gedenkplaats van

Piet Stoffelen ( Oud PVDA 2e Kamerlid )

14-09-193904-08-2011
Plaats een persoonlijke reactie
Op 71-jarige leeftijd is op 4 augustus Piet Stoffelen overleden. Hij was in 1971-1994 Tweede Kamerlid voor de PvdA en daarna nog drie jaar (1996-1999) senator voor die partij. Daarnaast was hij een actief lid van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa. In die functie maakte hij zich sterk voor de verdediging van burgerlijke vrijheden en voor het niet laten verjaren van oorlogsmisdaden.

Piet Stoffelen was geruime tijd politiewoordvoerder van zijn fractie en hield zich daarnaast bezig met binnenlands bestuur. Hij deed onder meer, samen met de CDA\'er Vincent van der Burg, een poging om een Kamerminderheid het recht van enquĂȘte te geven. Het voorstel strandde echter in de Eerste Kamer.

De als een gedegen Kamerlid bekendstaande Stoffelen begon zijn loopbaan bij de gemeente Enschede en werkte later als staflid bij de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Piet ( ooit buurman van me in oldenzaal ) rust in vrede !

Een herinnering delen met de nabestaanden

Waarom was de overledene zo bijzonder voor u? Laat het de nabestaanden weten in uw eigen woorden of met foto's, film en muziek.

Maak een herinnering

Condoleances

Laatste reactie geplaatst door:
Erwin A Gommer, Oldenzaal

Schrijf ook een condoleance

Het afscheid

Er is (nog) geen informatie toegevoegd over het afscheid

Samen herinneren

Herinneringen zijn kostbaar. Ze verbinden mensen met elkaar en geven troost aan nabestaanden.

Lees meer

Voor mensen
rondom nabestaanden

Wat moet ik zeggen tegen nabestaanden? Wat kan ik betekenen? Hoe help ik bij verlies?

Lees meer
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Samen het leven herinneren

Deze Memori delen