gedenkplaats van

Ans Sosef-van Erp

25-12-194617-04-2020
   Als je in de harten van zovelen een plaatsje hebt gekregen,
   dan is het leven niet voor even.
   We laten je los allerliefste moeder en oma, intens verdrietig,
   maar voor altijd in ons hart.

   We zien elkaar, als we elkaar kunnen vasthouden.


   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Mijn jeugdvriendin en nichtje Ans
    reactie 30   |   niet OK
    Dag Allison en Dennis,
    Via Majanka van Mia kregen wij het bericht door dat niet alleen Mia maar ook Ans dit jaar was overleden. Wat erg allemaal en zeker ook dat beiden de ziekte van Alzheimer hadden. Ik hoop dat jullie toch op een fijne en persoonlijke manier afscheid hebben kunnen nemen. In 2013 hebben we Ans nog gezien op onze familie-reunie in 'd Eerde oftewel Deerd zoals wij zeggen. Daar hebben we nog heel gezellig gepraat.

    Ik ben de oudste van tante Drika uit Deerd en Ans en ik hadden een hele fijne band met elkaar. Ze kwam vanaf dat ze een jaar of tien was wekelijks naar ons met de fiets en dat was zeker wel een kilometer of acht. Ze bleef altijd een nacht slapen dus ze nam van alles mee van thuis. Steevast zaten in de beginjaren haar poppen achterop de fiets waarvoor wij dan in het weekend kleertjes breiden. Bij ons thuis kon heel veel, ons mam was heel gastvrij en Ans was graag bij ons. We hebben onze vriendschap heel veel jaren volgehouden en ik bewaar hele mooie herinneringen aan die tijd.

    Graag wil ik iedereen die Ans mist heel veel sterkte wensen.

    Mariet van Geffen-van den Boogaard
    Namens mijn broer- en zussen en voor degene die ons kennen: (afgelopen april is onze broer Frans aan Corona overleden)    Mariet - Schijndel
    30 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve fam.
    reactie 29   |   niet OK
    Ik wens jullie sterkte en kracht met het overlijden van Ans
    Ik ben Hannie een nicht van Ans en als kind nogal eens gelogeerd bij de fam v.Erp sonseweg 5mocht dan met Ans gaan zwemmen en naar de kermis hele gebeurtenis voor mij , ik ben de dochter van Tante Mien de jongste zus van jullie Oma
    veel sterkte

    Hannie - Puth
    3 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht lieve tante Ans
    reactie 28   |   niet OK

    Lieve tante Ans,
    Ik heb fijne en mooie herinneringen aan jou. Altijd was je geïnteresseerd in mij en de kinderen. Je was een vrolijke en stoere tante, ik vond het altijd gezellig om even naar je toe te lopen als ik in de haven was. En dan riep je: "hé wat leuk dat je er bent!" Samen met ons mam, jouw oudere zus, hebben jullie genoten van vele vakanties met elkaar. Eind vorig jaar heb ik je bezocht in het verzorgingshuis, je werd emotioneel. Je kende mij nog, ik weet het zeker. Ik zal je missen lieve tante Ans. Rust zacht.
    Liefs,
    Irma Heijmans-van Kessel


    Irma - Rosmalen
    1 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen aan Ans; buurvrouw, vriendin en collega
    reactie 27   |   niet OK
    Lieve Allison, Maarten, Bobbi, Oscar, Dennis, Olivia en familie,
    Ik ben Hetty en ik wil graag enkele gedenkwaardige momenten met Ans met u delen.
    Lieve Ans,
    Wij kennen elkaar al een behoorlijke tijd. Ruim 40 jaar geleden werd ik je buurvrouw ‘voor overdag’ toen je met je winkel Allison kindermode begon op het hoekje van de Lange Tiendeweg.
    Toevallig waren wij tegelijkertijd in verwachting en Dennis en Thijs zijn zo’n zes weken na elkaar geboren, inmiddels bijna 40 jaar geleden.
    Je was een hartelijke open vrouw bij wie je je altijd welkom voelde.
    Ik kon altijd even bij je binnenlopen voor een gezellig praatje. Daar was ik maar wat blij mee. Dennis en Thijs zijn vanaf hun geboorte vriendjes en speelden veel met elkaar, en die vriendschap is er nog steeds.
    Eind jaren 80 ben je gestopt met de winkel. Inmiddels werkte ik bij de Betonvereniging en op een dag hadden we extra hulp nodig. Ik heb je
    toen gebeld met de vraag of je er zin in had om een dag bij de Betonvereniging te komen helpen met een mailing inpakken. Dat wilde je wel en je kwam die dag helpen. Nou het leek wel of je een dagje uit was. Praatjes van hier tot ginder, moppen tappend, niet wetende dat je naast de directeur zat.
    Toen we je dat later vertelden moest je natuurlijk lachen, maar je was ook wel een beetje geschrokken. De directeur (Dick Stoelhorst) vond je Brabantse gezelligheid en ‘recht voor z’n raap’ mentaliteit en ook je inzet helemaal top en je kreeg een baan aangeboden. En zo trad je in dienst bij je ‘eerste en enige baas’ zoals je zelf zei.
    In de 21 jaar dat je bij de Betonvereniging hebt gewerkt heb je nog geen dag met je duimen zitten draaien. Je was een echte doener. Altijd bergen werk verzet, met als hoogtepunt de jaarlijkse Betondag.
    Jouw verantwoordelijkheid was de registratie van de exposanten en de deelnemers. Als iemand zich nog niet aangemeld had ging je ze persoonlijk bellen. Je kende al je ‘pappenheimers’. Het was ieder jaar weer een race tegen de klok om alles op tijd af te krijgen. Jarenlang pakte je met Leo in de avonduren en weekenden de badges in. Totdat je maatje wegviel, een groot verlies voor jou, maar ook voor de Betonvereniging. Ook zijn inbreng bij personeelsuitjes was markant, net als zijn vertolking van de Kerstman bij een kerstdiner.
    Ik vond het heel gezellig met je te werken Ans en we hebben wat afgelachen op kantoor. Je haalde een keer een streek uit bij collega Machteld. Die snoepte nogal graag en je had een nepbonbon van zeep op het hoekje van je bureau gelegd in de hoop dat Machteld die zou pakken. En ja hoor, na 2 dagen stak ze hem in haar mond. Jij kwam niet meer bij van het lachen.
    Van huis uit heb ik veel, ouderwetse, liedjes geleerd. Ik begon regelmatig wel eens zo’n liedje te zingen. Ik wist dan alleen het couplet of zo, maar jij maakte alle liedjes verder af. En niet van een paar liedjes, nee altijd! Dat was echt ongelooflijk Ans. En daar hadden we natuurlijk weer plezier over, de collega’s keken ons dan aan of we gek waren.
    In de tijd dat ik in een moeilijke periode zat was je altijd een en al oor en heel lief en begaan met mij. Dat heeft mij indertijd erg geholpen en daar ben ik je nog steeds dankbaar voor.
    Aan het eind van jouw werkzame tijd bij de Betonvereniging kregen wij een nieuwe directeur en je had daar geen ‘klik’ mee. Je vond het prima dat je met pensioen ging. Daarover gesproken, van deze directeur kreeg je toch maar mooi een prachtig afscheid bij de Betonvereniging. Een chique diner op Kasteel Montfoort met zo’n 40 personen en een mooi afscheidscadeau. Nou Ans, je was mooi op tijd weg. Bij mijn afscheid pas geleden kon er nog net een etentje in kleine kring in een plaatselijk restaurant van af.
    Nadat je met pensioen was ben ik nog regelmatig bij je langs geweest. Op een gegeven moment merkte ik wel dat je vergeetachtig werd en langzaam achteruit ging. Dat was verdrietig om te zien.
    Lieve Ans, hartelijk bedankt voor alle mooie momenten, je gezelligheid en vriendschap. We gaan je enorm missen
    Hetty Besseling

    Hetty - Reeuwijk
    29 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve tante Ans,
    reactie 26   |   niet OK
    Ik ken je als vrolijk en opgewekt , net als ome Leo.
    Ik wens Allison en Maarten en Dennis veel sterkte bij dit grote verlies.

    Johan - Rosmalen
    28 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor mijn lieve oud-collega Ans
    reactie 25   |   niet OK
    Het bericht van het overlijden van Ans was toch nog onverwachts...
    Ans en ook Leo zette zich altijd vol enthousiasme in voor de jaarlijkse Betondag.
    De bedrijfsnaam moest juist vermeld worden op de badge en in het Betondagmagazine. Ans zorgde daarvoor en vond dat heel leuk om te doen.
    Ook vond Ans altijd dat de exposanten badges al in september verstuurd moesten worden, want dan kwamen daar weer nieuwe aanmeldingen uit voort.
    Zo dacht Ans altijd als een echte ondernemer.
    Het was mooi om die bevlogenheid te mogen zien op kantoor.
    Ook de legendarische moppen die Ans kon vertellen staan me nog zo goed bij.
    Ans je was een geweldige collega!
    Wat fijn dat ik met je heb mogen samenwerken en we samen mooie momenten hebben beleefd.
    Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
    Graag waren wij persoonlijk bij je afscheid geweest, helaas is dat in deze bizarre tijden niet mogelijk.
    We willen Allison, Maarten, Dennis, de kleinkinderen en andere familieleden en vrienden heel veel sterkte toewensen met dit enorme verlies.
    Een lieve groet,
    Bert en Wiepkje van den Burg- de Rooij

    Wiepkje - Zeist
    28 april 2020

    Deel deze pagina:

   • And I love her
    reactie 24   |   niet OK

    Vele woorden van troost, medeleven en steun in allerlei bijzondere vormen, hebben wij mogen ontvangen. Dankzij u hebben we op een voor ons zo waardevolle manier afscheid kunnen nemen van onze allerliefste moeder en oma.

    Deze memori met mooie herinneringen zal blijven voortbestaan.
    Alle aandacht en liefde geven ons kracht te kijken naar de mooie tijd die we samen met haar hebben gehad.

    We zullen haar enorm missen!

    Liefs,
    Dennis, Allison en Maarten
    Olivia, Bobbi en Oscar


    Maarten - Gouda
    26 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Een collegiaal aandenken aan Ans
    reactie 23   |   niet OK
    Ik, Fred van Geest, ben een oud-collega van Ans bij de Betonvereniging. Ans en ik hebben ruim 20 jaar samengewerkt.
    Er komen een aantal gebeurtenissen bij mij boven als ik aan haar terugdenk.
    We zijn met Hetty en aanhang een keer in Alphen aan de Maas op bezoek geweest bij de boot die Ans en Leo daar hadden. Eindje varen en een barbecue, gezellig en goed voor de teamspirit.

    Het plotselinge tragische overlijden van Leo op een begraafplaats staat ook in ons geheugen gegrift. Leo, die we ons ook nog herinneren van een bedrijfsvolleybaltoernooi in de Jaarbeurs in Utrecht, waarbij hij een zweepslag opliep. Hij verdacht een speelster achter hem ervan dat ze hem een trap tegen z’n kuit had gegeven!

    Op een dagje uit van het personeel, meestal in september, vertrokken we met een bus vanuit het kantoor. De bus kwam te laat, maar toen we eindelijk vertrokken, waren we de straat nog niet uit of Ans hoorde direct dat er iets mis was met de koppeling. Het begon op de A12 al behoorlijk te stinken achterin de bus en er was duidelijk rook waarneembaar. Ter hoogte van het knooppunt Oude Rijn ging het mis. De bus moest aan de kant van de weg worden gezet en we moesten achter de vangrail. Gelukkig kwam er toevallig een lege bus van een conculega langs en zetten wij de reis in de bus voort naar Dierenpark in Rhenen. Ans had hiermee voor goed haar naam als technicus gevestigd.

    Een ander voorval deed zich voor tijdens de lunchpauze. Ik weet niet precies hoe het gesprek kwam op het gebruik van de vaatwasser en wat daar zoal in werd gestopt. De vatenkwast werd door meerderen aangegeven, maar toen Ans meldde dat zij dat ook met de WC-borstel deed, was dat toch wel hilarisch!

    Ans was een harde werker, keek niet op tijd en nam ook wel werk mee naar huis. Tenslotte was ze zelf zelfstandig ondernemer geweest en ook met Leo op de markt was ‘de kantjes eraf lopen’ totaal niet aan de orde!
    De laatste jaren werd het voor Ans zwaarder: de overgang naar een nieuw computersysteem viel haar niet makkelijk en ook de sfeer op kantoor rond het geforceerde vertrek van de directeur, heeft daar niet positief aan bijgedragen. Wellicht kondigde in de laatste periode ook al wel haar Alzheimer aan.

    Kortom, Ans was een fijne collega waar ik met plezier aan terugdenk!

    Wij wensen jullie alle goeds toe bij het verwerken van dit verlies.

    Fred & Yvonne van Geest
    fvgeest@planet.nl

    Fred - Zoetermeer
    25 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Ans
    reactie 22   |   niet OK
    Een mooie herinnering aan jou is dat ik als bakkersdochter met jouw broer trouwde en niks wist van bouwmaterialen. Jij hebt met veel geduld en overgave mij de fijne kneepjes van het vak en materialenkennis bijgebracht, zodat ik toen jij met Leo trouwde jouw taak kon overnemen. Met veel liefde kijken wij terug op die gezellige tijd samen met jou!
    Frans en Marijke

    Frans en Marijke - Sint-Oedenrode
    24 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor mijn zus en schoonzus Ans
    reactie 21   |   niet OK
    Verhuizen dat was me wel wat
    Van dorpje Nijnsel naar Gouda stad
    Was daar gelukkig en te vree
    Nam de brabantse gemoedelijkheid mee
    Met Leo aan haar zij
    Waren ze geweldig gastvrij
    Ze hadden het reuze naar hun zin
    Samen met hen fijne gezin
    Met zijn allen rond de tafel
    Smullen van kaas en goudse wafel
    Plots kwam het einde toen in zicht
    Vandaar dit gedicht
    Gedeelde smart is halve smart
    Voor altijd samen in ons hart.
    Houw-doe- Ans.

    Toon en Gerrie, Lommel.

    Toon en Gerrie - Lommel
    24 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie