gedenkplaats van

Afke Hanje

22-11-192711-05-1999
   In liefde gedenken wijAFKE HANJE(Kinder)Psychiater*22-11-1927  +11-05-1999 Wij hebben haar naamin ons hart geborgen.En de tijd zal die bewaren.Zij is geborgen en beschermdin het licht. Wij steken een kaars aan,teken van warmte en liefde,die jij verspreidde.Moge jouw lichtons blijven verlichtenen het eeuwig Lichtverlichtte jou.Zo zal licht ons blijvend verbindenen zal ons troosten in donker en kou. Lieve Afke je bent nu geborgen in God. 

   Overige informatie
   Afke was een lieve en zorgzame vriendin voor velen, een lieve zuster en tante voor haar familie en een goede arts voor haar patiënten.In haar jeugd leefde ze met haar geliefde ouders, zuster en broer in Limburg en later studeerde zij in Amsterdam.Tot aan haar pensionering werkte zij met hart en ziel als (kinder)Psychiater, o.a. in Groningen, Rotterdam en Bussum.Afke hield van reizen en bootvaren, maar ook tuinieren en schilderen waren haar passie. Ze verbleef graag in haar vakantiewoning in Italië (Perugia).Door een ongeneeslijke ziekte is zij na een zeer moedig gedragen lijden -naar menselijke maatstaven- veel te vroeg van ons heengegaan. Wat blijft is haar liefde en parels van herinneringen, die we mogen rijgen aan een snoer dat ons leven siert, zolang onze dagen duren. 

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Gedicht of lied
    reactie 2   |   niet OK
    Leven met jouw herinneringis vertellen hoeveel jij van ons hield.Brieven aan je schrijven,antwoorden lezen in de windluisteren naar de bomen,voelen dat jij me steeds weer vindt. Anke

    anke achten - horst aan de maas
    16 december 2012

    Deel deze pagina:

   • Mooiste herinnering
    reactie 1   |   niet OK
    In de periode dat Afke al terminaal ziek was, schreef ze Moeder en mij: "We hebben samen nog een heel leven voor ons laat ons dat zo goed mogelijk samen benutten. Daar gaat het toch om !" Illustratief voor haar positieve levenshouding was haar reis naar de Dominicaanse Republiek tijdens haar ziekte, waar een nieuwe behandeling zou zijn voor kanker. Zo kon ze haar passie reizen, combineren met een behandeling voor haar ziekte.We missen onze Afke zeer en denken nog veel aan haar empathische, lichtende en erudiete persoonlijkheid die zo veel liefdevolle vriendelijkheid naar eenieder uitstraalde en die zo veel oprechte zorgzaamheid voor al haar dierbaren had. 

    anke achten - horst aan de maas
    16 december 2012

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie