Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Herman Ruiter

26-09-195304-10-2021
   Het is fijn als je hier een mooie herinnering aan Herman of lieve woorden wil achterlaten.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 33
    Joline

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Joline - Bodegraven

    20 oktober 2021

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 32   |   niet OK
    Beste familie en vrienden van Herman,

    Wat verschrikkelijk droevig dat Herman overleden is.
    Ik herinner me Herman als collega bij Utrecht als een vriendelijke man. Er gebeurde wat als Herman binnen de provincie een project oppakte. Met zijn lange lijf ging hij er werkelijk voor staan. Hij liet niet meer los en zette door; op zijn Herman's. Soms wel eens iets te snel (dat waren we niet gewend) en soms niet 100% van alle kanten bekeken, maar liever wel gaan en een foutje maken (dat is te herstellen) dan alles blijven bekijken en niet tot daden komen. Als Herman er in geloofde kon hij er ook zo positief over zijn dat hij iedereen mee kreeg.
    Positief, ondernemend en met het hart op de goede plaats.

    Ik ben Herman al een tijdje uit het oog verloren. Zo gaat dat met oud collega's. Ik kwam het enkele jaren geleden bij Zuid-Holland nog tegen, met zijn lange gestalte en zijn borst naar voren niet te missen. Heb toen nog een poosje met hem bijgepraat over de mooie projecten die hij in Zuid-Holland deed.

    Wat zullen jullie hem missen. Heel veel sterkte toegewenst
    Martijn

    Martijn - Soest
    19 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 31
    Astrid

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Astrid - Woerden

    19 oktober 2021

   • Vaarwel Herman...
    reactie 30   |   niet OK

    Werner - Gouda
    15 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • In Memoriam Herman Ruiter (voorzitter van de Stichting GOUDasfalt)
    reactie 29   |   niet OK
    Wij kunnen het nog niet echt geloven, maar onze voorzitter Herman Ruiter is dood. Maandagavond 4 oktober 2021 rond acht uur is hij, in het Groene Hart ziekenhuis, omringd door zijn familie, gestopt met ademen. Herman was al een paar maanden ziek maar hij was vol goede moed dat hij nog wel even verder zou kunnen. Afgelopen vrijdag is de situatie echter verergerd waardoor het niet verder ging. Wij zijn heel verdrietig.

    Herman was vanaf het prille begin bestuurslid van de Stichting GOUDasfalt en sinds april 2017 voorzitter. Tot zijn pensionering en paar jaar geleden deed hij de bestuursfunctie bij GOUDasfalt naast zijn baan bij de Provincie Zuid-Holland. Herman was een man die niet goed stil kon zitten. Daar had GOUDasfalt baat bij. Herman zorgde er altijd voor dat de steevast bomvolle agenda voor de wekelijkse bestuursvergadering op tijd klaar en op tijd bij de medebestuursleden was. Hij deed veel van de contacten met de gemeente over bijvoorbeeld het in de maak zijnde nieuwe bestemmingsplan en over zijn specialiteit, de geluidsnormen.

    Herman was een doorgewinterde vergaderaar. Hij was daar zo goed in dat wij hem wel eens af moesten remmen. Dan kwam er bijvoorbeeld iemand bij ons in de vergadering vertellen over zijn of haar plannen, althans, zo stond dat de agenda, en als wij dan niet uitkeken dan had Herman als voorzitter van de vergadering in zijn enthousiasme al tegen de betreffende persoon verteld wat hij of zij bij ons zou komen doen. In plaats van andersom. Gelukkig kon Herman daar wel om lachen als wij hem daar op wezen en hij probeerde daarna echt om de ander ook zelf zijn of haar verhaal te laten vertellen.

    Ik herinner mij ook een keer dat het ’s avonds laat de spuigaten uitliep met het geluid van een dancefestival op GOUDasfalt en dat wij samen in het donker op expeditie gingen op het met een paar duizend festivalgangers gevulde terrein, om te proberen iemand te vinden die wij konden aanspreken op het in onze oren veel te hoge volume. Herman voorop, met zijn lange lijf zich een weg banend door de feestende massa jongeren, zijn kale kruin een baken in de dansende golven. Uiteindelijk ging het volume naar beneden, dat wel.

    Na zijn pensionering kon Herman nog meer tijd besteden aan GOUDasfalt. Hij vond soms dat het wel een beetje veel was. Bijna weer een volledige baan. Maar ach, nu nog even doorduwen, tot de zaak goed op de rit staat met het bestemmingsplan, de erfpacht, de huurders en nog wat meer zaken. Dan zou het allemaal wat rustiger aan kunnen.

    Herman zou na de zomervakantie een operatie aan zijn hart moeten ondergaan. Dan zou hij weer meer adem hebben. Dat had hij de laatste tijd niet meer. Hij maakte zich veel zorgen over de operatie. Maar daarna zou het beter worden allemaal. Als de operatie goed zou gaan.
    Hij was met het oog op de operatie en de herstelperiode daaropvolgend al iets rustiger aan gaan doen met zijn werk voor GOUDasfalt. Een paar weken geleden bleek hij echter aan een andere kwaal te lijden, een waar niets meer aan te doen bleek. Geen behandeling meer mogelijk. Alleen misschien wat afremmen. Na een korte periode in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. Hij had daarna het idee dat hij nog wel weer even had. Voerde al weer gesprekken met iemand over een experimenteel soort asfalt dat CO2 zou afvangen geloof ik, of dat iets zou zijn voor op GOUDasfalt.

    Het mocht echter niet zo zijn. Herman moest al weer snel terug naar het ziekenhuis. Daar bleek dat er geen kans meer was op wat extra tijd. Het was afgelopen. Op zaterdag 2 oktober 2021 in de middag heb ik Herman nog kunnen spreken, na een alarmerend telefoontje van zijn vrouw Heleen. Ik ben zo vanuit de badkamer waar ik voegen aan het uitslijpen was met mijn stoffige werkbroek nog aan op de motor gesprongen en naar het ziekenhuis gesjeesd. Daar lag hij, liefdevol omringd door zijn familie. Even na mij arriveerden mijn Eva en oud bestuurslid van GOUDasfalt en vriend Peterpaul. Herman kon niet veel meer zeggen maar hij vond het gemurmel van onze gesprekken rond zijn bed wel fijn, zo kon hij met een gefluisterd ja bevestigen. Of hij bang was vroeg Eva. Nee, zei hij.

    Dindagavond hadden we weer bestuursvergadering. Zonder Herman. Één punt op de agenda. Herman.

    Vaarwel Herman. Dank voor alles. Vaarwel.

    Werner Trooster

    Werner - Gouda
    15 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 28   |   niet OK
    Wat een verdrietig nieuws. Ik zie Herman nog zo springlevend voor me bij de provincie Utrecht. En hij had vast nog veel mooie plannen. Het is niet te bevatten.
    Ik wens Herman's dierbaren veel sterkte bij dit grote verlies.

    Annet - Utrecht
    14 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 27
    Paulien

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Paulien - Papendrecht

    13 oktober 2021

   • Onuitwisbare herinneringen
    reactie 26   |   niet OK
    Dag Herman,
    Dankbaar ben ik voor de jaren die ik met en voor jou heb mogen werken aan het grote omvangrijke programma Grebbelinie Boven Water, waar Fort aan de Buursteeg een klein onderdeel van was. Leerzame jaren, naast jou. Je coachte mij en gaf mij verantwoordelijkheid waardoor ik groeide in mijn rol en functie.

    Ik was niet gemakkelijk voor jou met mijn financiële overzichten, jij was niet gemakkelijk voor mij met je eigen-wijze aanpak. En altijd was er weer het prachtige programma van Bunschoten tot Rhenen, dat ons bij een kop koffie en met een goed gesprek, samenbracht tot en met je laatste werkdag voor de provincie Utrecht.

    Met een glimlach denk ik terug aan de wekelijkse autoritjes van het provinciehuis naar Scherpenzeel voor het bijwonen van de overleggen. Je sprak vol liefde en respect over Heleen, jullie kinderen. Vol passie sprak je over Gouda, je muziek en je plannen na je werkzame leven. Als we de dorpskern van Scherpenzeel binnen reden, bespraken we kort de komende overleggen. Op de terugweg gelijk, kort evalueren en daarna weer over tot de onderwerpen waar je passie lag. Je reed nooit over A12, maar altijd via de provinciale wegen.
    Deze wegen zullen voor mij nooit meer hetzelfde zijn, deze zullen altijd onlosmakelijk met jou en je passies verbonden blijven.

    Ik wens Heleen, jullie kinderen en kleinkinderen en anderen die nu met een leegte door jouw heengaan achterblijven: heel veel kracht en steun toe nu, straks en daarna.

    Dag Herman, ik groet je voor het laatst met respect en collegiale genegenheid:
    dank je wel voor alles! Dank je wel voor de onuitwisbare herinneringen!

    Jacquelien - Veenendaal
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel Herman
    reactie 25   |   niet OK
    Wat een schok, Herman is niet meer.
    Ik heb het bericht van Heleen een paar keer moeten lezen om te beseffen dat het echt zo is.
    In mei waren Heleen en Herman nog bij ons en hebben we onze toekomstplannen met elkaar gedeeld. Helaas Herman het mag niet zo zijn.
    Met veel plezier kijk ik terug op de vele jaren van samenwerken bij de Provincie Utrecht, eerst was Herman mijn sectorhoofd bij Stad en Milieu en daarna hebben we in veel projecten samengewerkt voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
    Het waren fijne jaren.
    Heleen, kinderen en kleinkinderen we wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verdriet.
    Lieve groet,
    Jennie Houben

    Jennie - Groenekan
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel ...
    reactie 24   |   niet OK
    Vaarwel Grote Vriendelijke Reus ...
    Dat heb ik nooit tegen Herman gezegd, maar daar deed hij mij wel vaak aan denken.
    In vergelijke met mij en in mijn beleving was hij dat gewoon ...
    een Grote Vriendelijke Reus ...

    Rust zacht ...

    Zijn dierbaren wens ik heel veel sterkte toe ...

    Audrey Rodgers (oud collega Provincie Zuid-Holland)

    Audrey - BERKEL EN RODENRIJS
    12 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.