Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Albaer Hillen

02-03-196006-01-2023
   Op 6 januari 2023 is Albaer Hillen - mede-oprichter van de Stadspartij Nijmegen, voormalig raadslid en fractievoorzitter maar bovenal maatschappelijk betrokken Nijmegenaar - overleden. Hij werd slechts 62 jaar oud.

   Albaer Hillen was lid van de gemeenteraad van Nijmegen sinds 2002, aanvankelijk namens het CDA. In 2012 was hij een van de mede-oprichters van Stadspartij Nijmegen (toen nog stadspartij De Nijmeegse Fractie). In 2014 werd hij lijsttrekker van deze lokale partij en vervulde hij vervolgens de functie van fractievoorzitter. Geplaagd door een slechte gezondheid moest hij het raadslidmaatschap in die periode regelmatig onderbreken. In 2018 nam hij na 16 jaar afscheid van het raadslidmaatschap. Hij ontving bij zijn aftreden een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls voor zijn jarenlange inzet als raadslid én voor zijn inzet bij tal van maatschappelijke organisaties. Hij bleef voor de Stadspartij Nijmegen actief als fractievolger tot 2021 totdat zijn gezondheid ook dat niet meer toeliet. En zelfs daarna bleef hij voor raad en advies altijd beschikbaar.

   Maatschappelijke betrokkenheid hoorde bij Albaer Hillen. Naast politicus en ondernemer en mede-eigenaar van voormalig restaurant De Steiger aan de Regulierstraat in Nijmegen, stond hij ook zeer bekend als bevlogen bestuurder en vrijwilliger in vele functies. Zo was hij mede-oprichter en bestuurslid bij de Kledingbank Nijmegen. Hij was bestuurslid bij activiteitencentrum Doddendaal. Hij vervulde een bestuursfunctie bij het Vincent de Paul center en was voorzitter van de Zonnebloem afdeling Bottendaal en Centrum Nijmegen. Ook was hij ouderling van dienst bij het Oecumenisch City Pastoraat. Veel van deze functies bekleedde hij meer dan 10 jaar lang. Tekenend voor Albaer is dat hij nooit op afstand bestuurde. Hij was een warm mens die altijd dichtbij de vrijwilligers wilde staan en altijd oprechte interesse toonde in de vele mensen die geholpen werden door de organisaties waar hij actief was.

   Nijmegen verliest een bijzondere en unieke Nijmegenaar. De Stadspartij Nijmegen raakt haar ‘politiek vader’ kwijt. De fractie zal hem voor altijd dankbaar blijven voor de enorme hoeveelheid kennis, wijsheid en warmte die hij heeft overgedragen aan zijn opvolgers.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 64
    Wendy Grutters

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wendy - Nijmegen

    24 januari 2023

   • Een boom voor een wereldman Albaer!
    reactie 63   |   niet OK

    Nijmegen verliest een groot man.
    Albaer Hillen was een politicus van iedereen. Naast zijn brede dossierkennis in de gemeenteraad, was hij een inspirerende doener. Albaer was medeoprichter van #KledingbankNijmegen en vriend van #ShelterCityNijmegen. Ook heeft hij de oprichting van Bureau Wijland geïnspireerd. We danken Albaer voor zijn warme hart voor inclusie en diversiteit in de samenleving. En wij zullen in ons Wij-bos een lindenboom voor hem planten.
    Rust in vrede lieve Albaer!
    Qader Shafiq, mede namens Bureau Wijland


    Qader - Nijmegen
    17 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Bedankt voor alles Albaer!
    reactie 62   |   niet OK
    We kenden Albaer als de trotse eigenaar van visrestaurant De Steiger in de Regulierstraat . In 2002 werd hij Raadslid voor het CDA in Nijmegen. Hij nam afscheid van het CDA om zijn inzet voor de stad verder vorm te geven via de Nijmeegse fractie, later de Stadspartij Nijmegen waar hij met zijn typische Albaer houding invulling aan gaf: Een band opbouwen met mensen die de stad maken. Coachen en stimuleren was zijn basis houding. Zowel bij jonge ondernemers als bij beginnende politici.
    Hij zei ooit in een interview: “ …juist op stadsniveau willen mensen dat de politiek pragmatisch problemen oplost en niet vervalt in links/rechts. Verandering realiseer je door in de praktijk van de stad van onderaf, het goede te doen en het goede dan ook goed te doen…” Dat was en is Albaer zoals ik hem wil herinneren.
    Bedankt voor alles Albaer en rust zacht.

    Ronald - Nijmegen
    14 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Veel sterkte voor iedereen die Albaer moet missen
    reactie 61   |   niet OK
    Beste familie en vrienden van Albaer,

    Albaer was een lieve man, die veel voor Nijmegen en voor het versterken van de positie van de Nijmeegse raad heeft gedaan.

    Albaer heeft mede vorm gegeven aan de rekenkamer in Nijmegen. In die eerste jaren was dat echt pionieren; het met een kleine hechte club mensen op de kaart zetten van de rekenkamer schepte een band. Behalve heel serieus, werd er tijdens de vergaderingen ook altijd veel gelachen. Ook toen er geen raadsleden meer in de rekenkamer zaten, was Albaer altijd belangstellend en geïnteresseerd in de lopende onderzoeken, de manier waarop de raad met de rapporten van de rekenkamer omging en hoe dat beter zou kunnen. We haalden nog vaak herinneringen op aan die leuke eerste jaren van de rekenkamer. Maar wat hem ook tekende was zijn oprechte persoonlijke belangstelling. Dit maakte Albaer tot een mooi mens. Ik bewaar heel warme herinneringen aan hem.

    Ik wens jullie heel veel sterkte nu jullie Albaer moeten missen.

    Jelly Smink – secretaris Rekenkamer Nijmegen

    Jelly - Nijmegen
    13 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 60   |   niet OK

    Beste familie en vrienden van Albaer,
    Wij herinneren ons Albaer als een zeer kundig en betrokken raadslid.
    Hij was een zeer geliefde en vaste gast bij de griffie en altijd bereid tot meedenken. Daarbij dacht hij niet vanuit hokjes, maar vanuit mogelijkheden. Hij wilde graag samen met anderen mooie dingen bereiken voor onze stad.
    Een groot netwerk en behulpzaamheid voor eenieder kenmerkten hem.
    Het was moeilijk om te zien hoe zijn gezondheid hem in steek liet, maar ondanks dat bleef hij attent met af en toe een bezoekje of digitaal bericht.
    Albaer, dank voor alles en rust zacht.
    Namens de raadsgriffie Nijmegen
    Sandra Ruta, raadsgriffier


    George - Nijmegen
    13 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 59   |   niet OK
    Als raadsleden zijn we elkaar helaas net misgelopen in 2018. Wij wensen iedereen die dhr. Hillen heeft gekend veel kracht toe bij het verwerken van het verlies van zijn nabijheid. We hopen dat alle familie en vrienden troost kunnen putten uit de goede herinneringen aan deze bijzondere man.

    De gemeenteraadsfractie Partij voor de Dieren Nijmegen


    PvdD - Nijmegen
    12 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 58
    J H

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    J - Nijmegen

    12 januari 2023

   • Vaarwel Albaer
    reactie 57   |   niet OK
    Lieve familie en vrienden,

    Met groot verdriet heb ik kennisgenomen van het veel te vroege overlijden van Albaer. Een bijzonder mens, zeer warm en hartelijk naar eenieder en enorm betrokken bij zijn stad waar hij zoveel voor gedaan heeft. Ik heb altijd erg prettig met Albaer samengewerkt toen we samen raadslid waren, maar ook in de jaren daarna bleef Albaer geïnteresseerd in mijn werk en was hij bijzonder attent als het op persoonlijke ontwikkelingen aankwam. Dat tekent voor mij zijn geweldige karakter. Zijn naastenliefde is een voorbeeld voor velen.

    Lieve Albaer, we gaan je missen.
    Ik wens alle familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

    Rob Jetten

    Rob - Ubbergen
    12 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 56   |   niet OK
    Ik heb Albaer goed leren kennen door onze jarenlange samenwerking in de gemeenteraad van Nijmegen, een stad waar hij als Limburger zijn hart aan verpand had. Ondanks het feit dat we in het begin verschillende partijen vertegenwoordigden hebben we uitstekend samengewerkt. Uiteindelijk zijn we samen verder gegaan in de Nijmeegse Fractie. Albaer had een groot sociaal hart met oog voor de noden van zijn medemensen. Niet de politieke ideologie of het partij label stond bij hem centraal, maar de mens. Nijmegen verliest een kleine, grote man.

    Ben - Nijmegen
    11 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 55
    Willemien Wannet

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Willemien - Nijmegen

    11 januari 2023

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.