gedenkplaats van

Albert Veenstra

17-07-193127-12-2016
  • 17 juli 1931 - Amsterdam
  • twee dochters en drie kleinkinderen
  • Politieacademie Amsterdam
  • Hoofdinspecteur - Amsterdamse Politie
  • Onze vader sporten???
  • Voor vis kon je hem altijd wakker maken: haring, makreel, paling, zeg het maar
  • Ik herinner me dat hij ons huiskonijn altijd zeer liefdevol verzorgde

Albert Veenstra werd geboren in Amsterdam op 17 juli 1931. Albert volgde in Amsterdam aan de Politieacademie een studie. Albert was werkzaam bij Amsterdamse Politie als Hoofdinspecteur. Albert had twee dochters: Marieke en Claudia. Ook had hij drie kleinkinderen: Jolijne , Jip en Tobias. Zijn vrije tijd besteedde hij graag aan Zeer uiteenlopend, waarvan noemenswaardig is een niet te onderschatten tekentalent en interesse voor de Russische taal en Verder was Albert een fanatiek bridger.. Op sportief gebied stak hij zijn energie in Onze vader sporten???. De laatste woonplaats van Albert was Amsterdam.

"Er is een Amsterdammer doodgegaan"

Albert Veenstra, een echter Amsterdammer. Opgegroeid in Amsterdam en ergens in zijn jeugd verdwaald in de Zaanstreek, maar al gauw weer terug op honk in Mokum. Als tiener beleefde hij de oorlogsjaren bewust, en heeft een vlucht naar de boer op het platteland hem gered van de oorlogshonger.
Een creatieve jongeman, die op school graag toneel speelde en niet onverdienstelijk kon schilderen. Hoe hij ooit op de politieacademie is beland, is ons een raadsel. Een nog groter raadsel is hoe hij deze academie, gezien zijn grenzeloze onsportiviteit, met succes heeft weten af te ronden.
Hij werd onderdeel van het Amsterdamse politiecorps met als hoogtepunt de verantwoordelijkheid voor het Bureau Lijnbaansgracht in hartje centrum. Groots en indrukwekkend waren de verhalen over wat hij in die tijd meemaakte.
In 1961 trouwde hij met Marion Stenacker en uit het huwelijk kwamen drie kinderen voort. De oudste mocht helaas niet lang blijven, maar de twee dochters groeiden op tot wat men rustig kan zeggen "stevige meiden". Hoewel het huwelijk tussen Albert en Marion in 1979 werd ontbonden, zijn ze altijd de beste vrienden gebleven, zelfs zo dat ze het jubileum van hun scheiding vierden met een gezellig etentje. Marion en Albert woonden dicht bij elkaar in dezelfde flat. Het laatste jaar van Alberts leven heeft Marion liefdevol heel veel zorg aan hem gegeven.

Na zijn pensionering op 55-jarige leeftijd (!), heeft Albert zich geen moment verveeld. Hij ontmoette nieuwe mensen, ontdekte nieuwe interesses en heeft tot het einde een actief leven geleid. Langzaam slopen er wel wat lichamelijke ongemakken in, totdat in 2016 het tenslotte snel slechter ging. In augustus 2016 werd Albert opgenomen in het verpleegtehuis Hof van Sloten in Amsterdam, waar hij tot het einde liefdevol is verzorgd.

Op dinsdag 27 december 2016 is Albert Veenstra overleden. We zullen hem missen en met veel liefde aan hem blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Claudia Veenstra

Help dit bericht te

verspreiden