Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Bart Schouwenaar

12-04-196724-03-2020
   Onze lieve Bart heeft ons verlaten voor een pad van vrede.
   We zullen je missen, vriend!
   Op deze site kunnen we foto's, teksten, onze gevoelens en ook mooie herinneringen aan Bart met elkaar delen. Om hem te eren.

   For those about to rock, we salute you!

   Our dear Bart has climbed the stairway to heaven. We will miss you, friend!
   On this site we can share photos, messages, our feelings and also beautiful memories of Bart. To honor him.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Rust zacht, Bart
    reactie 106   |   niet OK
    Soms kijk je terug naar je verleden en heb je warme gevoelens. Ondanks dat we Jaron geen contact hadden heb ik nog steeds warme herinneringen aan je. Samen zijn we naar Queen geweest, een paar dagen bij jullie "verbouw" huis aan de kust.
    Gone to soon! Rust zacht.

    Nico van de Putte

    Nico - Altfraunhofen (Duitsland)
    2 oktober 2022

    Deel deze pagina:

   • The memory still remains
    reactie 105   |   niet OK
    Beste Bart, ik heb jou leren kennen in Wieringerwerf op Wiringherlant. Ik lees nu in 2022 dat jij er sinds 2020 niet meer bent. Je moest eens weten hoevaak ik jou als voorbeeld heb gebruikt. Mister ACDC in mijn ogen, ik heb lange tijd gedacht dat werkelijk alles in jouw leven om deze band draaide. Jij bent bij Angus thuis geweest, jij vertelde over een europese tournee waar meereiste en op 2-3 volledig uitverkochte optredens na elk concert hebt bijgewoond. In de jaren daarna kwam ik jou een paar keer tegen in de kroeg, je was soms reisleider bij Metal Travel. Overal in Nederland bij concerten en bij de reunie van Wiringherlant (“Tool gaan luisteren hoor….is echt een aanrader…”) . En de laatste keer zag ik jou op TV bij het mooiste meisje van de klas (aflevering Gudrun).
    Wat kon jij goed lullen en prachtige verhalen vertellen ! Een superstoere puber met lederenjas met spijkerjack. Altijd vriendelijk. Wij zijn nooit vrienden geweest maar hadden een gezamelijke liefhebberij met de muziek……jarenlang.

    Ruud Kranenburg

    Ruud - Schagen
    3 juli 2022

    Deel deze pagina:

   • Never do we forget
    reactie 104   |   niet OK
    Hi Bart
    Just heard the sad news, you not being among us anymore. But in my mind you're always there. I still fly around and dive a little. Many good things we did together. Remember them as yesterday.
    Till soon in my mind.
    Nephew Bert.

    Bert - Arnhem
    16 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dear Bart
    reactie 103   |   niet OK
    We met back in 1984 after the AC-DC concert in KarlsRuhe, Germany when I walked around looking for my car all the while playing the recordings I made of the gig. You jumped up asking for a copy and since then we have enjoyed unforgettable musical moments, with the absolute highlight visiting Angus at his place in Holland in '86. ( I saw the picture with Angus posted here already, I was the one who took it) . Although we haven't spoken for years, this sad news from Holland came as a real shock to us. We wish the family and friends all the love to deal with their loss. Rock In Piece!

    GJ & Ank - Brisbane, Australia
    29 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Laatste groet
    reactie 102   |   niet OK


    Laatste groet aan Bart, en aan Chiel.

    Middenmeer, 7 april
    Gré, Gerard en Cees Dekker    Camiel - Muiderberg
    7 april 2020

    Deel deze pagina:

   • 2020
    Verder op - Vatrop
    reactie 101   |   niet OK

    Lieve broer,

    Zondagmiddag 22 maart.
    Op deze foto's onze laatste momenten samen, met Barbara op Vatrop. We hebben ons landje -wat we vorig jaar geërfd hebben- opgeruimd. Je vond het fijn om wat concrete opdrachten te krijgen en fysiek werk te doen. Even die beklemmende gedachtes uitzetten en een grote diepe kuil vol gooien met aarde, zodat de grond weer vlak werd. We hebben een paar bergen met gesnoeide takken en bramen verbrand op een groot vuur. Je hebt maar liefst 20 zware keien verplaatst voor een pad, that damn Rocks! Je was snel moe. Ik zei: "Neem even rust, joh. Ga even zitten." Maar rust nemen was niet jouw ding. Na 4 minuten was je alweer aan het sjouwen.

    We hebben het nieuwe huisje van Michaël bekeken. Je was onder de indruk van alle veranderingen, het ging ineens zo snel. Het vreemde was dat ik je die middag een paar keer kwijt was. Ik was zelf druk met takken snoeien en dan keek ik waar je was, maar zag ik je niet.
    Ik koester deze laatste middag samen, we hebben weinig gepraat maar veel werk verzet. Vuur gemaakt, keien verplaatst, de wind en zon op onze huid. Het goed willen doen en afmaken, samen met anderen. Dat ben jij, Bart.

    Tijdens onze autorit terug naar huis waren we alledrie moe en rozig van de middag werk. Ik legde mijn hand op je knie en bedankte je voor je harde werk en hulp. Bij het stoplicht van afslag 105 op Ring Amsterdam sprong je zomaar ineens uit de auto en rende je naar je fiets. Weg was je.

    Weg gaan heeft de belofte dat het elders beter is.
    Nu je voorgoed bent vertrokken, lieve broer, ben je dichterbij dan ooit.
    xC


    Camiel - Muiderberg
    6 april 2020

    Deel deze pagina:

   • ❤️
    reactie 100   |   niet OK

    Gert Jan - Alkmaar
    6 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Het gaat je goed mooie reiziger.
    reactie 99   |   niet OK
    Lieve Bart
    We leerden elkaar kennen in Korsakoff aan de lijnbaansgracht, jij liep stage in de Koog (mijn oude plek) en ik in de Buk Buk. We vonden elkaar in muziek, onze meest legendarische concert was Nirvana die doorbrak en voor 1 optreden naar Europa kwam. Fugazi, Red Hot ChillibPeppers, Rage against the machine wat een gave muziek.
    We hadden onze eigen band Reapibasa, met Scott en Mark en meerder anderen waaronder Noldi. Het waren mooie tijden met oefenhokken in het oude slachthuis en Parkhof en optredens in jongerencentra.

    Samen gingen we op reis, 6 weken door Europa, met stops in Berlijn, Auswitch (zeer intens omdat we er 3 dagen in onderdompelden met in de nachten onweer). 8 dagen Praag op een parkeerplaats zonder meter, douchen in het zwembad. Midden op een kruispunt in Bratislava keihard moeten remmen zodat ons hele service midden op het drukke kruispunt lag (ik zie het je nog opruimen tussen de rijdende auto's) . Kokende remleidingen tijdens de afdaling van 39 haarspeld bochten Italië in, we hadden uiteindelijk met de handrem een remweg van 18 meter in het grind van de berm naast de afgrond. We hebben daar een uur met bonkende harten gestaan voordat we ook maar iets konden doen.

    Wat hebben we geleefd Bart we waren minnaars (geen echt succes) , drugsgebruikers (ik heb je als een kip zien rondlopen in de gashouder. We hadden conversaties waarbij we elkaar niet mochten onderbreken en op onze handen en zelfs onze voeten bijhielden wat voor associaties elkaars verhalen opriepen). We vreeen naast elkaar in een kleine tent met onze 'veroveringen' (wisselen ;) ) en we hadden zeer leuke vrienden en vriendinnen om ons heen. Ja je was een echte vrouwen man, wat heb je een liefde gehad en een harten gebroken. Je was mijn getuige op mijn huwelijk. (duurde maar een jaartje, kende haar pas twee maanden).

    Maar het fijnste vond ik dat ik met je kon praten en praten. Jij kon bijvoorbeeld feedback echte inhoud geven, het was nooit zwart wit en dat had je met films, politiek en tot ons groot vermaak voetbal (Ajax '95 Olympisch stadion) AZ en Barcelona. Maar later ook over depressies, je dochter en alles wat maar ter sprake kwam.

    Toen je terug kwam uit Australië heb ik mijn kamers in het huis van bewaring in tweeën gedeeld en hebben we samen gewoond (ik dreef je helemaal gek met mijn enorme achterstanden van de afwas in onze keuken). Dat was echt de gaafste woning die we ooit gehad hadden.
    Je was tijdens 11 september 2001 (21 dagen nadat Lotte mijn dochter geboren was mijn slaapkamer aan het schilderen in mijn net gekochte huis. Je paste op mijn kinderen en tijdens je reizen Skypte we wat af ( ik heb nog mailwisselingen hé denk je dat het 3 dagen tijdverschil is met Australië ofzo? Als we elkaar gemist hadden)
    We hadden meerdere grote ruzies (als je van iemand houd kan het spetteren) en periodes dat we elkaar niet zagen, maar kwamen altijd weer bij elkaar. Jammer genoeg was 8 jaar geleden onze meest heftige en heeft jou dood de kans weggenomen samen nog is terug te kijken op onze avonturen, dat doet echt pijn Bart maar ik respecteer je moed en je wanhoop om er uit te stappen en zal altijd van je houden.
    Liefs Gert

    Gert Jan - Alkmaar
    6 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 98
    Monique Van Baten

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Monique - Alkmaar

    4 april 2020

   • Medeleven
    reactie 97   |   niet OK
    Beste familie Schouwenaar,
    hierbij mijn oprechte medeleven met het overlijden van Bart.
    ik ben een soefi en ik heb zijn vader Michaël enkele weken voor zijn overlijden mogen ontmoeten. Dat was een indrukwekkende ervaring.
    Heel triest is het, dat zoon Bart zijn leven nu beëindigd heeft. Maar soms kan een mens niet anders.
    Ik wens u als familie heel veel liefde en troost toe.
    Van HARTE!
    Elisabeth Daniëls.

    Elisabeth - Heemskerk
    1 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.