gedenkplaats van

Afra Theresia Afira Hof

01-05-199113-07-2008
   Een dronken 20-jarige automobilist, die zijn verantwoordelijkheden niet nam, heeft Afira op de Krimweg op Texel aangereden op het fietspad, gelanceerd en 30 meter verder in het weiland is onze Afira overleden aan haar ernstige verwondingen. De automobilist uit Duitsland reed daarna gewoon door. Is later nog een keer langs komen rijden omdat hij op een doodlopende weg naar het strand reed, is ingereden op mensen die hem wilden laten stoppen en is toen met grote snelheid weggereden. Gelukkig heeft de politie hem naderhand opgepakt. Hij had 6x de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij vond zelf dat hij nog redelijk in staat was om te rijden. Hoever reikt je verstand??????????

   Overige informatie
   Jouw 17 mooie jaren waren véél te kort.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Ondergaande zon.
    reactie 1569   |   niet OK

    Vanaf het balkon genomen!!


    Geeske - Makkum
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Zon
    reactie 1568   |   niet OK
    Het is een poosje mooi weer. Ik kan met plezier terugdenken aan de tijd dat jij kon genieten van de zon. Lekker bakken. Op het strand was je in je element, lekker in het water, krabbetjes en zeesterren zoeken op de drooggevallen pier, altijd waren jullie wel bezig. Met heimwee denk ik terug aan die tijd. Zelfs aan die ene keet dat jullie spijbelden van school omdat het prachtig mooi weer was in het voorseizoen. Eerst een nieuwe bikini voor jou gekocht, een skimboard voor J en toen lekker koffie gedronken en daarna naar h e t strand in GK. War een heerlijke dag hebben we toen gehad. Herinneringen, zo mooi. Zo zit maar wat te mijmeren op het balkon met op de achtergrond de strandgeluiden, want we wonen immers nu aan het strand. Heerlijk zou je het hier nu vinden.
    Groetjes en de liefste kusjes en knuffels, maar die moet je nu delen met de tweeling, maar dat vind je niet erg dat weet ik wel zeke!! Doei doei 😘😘😘😘😘

    Geeske - Makkum
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 1567   |   niet OK

    Lieverd, hier een paar foto's van jou. Dit had ik op facebook geplaatst voor jou verjaardag j.l. Had er bij geschreven dat er bij ons al 11 jaar geen Er is er 1 jarig gezongen werd op 1 mei. Elke verjaardag moet ik denken dat je graag in een huis wilde wonen met een balkon, want dan kon je een defilé houden op je verjaardag. We wonen nu in een appartement met 2 balkons en nu ben jij er niet. In gedachten zie ik het steeds voor me. Jij op het balkon te zwaaien naar de mensen in het her defilé. Helaas zijn dit maar dromen en dat zullen ze voor altijd blijven. Daarom koester ik deze.
    Doeg doeg lieve schat, ik houd van jou!! 😍🤩😘😘


    Geeske - Makkum
    1 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Heej lieverd
    reactie 1566   |   niet OK

    Een hele tijd niks van me laten horen, maar ik wil daar weer verandering in aan brengen. Want ik merk toch dat ik niet zonder kan, maar het komt er gewoon niet van. Heb nu weer een nieuwe laptop dus gaat typen ook makkelijker dan op de mobiel. Dus stuur ik je deze mooie papaver, die ook zo mooi in onze tuin bloeiden. Deze niet hoor, maar heb wel eenn hele mooie die wel in de tuin bloeide. Eerst gaan we zien of dit bericht wel aankomt.
    I love you lieverd, ik denk elke dag aan je. 😘😘
    😘😘


    Geeske - Makkum
    31 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Afira
    reactie 1565   |   niet OK

    Ik was vanaf begin februari vier maanden op Texel. Maakte lange wandelingen en kwam op een dag - 2 april jl - langs de plek en het monument van Afira. Ik herinnerde me direct weer het verhaal achter de tragedie van 13 juli 2008, en het greep me weer naar de keel. Een schelp neergelegd, die ik al een tijdje in mijn rugtas meedroeg, en ineens wist waarom ik 'm bewaard had, en bekeek de omgeving en het monument aandachtig. Ook de data, en met enige verwondering doch ook een schok bemerkte ik dat Afira en mijn dochter bijna exact 10 jaar na elkaar zijn geboren (1 mei 1991 om 3 mei 2001) en dat mijn dochter, op de dag dat ik bij het monument stond, ook nog 17 jaar jong was. Om dan te bedenken dat je je mooie, lieve meisjeskind moet verliezen in de bloei van haar leven door een onvoorstelbaar en schandalig lot, deed me huiveren. Ik heb mijn broertje verloren toen hij 25 jaar was door een ongeluk, maar je kind verliezen... en dan op zo'n manier, is onverteerbaar. Toch hoop ik dat alle mooie herinneringen en de liefde die nog altijd uit alles spreekt rond Afira, u, de nabestaanden tot steun is. 11 jaar verder inmiddels, maar ik weet; dat het blijft als de dag van gisteren. Veel sterkte in deze dagen vooral.


    Richard - Rotterdam
    18 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Bijzonder moment
    reactie 1564   |   niet OK
    Afgelopen zaterdag liepen wij met onze 2 dochters van Landal Sluftervallei naar het strand bij paal 28. We kwamen langs het monument van Afira en werden er stil van. En toen zagen we de datum.. 13 juli. Vandaag.. Bijzonder. Kippenvel.
    Veel sterkte familie!

    Familie - Groningen
    16 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Fijne Kerst
    reactie 1563   |   niet OK
    Dag Afira,

    Wat mooi om te zien dat er nog steeds lieve berichten worden geplaatst. We kenden elkaar niet heel goed, zaten samen op t Werenfridus. Het lijkt nog zo kort geleden. Ik wil je dan ook laten weten dat je in onze herinneringen blijft en je niet vergeten wordt. Ik wens je een hele fijne kerst en leuk om te zien dat je tante bent geworden.

    Liefs Mathijs

    Mattie - Purmerend
    26 december 2018

    Deel deze pagina:

   • Heej lieverd,
    reactie 1562   |   niet OK

    Het is een tijd geleden dat ik hier geschreven heb, maar we zijn je niet vergeten hoor, never nooit niet. Ik weet niet of ik al geschreven heb dat we verhuisd zijn. Ik schrijf je er nog over. En dat je tante bent geworden van Jeska Rey en Lize Afira. Een teeeling ja. Dat je dit niet mag meemaken doet zeer. We plaatsen geen foto's van hun op social media. De reden dat ik je schrijf is dat het Kerstavond is en ik je zo enorm mis. Dit wilde ik je even laten weten.
    Doeg doeg lieverd, doeg doeg lieve schat, doeg doeg lieve Fietepiet.


    Geeske - Makkum
    24 december 2018

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 1561   |   niet OK

    Hallo lieverd,
    Hier een echo van je twee nichtjrs. Het gaat goed, ze groeien als spoor. Ze hebben lange benen net als jij. In mei, als alles goed gaat worden ze geboren.
    Geniet ervan nu je tante wordt.
    Doei doei lieverd, we houden van je!!! xxx


    Geeske - Makkum
    18 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Wereldlichtjesdag.
    reactie 1560   |   niet OK

    Vandaag branden over de gehele wereld kaarsen ter nagedachtenis van de overleden kinderen. Ook jouw kaarsen branden. We missen je zo erg. Je zit voor altijd in ons hart!!!


    Geeske - Wieringerwerf
    10 december 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie