Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Arie van Vliet

17-06-192416-09-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Beste Fam van Vliet
    reactie 55   |   niet OK
    Beste Familie Van Vliet.
    Hij is gegaan, gegaan zoals we niet en eigenlijk toch wel een beetje verwacht hadden en er niet op rekenden! Jullie vader, groot en overgrootvader, het boegbeeld van de Ruige Weide, boegbeeld van jullie en boegbeeld van de hele buurt, we waren trots op hem.
    Ik heb hem eigenlijk al mijn hele leven gekend, als jochie kwam ik al bij hem, als je langs kwam op de fiets en hij zat trots op zijn trekker dan zwabberde hij met een lange arm en grote glimlach.
    Wonen doe ik nu al bijna 40 jaar aan de Ruige Weide en heb op vele fronten met hem te maken gehad, hij wist veel, heel veel maar ook niet alles, ook niet van mij ook dat heb ik aan de lijve ondervonden, dat deed soms pijn maar begrijpelijk, je kunt niet alles weten.
    Ik heb veel van hem geleerd en opgestoken, ben een paar weken terug nog even bij hem geweest en met hem gesproken, hij was zo trots op zijn kinderen, de boerderij, ik ben als huurboertje begonnen en moet je nu eens kijken, we hebben het kunnen kopen en wat die jongens nu allemaal doen, hij vond het fantastisch.
    Net zoals hij de buurt fantastisch vond, we kunnen en doen hier van alles en dat riep hij al jaren, toen hij ons kattenhotel opende zei hij het ook, nu hebben we zelfs een kattenhotel, een prachtkerel die het geluk had dat hij net als ik een hele goede lieve vrouw had en die stuurde waarschijnlijk veel meer dan wij allen beseften, een kop en een nekje, samen hebben zij een fundament gelegd, hij miste haar erg en nu zijn ze weer samen.
    Lieve familie Van Vliet, we weten allemaal dat het komt, willen het niet weten, het afscheid doet pijn, gedenk hem met trots en daar waar hij gelukkig was en het verdriet zal slijten, een glimlach zal weer verschijnen.
    kijk maar naar zijn foto met glimlach en je zal beseffen dat hij niet weg is maar altijd een oogje in het zeil zal houden.
    Ook namens Marinka en de kinderen heel veel sterkte.

    Gijs en Marinka - Oudewater
    21 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 54
    Anita

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anita - Haastrecht

    4 oktober 2020

   • reactie 53
    Piet

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Piet - Oudewater

    27 september 2020

   • reactie 52
    J.J.

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    J.J. - Oudewater

    25 september 2020

   • reactie 51
    Rob

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Rob - Nieuwerbrug aan den Rijn

    23 september 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 50   |   niet OK
    Beste familie van Vliet,

    Gecondoleerd met het overlijden van jullie ( schoon) vader, opa en overgrootvader.
    Inderdaad een markante man en jullie zullen hem zeker gaan missen.
    Heel veel sterkte toegewenst.

    Piet en Jacqueline Six

    Piet en Jacqueline - Oudewater
    23 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Met hart en ziel voor de boerderij.
    reactie 49   |   niet OK
    Al vele jaren kom ik als dierenarts bij fam. van Vliet over de vloer. Toen ik hier in september 1992 begon was de boerderij al overgedragen aan Rien en Teuni. Menig keer als ik op de boerderij kwam was Arie ook in de stal of ergens op het erf. Veelal wist hij waar je voor kwam. En waren Rien en Teuni er even niet of druk met andere dingen dan hielp hij mee om de varkens te enten of bloed af te nemen, of hij hield de koe voor je vast wanneer je die moest onderzoeken of bij een verlossing van een kalf. Één ding was zeker, je kwam nooit van het erf af zonder een goed gesprek gehad te hebben al dan niet bij een kop koffie in zijn eigen bungalow. Hij had mooie verhalen, maar wist ook veel van de geschiedenis van de omgeving en was altijd heel goed bij in de politiek van Oudewater en ver daarbuiten. Daarnaast toonde hij ook altijd belangstelling naar hoe het met jezelf en je naasten ging. Hoewel hij er nooit mee te koop liep kon je merken dat hij trots was op de boerderij en wat daar geproduceerd werd. Zo ook de overstap naar de biologische landbouw en alle andere activiteiten die nu door zijn kleinkinderen ontwikkeld worden op de Ruige Weide. Hij was iemand die oprecht genoot van het leven, van de schoonheid van de natuur en daar veel respect voor had. In al die jaren heb ik hem nooit horen klagen, een grap, een goed gesprek en een lach daar genoot hij van. Als je bij hem in de buurt was, dan was je in goed gezelschap. Het mooiste voorval wat ik me met hem herinner was toen we een al wat ouder pink moesten opereren aan een behoorlijke navelbreuk. De operatie verliep goed alleen wilde het dier daarna niet meer eten, wat er ook geprobeerd werd, totdat Arie weer begon om het dier opnieuw melk te gaan voeren zoals je bij een jong kalf doet. En tot ieders verbazing, vast ook voor hemzelf, kreeg hij het dier op deze manier weer aan het eten. Wat was hij daarmee in zijn nopjes. Nu hij weer verenigd is met zijn Rijkje bij de Schepper, blijven voor ons de herinneringen, vele mooie herinneringen.

    Peter - Oudewater
    23 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 48
    Wim

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wim - Linschoten

    23 september 2020

   • Een bijzonder mens!
    reactie 47   |   niet OK
    Beste familie Van Vliet,
    In 1985 maakte ik als burgemeester van de voormalige gemeente Driebruggen voor het eerst kennis met Arie van Vliet. Daarna hebben we elkaar nog vele malen ontmoet. Hij was was in die gemeente voorzitter dan de woonruimteverdelingscommissie en snel daarna leerde ik hem kennen in de Landinrichtingscommissie Driebruggen. Hij was altijd op zoek naar oplossingen; in problemen zag hij kansen. Hij was in de commissie een verbindende factor. Hij kende de streek en de mensen die er wonen van haver tot gort. Tot zijn en mijn spijt moest hij het werk vanwege zijn leeftijd in de landinrichtingscommissie beëindigen. Voor zijn inzet heb ik hem later bij de reconstructie van de Ruige Weide tot 'Burgemeester van Poppelendam' kunnen huldigen. Afgelopen zomer heb ik met mijn vrouw in de zon met hem voor zijn woning nog een aantal verhalen uit mijn Driebrugse tijd opgehaald. Ik bewaar fijne herinneringen aan hem. Ik wens jullie sterkte bij dit overlijden. Moge de vele mooie herinneringen aan hem jullie tot troost zijn.
    Johan de Jong, Montfoort

    Johan - Jan Hoenlaan 91 3417 CB Montfoort
    23 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 46
    Anja

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anja - Driebruggen

    23 september 2020

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.