gedenkplaats van

Ben Koeleman

06-11-194310-04-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Kroegentocht
    reactie 7   |   niet OK
    Mijn mooiste herinnering aan Ben is een kroegentocht die wij samen ooit gemaakt hebben door het centrum van Amsterdam.
    Dat was ergens in de jaren '90.
    Ik was bij Olga en Ben op bezoek en ben vroeg mij of ik veel kroegen in Amsterdam kende. Die kende ik dus nauwelijks. "Zal ik jou eens de leukste kroegen van Amsterdam laten zien?" vroeg Ben.
    Dus gingen we op stap.
    We zijn in totaal bij zo'n acht kroegen geweest, de meeste van het soort kroegjes waar alleen Amsterdammers komen en waaraan de meeste toeristen voorbij lopen.
    Aan het eind van deze beleving waren wij allebei behoorlijk aangeschoten.
    Een geweldige ervaring!
    Hein van Berkel

    Hein - Lienden
    21 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinner mij
    reactie 6   |   niet OK
    Herinner mij niet in sombere dagen, herinner mij in de stralende zon, hoe ik was, toen ik alles nog kon

    Deze tekst hadden wij ook voor mijn moeder waar ik zezelf vaak aan moest herinneren. Niet de tijd dat ze ziek was maar juist toen ze nog in haar kracht was.
    Heel veel sterkte ik denk aan jullie en zal zo zelf ook nog een kaarsje voor jullie allemaal branden. Liefs Linda

    Linda - Diemen
    17 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Thuis
    reactie 5   |   niet OK

    Lieve Ben,

    Home sweet home. Home omdat het bij jou en Olga altijd aanvoelde als thuis, ons tweede thuis. Vooral op zomerse dagen als we thuiskwamen, en we de de tuin inliepen. Alle hectiek van de buitenwereld was spontaan verdwenen. Niks was méér rustgevend dan naast ons te kijken en jullie te zien zitten. Jij met je sigaartje in de haar-clip in je ene hand, en een biertje (eerst normaal bier, en later alcoholvrij) in je andere hand.

    We gaan je missen lieve vriend en buurman, maar jij bent nu weer bij Olga, dus ook weer thuis, en die gedachte is voor ons ook rustgevend.

    Lieve groet, Esmé en Erwin

    De jongens

    Erwin en Esmé - Amsterdam
    17 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag Ben
    reactie 4   |   niet OK
    Je zat altijd stil en glimlachend in je stoel de laatste jaren, als ik afsprak met Olga en we onder het genot van een wijntje herinneringen ophaalden aan de schooltijd van de kinderen en die tijd van toen. Af en toe maakte je een opmerking, want je luisterde op de achtergrond gezellig mee. Ik mis jullie beiden, want een tijdperk is voorbij.....
    Dag Ben.....

    Marja - Amsterdam
    16 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Ben Leukeman
    reactie 3   |   niet OK
    Dag Femke, Kasper en Cunera,
    Ben zal ik nooit vergeten. Hoewel mijn contact met Olga intensiever was, dook Ben af en toe op on mijn leven. Op straat, voor de deur en een enkele keer bij een etentje. Ben verstond de kunst op een vriendelijke en vrolijke manier contact te maken. Ik vond hem boeiend omdat hij me altijd weer verraste met zijn (taal) grapjes en zijn kwinkslagen. Hij stond op een gezellige manier in het leven. Jammer dat hij er niet meer is. Ik ben niet bij zijn afscheid en wil zo mijn condoleances overbrengen. Veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

    Joop - AMSTERDAM
    16 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Robbert Braak
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Robbert - Den Haag
    16 april 2020
    reactie 2
   • De geur van gras
    reactie 1   |   niet OK
    Als ik pasgemaaid gras ruik, moet ik altijd even aan Ben denken. Dat komt zo. We woonden net in ons nieuwe huis, Ben en Olga naast ons. We hadden toen nog gras, dit verdween later omdat het meer mos was dan gras. Ik had het gras gemaaid en was bezig het maaisel op te ruimen, toen ik over de heg Bens stem hoorde. 'Mag het nog even blijven liggen? Het ruikt zo lekker. Doet me altijd terugdenken aan de geur uit mijn jeugd'. En daarom denk ik bij de geur van pasgemaaid gras altijd even aan Ben. Veel liefs van Tessa.

    Tessa - Amsterdam
    15 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie