gedenkplaats van

Afke Hanje

22-11-192711-05-1999
   In liefde gedenken wijAFKE HANJE(Kinder)Psychiater *22-11-1927 + 11-05-1999Wij hebben haar naamin ons hart geborgen.En de tijd zal die bewaren.Zij is geborgen en beschermdin het licht.  We steken een kaars aan,teken van warmte en liefde,die jij verspreidde.Moge jouw lichtons blijven verlichtenen het eeuwig Lichtverlichtte jou.Zo zal licht ons blijvend verbindenen zal ons troosten in donker en kou.Afke je bent nu geborgen in God.

   Overige informatie
   Afke was een lieve en zorgzame vriendin voor velen, een lieve zuster en tante voor haar familie en een goede arts voor haar patiënten. In haar jeugd leefde ze met haar geliefde ouders, zus en broer in Limburg en later studeerde zij in Amsterdam. Tot aan haar pensionering werkte zij met hart en ziel als (kinder)psychiater, o.m. in Groningen, Rotterdam en Bussum. Afke hield van reizen en bootvaren, maar ook tuinieren en schilderen waren haar passie. Ze verbleef graag in haar woning in Italië (Perugia). Door een ongeneeslijke ziekte is zij na een zeer moedig gedragen lijden -naar menselijke maatstaven- veel te vroeg van ons heengegaan. Wat blijft is haar liefde en parels van herinneringen , die we mogen rijgen aan een snoer dat ons leven siert, zolang onze dagen duren.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Afke,
    "Tonight we'll light a candle", de song van Hayley Westenra op Rememberance Day,
    waar jij en Moeder zo van genoten,gezongen door Kiri Te Kanawa in Maori, Pokare kare ana..... Till we'll meet again! Ook voor jou brand ik vanavond weer een kaarsje.
    Veel liefs, ook van Sjoukje, Anke

    Anke Achten -
    14 oktober 2011

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Lieve Afke,Liefde is eeuwigen blijft ons verbindennu en straks.Liefs en we"ll meet again, anke.   16 september 2009

    anke j.g.g.m. achten -
    16 september 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 3   |   niet OK
    Lieve Afke,

    Pasen 2009, Wat missen we je deze dagen weer. Ook Sjoukje mist je juist met
    dagen als Pasen zo. We beluisteren de Mattheüs Passion, die je zelf in 1998
    nog bezocht in Laren samen met No en waar je intens van hebt genoten.
    Liefs en we"ll meet again!
    Anke.

    Anke Achten -
    13 april 2009

    Deel deze pagina:

   • Gedicht of lied
    reactie 2   |   niet OK
    "Leven met jouw herinnering is vertellen hoeveel jij van ons hield. brieven aan jou schrijven, antwoorden lezen in de wind luisteren naar de bomen, voelen dat jij mij steeds weer vindt". Anke

    anke achten - horst aan de maas
    12 februari 2009

    Deel deze pagina:

   • Mooiste herinnering
    reactie 1   |   niet OK
    In de periode dat Afke al terminaal ziek was, schreef ze moeder en mij:"We hebben nog een leven samen voor ons, laat ons dat zo goed mogelijk benutten. Daar gaat het toch om! Illustratief voor haar positieve levenshouding was haar reis naar de Dominicaanse Republiek tijdens haar ziekte, waar een nieuwe behandeling zou zijn voor kanker. Zo kon ze haar passie reizen, combineren met een behandeling voor haar ziekte. We missen onze Afke zeer en denken nog veel aan haar empathische, lichtende persoonlijkheid die zo veel liefdevolle vriendelijkheid naar eenieder uitstraalde en die zo veel oprechte zorgzaamheid voor al haar dierbaren had.

    anke achten - horst aan de maas
    12 februari 2009

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie