Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Beelke Delver

25-01-194913-10-2020
Graag een herinnering aan en/of foto van Beelke

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

Tips over condoleren of herinneringen delen?

 • reactie 42
  Danielle Aldershoff

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Danielle - Den Haag

  27 oktober 2020

 • reactie 41
  Marieke en Femke van Eendenburg

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Marieke en Femke - Amersfoort

  22 oktober 2020

 • Sorores Meae; mijn zusters
  reactie 40   |   niet OK

  Beelke ken ik van het Pauluskoor en van de Sorores. In haar tijd als Pauluskoor bestuurslid hebben we veel met elkaar te maken gehad. Op elke mail kwam prompt een reactie, uiterst vriendelijk, to the point en voor elk probleem kwam er een oplossing. Een geweldig iemand om mee samen te werken. Een paar jaar later werd ze ook bij de Sorores een vertrouwd gezicht bij de alten. Eind juni zag ik Beelke voor het laatst bij een corona bestendige ontmoeting in de tuin van Karin Joosen. We waren zo blij elkaar te zien, ons afscheidsconcert kon niet doorgaan maar elkaar ontmoeten was ook al een feestje. Koffie, thee, taart en een gesprek, allemaal zo gewoon en achteraf gezien zo bijzonder. Want hoe ingrijpend kan het leven veranderen in enkele weken. Rust zacht Beelke onder de herfstblaadjes, ik zal nooit meer langs een plas lopen zonder erin te stampen en aan jou te denken.


  Annemiek - Zaandam
  21 oktober 2020

  Deel deze pagina:

 • Wat een gemis
  reactie 39   |   niet OK

  Wat een gemis, dat Beelke er niet meer is. Het meeste gemis voor Martyn en de kinderen en de kleinkinderen, maar ook voor de verre en nabije vrienden. Ik leef met jullie mee.
  Was het 1968? Ik zat, als cantor, op de piano van sociëteit Pylades van studentenvereniging S.S.R.A. en zag de nieuwelingen om mij heen gedromd staan zingen. Beelke viel me meteen op: mooi, vrolijk op een speelse manier en een beetje mysterieus. En door al die jaren heen is ze dat altijd zo gebleven!
  Martyn, mijn dispuutsgenoot, en zij vonden elkaar en zo kwam ik Beelke nog vaak tegen. Op de tweejaarlijkse reünie was ze niet altijd, maar op bijgaande foto is ze te vinden. Zoutelande 1977. Bovenaan 2e van rechts. Martyn ligt op de voorgrond, naast onze Pardoes: wat een relaxed gezelschap toch , waar Beelke zo goed bij paste.
  Vele ontmoetingen volgden. September 2019 voor het laatst. Ze beheerde een hotel. ??? Een wormenhotel ,waar ze met liefde over sprak. Net als over mijn plezier en zorgen. Een gesprek met Beelke bracht een soort rust. En altijd dacht ik er nog vaak aan terug. Wat een kostbaar mens. Wat zullen jullie haar missen.


  dirk - son en breugel
  21 oktober 2020

  Deel deze pagina:

 • Vijgenboom
  reactie 38   |   niet OK

  Aandacht voor de ander, oprechte interesse, nieuwsgierig luisteren zonder oordeel, superlief en bescheiden. Zo herinner ik me een avond dat we bij haar gegeten hadden, ze had zoals zo vaak heerlijk gekookt. Bij het weggaan vergat ik mijn portemonnee. Bij thuiskomst belde ik haar direct op en zei "Jeetje wat dom maar ik ben mijn portemonnee vergeten. Mag ik zo laat nog even langskomen om hem op te halen?

  De meesten zouden iets zeggen als "ja, dat is goed" of "dat komt morgen wel." Beelke reageerde echter: "Nee joh, ben je gek, ik kom hem wel even brengen!" Dit aanbod was overigens niet onderhandelbaar. Dank dat ik bij de online dienst mocht zijn. Ze heeft altijd veel voor me betekend. De vijgentak die ik ooit van haar kreeg is inmiddels uitgegroeid tot mooie jonge boom vol met vruchten.

  Vincent


  Vincent - Amsterdam
  21 oktober 2020

  Deel deze pagina:

 • Een geleefd leven
  reactie 37   |   niet OK
  Lieve familie,
  Het is jammer dat Ik mijn nicht Beelke zo weinig heb mogen ontmoeten. De reünie van de Delvers, al weer even geleden, was de laatste keer. Ik heb altijd een warm beeld van Beelke gehad. Van oprechte interesse, inhoud, principes , rijk aan goede vrienden en een familie mens. Het is verdrietig om nu haar uitvaart te hebben moeten meemaken. Een leven afgesloten in een oogwenk. Het doet mij aan mijn eigen vader (jullie oom Piet) denken die ook plotseling aan een hersentumor overleed. Als buitenstaander kijk ik even mee terug in haar leven. Ik heb bij Beelke de indruk dat ze het leven met liefde heeft geleefd. Voor haar gezin, haar vrienden en haar omgeving. Dat ze gelukkig was. Ze wandelde veel, kennelijk ook, met respect, door het leven van anderen. Ik stel me zo voor dat ze haar liefde voor wandelen nu elders voortzet. Terugkijkend op een leven geleefd. Dank dak Beelke mijn nicht is geweest, dat ze er was. Ik denk aan haar en aan jullie allemaal.
  Guido Delver

  Guido - Harmelen
  21 oktober 2020

  Deel deze pagina:

 • Reünie
  reactie 36   |   niet OK
  Lieve familie.
  Opeens was er een reünie vorig jaar, een reünie van een gespreksgroep uit de jaren '70. Toen waren we verwachtingsvol over onze carrière, over onze kinderen.
  Bij de reünie keken we terug en wisselden verhalen over ons leven nu. Elkaar meer dan 30 jaar niet gezien, maar de klik was er meteen. Ik herinner me de intense vreugde van Martyn en Beelke over hun oppasbeurten bij de kleinkinderen.
  En nu is dat voorbij. Onbegrijpelijk.
  Maar de verhalen van en over Beelke zijn er en zullen verteld worden aan de kleinkinderen.
  Hou elkaar vast.

  Kees - Leiden
  20 oktober 2020

  Deel deze pagina:

 • reactie 35
  Reijer Gaasterland

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Reijer - Hilversum

  20 oktober 2020

 • Voor Beelke
  reactie 34   |   niet OK
  Ik zal eerlijk zijn. Ik heb Beelke niet goed gekend. Ik zag haar meestal op een afstand, ooit in de Keizersgrachtkerk, op de begrafenisbijeenkomsten van haar schoonouders, en toen Johan, de broer van Martyn, achtenzestig werd. Toen heb ik voor het eerst wat langer met haar gepraat. Beelke had uitstraling, vond ik. In het gesprek dat ik met haar had was ze heel aardig. Ik had overigens niet anders verwacht. Ik kan me heel goed voorstellen dat jij, Martyn, een hele lieve vrouw in haar had en jullie kinderen en kleinkinderen een lieve moeder en oma. Want jij, Martyn, vormde het lijntje dat ik met haar had. Met jou speelde ik lang geleden in Yogya op Java met de Meccano, vliegtuigen en wat niet al.
  Enkele weken terug hoorde ik in Amsterdam dat het helemaal niet goed ging met Beelke. Ik zocht contact met Johan en hij vertelde me hoe erg het was. Ik schrok. Ik vind het verschrikkelijk – wij vinden het verschrikkelijk, want ik vertelde er meteen over aan Hanneke, mijn vrouw. Zomaar in enkele weken tijd je geliefde en je moeder en oma te verliezen. Dat is gewoon al erg. Maar nu gaat het om Beelke
  Lieve Martyn, Eva, Floris, Saskia en Rein, Ot en Maren, misschien kan ik maar het beste stil worden. Het is te groot. Sterkte en andere troostende woorden zijn te klein. Maar wij beseffen dat het erg is. Verschrikkelijk.

  Freek Bakker

  Freek - Voorschoten
  20 oktober 2020

  Deel deze pagina:

 • toegankelijk, geïnteresseerd, sprankelend
  reactie 33   |   niet OK
  Dit zijn een paar woorden die me als eerste te binnen schieten als ik aan Beelke denk. Ik herinner mij haar vooral van familiebijeenkomsten, met ooms, tantes, neven en nichten én aanhang. Beelke was er in mijn herinnering altijd bij. Geïnteresseerd, warm, toegankelijk. Altijd in voor een praatje. Niet op de voorgrond, maar meer een prettig soort van vanzelfsprekende aanwezigheid. Martyn, Eva, Saskia en Rein, wat hebben jullie Beelke tijdens de uitvaart met jullie persoonlijke verhalen mooi geschetst.
  Ik wens jullie heel veel sterkte.
  Gabri

  Gabri - Groningen
  20 oktober 2020

  Deel deze pagina:

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie

Inspiratie nodig voor uw reactie?


De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.