Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

André Boon

18-10-195001-02-2024
   ‘Het is mooi geweest.’
   André


   Het maakt ons stil en verdrietig nu wij afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze vader, schoonvader en opa


   André Boon
   -Cornelis Andreas Maria-

   Amsterdam, 18 oktober 1950 Ede, 1 februari 2024


   André genoot van een kleurrijk en actief leven. Reizen, fietsen en bridgen vormden daarin een rode draad. Hij was betrokken in alles wat hij deed en was er voor ons en anderen als dat nodig was. We zullen hem enorm missen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • tot ziens
    reactie 37   |   niet OK
    rust zacht beste Benno

    Ton - BEEK LB
    31 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • het was een mooie toko
    reactie 36   |   niet OK
    Een mooi toko had André opgebouwd op de Leeuwenborgh: MAKS een van de eerste internationale MSc programma's, waarin veel ruimte voor vernieuwende vakken - deels door André zelf ontwikkeld en "gegeven" -, actieve betrokkenheid bij ontwikkelingsprojecten in vooral Afrika, en af en toe ook zelf een aantal jaren zelf op locatie in deze projecten werken, de soms weerbarstige ontwikkelingspraktijk aan den lijve ondervinden. En dan mocht ik op het MAKS deel van je toko passen. Een bruisend geheel, ontmoetingsplaats tussen ervaren praktijk mensen en jonge studenten, tussen buitenlandse en Nederlandse studenten, met Bèta en Alfa opleidingsachtergronden.
    " It makes me think" zei Rose uit Sri Lanka, " you 've turned my world upside down" schreef MAKS 10 op de afscheid koffiebekers.........
    Dank je wel, Andre, voor de creativiteit, durf en energie die je in deze toko hebt gestoken.
    Martha

    Martha - Wageningen
    18 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • André, collega en vriend
    reactie 35   |   niet OK
    Met André heb ik (Marie-José) fantastisch samen gewerkt tijdens onze gezamenlijk projecten (WUR/MDF T&C) in Zuid-Afrika om de agricultural colleges aldaar te versterken en hun curriculum te vernieuwen. Veel trainingen en workshops hebben we op poten gezet en uitgevoerd. De organisatie was in goede handen bij André. André wist wat hij wilde maar was ook open voor nieuwe ideëen,
    In een eerder stadium was André ons (Christ en mij) tot steun in bijv het vertalen van ons CV in het frans. Hij leeft voort in onze herinnering als een kundig, professioneel, warm, toegankelijk en optimistisch persoon. Marie-José Niesten en Christ Elsten

    Marie-José - Bennekom
    12 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Dag André, fijne collega,
    reactie 34   |   niet OK

    Toen ik je eind november deze foto stuurde van ons twee in Zimbabwe (1988) ter voorbereiding van het zgn ZIMWESI project en schreef: "Norman Long was er ook bij, weet je nog?", antwoordde jij: "Ja zeker, en de whisky. Zelden zo'n kater gehad als toen daar". Helaas heb ik geen andere buitenlandse trips met je mogen maken, maar in Wageningen zijn we elkaar door de jaren heen veel tegengekomen! Altijd plezierig met je samengewerkt, jij natuurlijk ongeëvenaard als 'mister MAKS' en in je laatste WUR-jaren als secretaris van de Examencommissie Social Sciences. We hebben veel meegemaakt met alle institutionele veranderingen. Je had een groot hart voor het onderwijs en de studenten! Je runde graag je eigen toko en vond bepaalde ontwikkelingen binnen de instelling geen vooruitgang (te veel kaders van bovenaf..) en refereerde daar zelfs nog aan bij mijn recente bezoekje in januari. Dankjewel voor vele jaren fijne samenwerking! Rust zacht. Wens je dierbaren veel sterkte met dit grote verlies. Maria


    Maria - Nijmegen
    8 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 33
    Hennie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hennie - Elst

    7 februari 2024

   • Macugnaga, 22 november 2015
    reactie 32   |   niet OK

    We hebben veel mooie herinneringen overgehouden aan onze vriendschap van meer dan 30 jaar. Aan onvergetelijke momenten in Mozambique, Zuid Afrika, Italië, Bennekom en Ede. Meestal was jij daarbij de meest actieve fotograaf. Dit is één van de weinige plaatjes waar we alle drie op staan.
    We zullen je missen.
    Rose en Maurits


    Rose en Maurits - Ispra Italie
    7 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • MAKS Wageningen Universiteit
    reactie 31   |   niet OK
    Beste Andre,
    Als grondlegger van het MAKS programma willen we je names de programme committee van harte bedanken voor al je inzet voor dit unieke programma. Het is een programma waar twee werelden elkaar ontmoeten. Jij hebt het op zo'n manier in elkaar gezet dat het werkte . Life Science en Technische studenten die ondergedompeld worden in de sociale wetenschappen en daardoor bruggen leren bouwen tussen de verschillende disciplines. Dat werkte toen en nu na meer dan 30 jaar nog steeds. Het programme heeft een nieuwe naam ( MDR Master Development and Rural Innovation)) maar de ziel is nog steeds het MAKS programma.

    We zullen altijd aan jou blijven denken als we aan MAKS denken.

    Veel sterkte voor de familie
    Namense de programme committee
    Annemarie van Paassen ( voorzitter)
    Marleen van Maanen-Nooij( opleidingsdirecteur)

    Marleen - Dieren
    7 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan André in Maputo
    reactie 30   |   niet OK
    Mede namens mijn echtgenote Katinka en zoon Marlo wil ik de familie condoleren met het overlijden van André. André en ik hebben een geweldige tijd gehad op de landbouwfaculteit in Maputo, Mozambique (vanaf 1994) waar wij ongeveer vier jaar lang intensief hebben samengewerkt en een kantoor deelden….never a dull moment….André trok de kar en we hebben met succes een “kleine MAKS cursus opgezet” en veel Mozambikaanse studenten zijn bij ons afgestudeerd……..Met onze families ( André, Livienke, Bas en Wouter en wij met z’n drietjes) hebben we verschillende, onvergetelijke ontdekkingsreizen gemaakt in Zuidelijk Afrika en zie ik ons zo weer zitten in Hippo Hollow in Swaziland (huidige Eswatini)……..plannen makend voor het nieuwe jaar en uiteraard over hoe de wereld verbetert kan worden……..André: We missen je!
    Jacques de Graaf, Rome, Italië

    Jacques - Rome, Italie
    6 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Wij missen hem
    reactie 29   |   niet OK
    Jarenlang heeft André zich ingezet als forumleider op de online bridgeclub BIC. Velen voelden zich online verbonden met hem. Wij hebben zijn overlijden meegedeeld op het forum. Er kwamen vele reacties, we pakken er eentje uit, die de andere goed samenvat:
    Ben zeer onder de indruk van dit bericht over Bennodora. Zo kort na zijn vertrek als forumleider hoort hij feitelijk nog helemaal zo bij ons. Moge de nabestaanden er troost in vinden dat velen zo van zijn commentaar hebben kunnen genieten.
    Het BIC-team

    Michael - Breda
    6 februari 2024

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 28   |   niet OK
    Voor mij zal André onlosmakelijk verbonden blijven aan twee hoogtepunten uit mijn leven: het programma 'De Kleine `Boer en de Ontwikkelingssamenwerking', waarin André een belangrijke rol speelde en een fantastische conference heeft gehouden, en de MAKS cursus voor buitenlandse MSc studenten, een samenwerking van verschillende vakgroepen. Bij die cursus bleek hij een fantastische 'educator', vader van de studenten, en coördinator van soms moeizame wetenschappers. Ik weet zeker dat zijn grote menselijkheid voortleeft in de harten en hoofden van voormalige studenten van over de hele wereld. Velen van hen zijn nu leidinggevende figuren. Het was een voorrecht hem te hebben gekend.

    Niels Röling

    Niels - Andelst
    6 februari 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.