Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Bas Barkman

22-11-195821-10-2021
Fijn als je een herinnering of foto met ons deelt.

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

Tips over condoleren of herinneringen delen?

 • 22 November
  reactie 17   |   niet OK
  Gisteren, 22 november, was Bas extra in mijn gedachten. Ik realiseer me hoe zwaar het moet zijn geweest voor zijn dierbaren om de dag die normaal gesproken zijn verjaardag is, vanaf nu zijn geboortedag te noemen.
  Het grote verdriet zal de dankbaarheid voor zijn bestaan in dit leven nog heel lang overschaduwen.
  Gaandeweg zullen de fijne herinneringen aan Bas voorzichtig door het verdriet heen gaan breken. Maar dat heeft veel tijd nodig.
  Ik wens zijn dierbaren heel veel kracht en steun om met elkaar het grote verlies van Bas te kunnen dragen.

  Marie-Julie - Amstelveen
  23 november 2021

  Deel deze pagina:

 • Een deel van mijn jeugd sterft ook ...
  reactie 16   |   niet OK

  Vriendschappen tijdens de lagere school zijn heel bijzonder. Als kind zie je geen klasse- of ontwikkelingsverschillen. Je speelt, je praat, je leeft. Zorgeloos. Tijdens onze jeugd in Ouderkerk aan de Amstel leerde ik Bas kennen. Spelen met onder andere Jantje Ceelen, Richard Samsom, Leen Verweij, op het plein voetballend en bij OSDO. Ik was de keeper en Bas een goede middenvelder met fraaie pass. (Bas staat op de bovenste rij, tweede van rechts.) Een zorgeloze jeugd, met prille kattekwaad en heel veel lol. Voetballen, lachen en spelen, dat deden we. Dat was de wereld. Onvoorwaardelijke vriendschap, die uiteen valt als de middelbare school periode aanbreekt. Dan is die vriendschap er nog wel, maar anders. Het was een geweldige mooie jeugd, en Bas was daar een belangrijk onderdeel in. Ik zei het al, lol, maar ook wat kattekwaad. een voorbeeld. In klas 6 (huidige groep 8), mochten we voor het einde van de les ons gaan omkleden in de kleedkamer gymnastiek, om later achter de school op een weidje te kunnen trainen voor het schoolvoetbaltoernooi. Zonder toezicht, gingen we natuurlijk de gymzaal in, haalden de ringen naar beneden en schommelden elkaar, trekkend en joelend aan de touwen naar boven. Prachtig was het. Tot ik aan de beurt was en de jongens tot bovenin het wandrek klommen en het touw mee naar beneden sprongen. Ik werd gelanceerd naar het plafond. Ik viel neer en brak mijn armen op verschillende plekken en liep een zware hersenschudding op. Bas rende terug naar de klas en riep; 'Hij is dood!' Ik weet zeker dat Bas zich dit gebeuren nog zou herinneren. Evenals die prachtige tijd van toen.
  Ik schrok toen ik de advertentie van zijn overlijden zag en las. 'Hij is dood', prevelde ik en vloekte. Hoewel wij elkaar later uit het oog verloren, weet ik zeer zeker dat ook hij onze jeugdtijd nog weet te herinneren. De vriendschap van toen, welke niet door tijd of dood kan worden weggespoeld. Bas moet een geweldig mens geworden zijn, want dat was hij destijds ook, dat kan niet anders. 'Dag Bassie'.
  Ik wens zijn familie erg veel sterkte toe met dit verlies.

  Met een lieve groet,
  Hans Klopper


  Hans - Leersum
  11 november 2021

  Deel deze pagina:

 • Een Amsterdammer met Veendammer wortels
  reactie 15   |   niet OK
  Een Amsterdammer met Veendammer wortels. Dat sprak hem en mij aan vanaf het eerste moment. We hadden een klik zogezegd. Bas zou 'mijn verhaal' schrijven. Na die eerste kennismaking was dat helemaal duidelijk voor mij. Heldere vragensteller met een scherp oog voor sociale verhoudingen en menselijke interactie. (Leef)tijdgenoot en liefhebber van veel sporten en haar helden. We boomden over Van Basten maar vooral over Van der Poel en Van Aert en de nieuwe trent in het wielrennen, door deze knapen gezet. Liefhebber van emoties en verteller pur sang. 'Mijn verhaal' was nog niet af. We hadden afgesproken dat eind van dit jaar verder op te pakken. Niet wetend, niet verwachtend, dat 'zijn verhaal' al voor die tijd zou eindigen.
  Dag Bas, een goeie kerel is niet meer.

  Tjalling - Veendam
  31 oktober 2021

  Deel deze pagina:

 • reactie 14
  J

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  J - Badhoevedorp

  31 oktober 2021

 • Schoolmaat
  reactie 13   |   niet OK
  Heb geloof ik 8 jaar bij Bas in de klas gezeten. We hadden nogal wat tijd nodig om het HWC af te maken. Voetballen, spijbelen en rottigheid uithalen waren veel belangrijker dan naar school gaan. We waren de beste maatjes en hebben ons uitstekend vermaakt. Ik had hem graag nog een keer opgezocht, maar iedere keer als ik in Nederland was kwam het er niet van. Erg schokkend om the horen van zijn overlijden. Ik wens alle nabestaanden erg veel sterkte.

  Bas, bedankt voor een mooie jeugd!

  Siep - Cave Creek, AZ, USA
  30 oktober 2021

  Deel deze pagina:

 • Goeie kerel
  reactie 12   |   niet OK
  'De Blaffende Man' noemden we hem woordspelerig (bark, man!) op de redactie van Elf, begin jaren '90. Vreselijk om te vernemen dat deze goeie kerel er niet meer is. Sterkte voor de nabestaanden.

  Michiel - Amsterdam
  30 oktober 2021

  Deel deze pagina:

 • Afscheid
  reactie 11   |   niet OK
  Lieve Bas,

  Gisteren mocht ik van je lieve mooie bijzondere Stella op je afscheid komen.
  Wat was het fijn om te zien en horen hoe geliefd jij bent.
  Je kinderen hebben fantastisch gesproken, vol liefde voor jou, eerlijk en oprecht recht uit hun hart.
  Ook je bonus kinderen hebben prachtige dingen gezegd, vol liefde,hoe mooi te horen dat ook zij zoveel van je houden.
  Iedereen mist je nu al, ik ook hier in de straat.
  Wie moet nu dat gezeur met die Tokkies oplossen?
  Opnieuw is een mooi mens veel te vroeg, veel te plotseling vertrokken uit dit aardse leven.
  Liefs Nicolien.

  Nicolien - Aerdenhout
  30 oktober 2021

  Deel deze pagina:

 • Lieve jeugdvriend
  reactie 10   |   niet OK
  Vandaag hoorde ik dat Bas plotseling is heengegaan.
  Bas, die lieve jeugdvriend van meer dan 40 jaar geleden. Een aantal herinneringen flitsten meteen door mij heen. We woonden allebei in Ouderkerk a/d Amstel. Bas kwam regelmatig bij ons over de vloer en dat was altijd gezellig. Vaak fietsten we samen naar school in Amstelveen, Bas naar het Hermann Wesselinkcollege en ik naar het KKC. We gingen naar sportwedstrijden en gooiden sneeuwballen naar auto’s om heel hard weg te rennen en te schuilen voor een boze automobilist.
  Pas later durfde Bas op te biechten dat hij met vrienden jarenlang in de Kersttijd de lichtjes uitdraaide in de grote dennenboom bij ons voor de deur. Tot hij erachter kwam dat ik daar woonde.
  Bas was lief en zachtaardig. Soms verlegen en zelfs wat onzeker. Na de middelbare school verloren we het contact. Dat hij zich heeft ontplooid tot een goed sportjournalist en zich zo mooi op het schrijven heeft toegelegd, hoorde ik pas veel later. Vaak heb ik gedacht om toch nog eens -na al die jaren- contact op te nemen. Daar is het nooit van gekomen, wat ik heel jammer vind. Het raakt me erg dat Bas er niet meer is, ook al kende ik hem lang geleden. Maar in liefdevolle herinnering denk ik aan hem terug.
  Ik wens zijn dierbaren heel, heel veel liefs en kracht toe en dat ook zij de mooie herinneringen aan Bas zullen koesteren.
  Dag lieve Bas, dag lieve jeugdvriend.
  Marie-Julie

  Marie-Julie - Amstelveen
  28 oktober 2021

  Deel deze pagina:

 • reactie 9
  Dirk Jan

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Dirk Jan - Amsterdam

  28 oktober 2021

 • Glimlach
  reactie 8   |   niet OK

  Bas kon schrijven als geen ander. Ziel en zaligheid, gevoel, emotie, de condition humaine, details, humor, groots, mooi, tot nadenken stemmend, scherp, impact. Als het leven zelf. Als zijn leven zelf.
  Mijn herinneringen aan Bas (veel) doen me automatisch glimlachen. Mentor, maatje, stoorzender, aanjager, een voorbeeld als vader, een voorbeeld als journalist.
  Onwerkelijk en oneerlijk, dat is het natuurlijk vooral. En intens, intens verdrietig.
  Heel veel moed en sterkte, voor Anna, voor Sem, voor geliefden, familie en vrienden.


  Alain - Zaandam
  28 oktober 2021

  Deel deze pagina:

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie

Inspiratie nodig voor uw reactie?


De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.