gedenkplaats van

Bert van Leijsen

21-01-194004-07-2020

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Toespraak in de kerk van Lia
    reactie 94   |   niet OK
    Lieve Bert,,

    17 jaar geleden mocht ik ook aansluiten bij de familie Weerdenburg en leerde ik jou kennen. We hadden meteen een klik…
    En al snel won ik jouw vertrouwen.

    Je gaf weinig uit voor jezelf, maar tóch kon ik je overhalen om jezelf in de nieuwe kleren te steken, en zélfs om een nieuwe bril te kopen. Je wilde dat ik meeging om die uit te zoeken, en dat deed ik met veel plezier!
    Ook later, voor je appartement aan de Stationsstraat, vertrouwde je mij toe om nieuwe keuken, badkamer en meubels uit te zoeken, dit vond ik een hele eer!

    De zondag middagen brachten we meestal gezamenlijk door, met of zonder de kinderen,. Dan kookte ík een maaltijd. en jij zorgde dan voor lekkere wijn, en je had altijd mijn lievelingswijn in huis. Ná het eten trakteerde je dan op een ijsje van Kees, daar stónd je op.

    Toen wij 6 jaar geleden een huisje in Spanje kochten maakte jij het tot jou taak om ons steeds naar het vliegveld te brengen en ook weer op te halen, en dit zo’n 6 keer per jaar. of je daar nou om 5 uur in de nacht voor op moest staan, vond jij geen enkel bezwaar, je deed het met veel plezier!
    Je hebt ons eenmaal bezocht in Spanje en genoot volop van de lange
    wandelingen, de mensen en het eten.
    Op de dag van vertrek vond je t zelfs jammer om weer alleen naar huis te gaan.    Zoals je voor ons klaar stond, stond je ook klaar voor anderen.
    Je was een idealist… Geldrop moest schoon zijn, dus kwamen wij jou vaak tegen in het dorp, waar je dan prullen aan het prikken was.
    Of je nou mensen in financiële nood hielp, besneeuwde stoepen schoonmaakte voor ouderen, niets was jou te veel…

    Waar jij ook in voor was… een weddenschap.
    Niet zo lang geleden nog, wedde jij met mij om een fles champagne, en verloor. Ik was het weer vergeten, maar jij niet. Een paar dagen later stond jij aan de deur met een hele mooie fles champagne, échte wel te verstaan…

    Mees, het zoontje van Inge en Rick, was jouw oogappel. Zó jammer dat jij zijn nieuwe broertje niet meer kan meemaken.

    Jij leefde voor anderen, gaf alles weg, en zelfs ná jouw dood had je nog iets weg te geven…. jezelf

    Lieve Bert, hoe kunnen wij jou ooit vergeten?

    Als er een hemel bestaat, heb jij nu een ere plaats!

    Lia - Eindhoven
    19 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 93   |   niet OK

    We hadden je graag nog een langere tijd hier gegund. Het mocht niet zo zijn. Dank voor de vele goeie jaren in jouw team bij de Rabobank. Rust zacht.
    Sjef en Marian Bakermans

    Sjef - Geldrop
    16 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • condoleance
    reactie 92   |   niet OK
    Beste familie, wat was het fijn om toch de kerkdienst bij te kunnen wonen via het internet. Bijzonder om zo de dierbare verhalen van de Bert's familie te horen en te ervaren hoeveel hij heeft betekend. Alles is gezegd!
    In 2008 kwam ik met Bert in contact nadat hem de Brabant Bokaal was toegekend. Ik had het voorrecht om hem dit, als medewerker verbonden aan het Prins Bernhard Cultuurfonds NB, te vertellen. Daarna bewandelden we samen de weg naar de officiële uitreiking in Den Bosch. Daarna zijn we in goed contact met elkaar gebleven. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik hem heb leren kennen.
    Ik wens jullie allemaal sterkte om de leegte die hij achterlaat in te kleuren met de vele mooie en dierbare herinneringen. Ik hoop dat hij jullie en alle mensen om hem zal blijven inspireren!
    Hartelijke groet, Jozé Rutten-Nass

    Jozé - Soest
    16 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Een bijzondere oom!
    reactie 91   |   niet OK

    Lieve Ome Bert,
    we zullen u altijd blijven herinneren als een heel bijzondere oom, een gewone, goede mens die altijd voor iedereen klaar stond - en die hele gezellige familiefeesten gaf. Deze foto is gemaakt op het feest voor uw 75e verjaardag, een onvergetelijke dag voor de hele familie.
    Bedankt voor alles, en rust zacht!
    Liefs van Edwin, Jose, Ben en Wout.


    Edwin, Jose, Ben en Wout - Schijf
    16 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 90   |   niet OK
    Beste familie, reeds twee keer de indrukwekkende dienst bekeken en beluisterd
    Het was een heel mooi waardevol afscheid van een heel bijzondere neef, wij wensen allen veel sterkte met dit verlies en laten we samen de mooie herinneringen aan Bert bewaren

    Piet en Thilda - Teteringen
    14 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Irna Kouwenberg
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Irna - Eindhoven
    12 juli 2020
    reactie 89
   • Bedankt
    reactie 88   |   niet OK
    Lieve Familie, woorden schieten te kort met het grote verlies van Bert.
    Bert, heel veel dank voor alles wat jij, niet alleen voor mij hebt betekend,
    maar voor zovele mensen. Bedankt voor de steun die ik van jou heb mogen ervaren ,
    toen mijn Jan ziek werd en overleed. Bedankt ook voor de vriendschap, de gastvrijheid,
    en jou altijd goede humeur. Ik ervaar het als een voorrecht, jou heb mogen leren kennen.
    Ook tijdens jou ziekte, was jij er nog voor iedereen. Nogmaals BEDANKT.

    Marianne - Geldrop
    12 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 86   |   niet OK
    Mijnheer Van Leijsen,
    Was onlangs wegens verhuizing foto's aan het bekijken en kwam de foto tegen van mijnheer Van Leijsen op kraambezoek. Vond ik heel bijzonder. Was een heel gezellige kraamvisite.
    Enkele dagen later tref ik het bericht van zijn overlijden.
    Denk altijd met plezier terug een de tijd die ik daar heb mogen werken.
    Mijnheer Van Leijsen was altijd zeer betrokken.
    Ik wens de nabestaanden veel sterke met het verlies!
    Anja Steijnen-Coppelmans

    Anja - Veldhoven
    12 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 85   |   niet OK


    Voorbeden:

    Ome Bert gaf mij het gevoel dat ik bijzonder was, zijn favoriete nichtje. Maar bij het lezen van de herinneringen van neven en nichten voor zijn 80ste verjaardag, bleek dat alle neven en nichten hetzelfde gevoel hadden.
    God geeft ons de kracht om onze medemensen het gevoel te geven dat zij bijzonder zijn. Laat ons bidden.

    Ome Bert was God dankbaar. Dankbaar dat hij, geestelijk, lichamelijk en financieel de mogelijkheid had gekregen om andere mensen te helpen. Hoe harder hij werkte, hoe gezonder hij werd, hoe meer hij weggaf hoe rijker hij werd.
    God geef ons de kracht om zoals ome Bert in het leven te mogen staan. Laat ons bidden

    Laten wij stilstaan bij hen die ons voor zijn gegaan van de familie van leijsen en van de familie Weerdenburg. In het bijzonder Winnie weerdenburg, Peter Braat en Berjan van Leijsen. Onbegrijpelijk voor ome Bert. Op de vraag waarom?, kreeg ome Bert geen antwoord, wel bood zijn geloof de nodige troost. Ook staan we stil bij twee krachtige vrouwen: Jo weerdenburg en zijn moeder Huberdina van leijsen, Beiden hebben een hele belangrijke rol in ome Bert‘s leven gehad. God geef ons kracht om de leegte die ome Bert achter laat, een plaats te kunnen geven. Laat ons bidden.

    Op het eind van zijn leven maakte ome Bert de balans op. Na wikken en wegen, dacht hij wel, dat hij over het algemeen, als een goed mens had geleefd, in ieder geval geprobeerd.
    God geef ons de kracht om als ome Bert in het leven te staan, om als een goed mens te leven. Laat ons bidden.

    Wij bedanken God dat een van Zijn beste dienaars, een familielid van ons mocht zijn. Het was voor ons een eer om ome Bert in ons midden te mogen hebben.
    God geef ons de kracht om te luisteren als U ome Bert laat spreken en mag hij een blijvende inspiratie bron voor ons allen zijn. Laat ons bidden.


    Francet - Dongen
    12 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • mijn innerlijke deelneming van uw gemis
    reactie 84   |   niet OK
    Ik persoonlijk ken deze meneer als een zeer betrokken mens , Ik kan u ook vertellen dat als ik hem in zijn laatste dagen voorbij zag lopen bij onze winkel in de korte kerkstraat , even naar rechts zag kijken zijn oude bank en een glinstering bespeurde in zijn ogen wandelend achter zijn rollator. Ik mag u vertellen dat deze man zijn verhaal verteld heeft. En ik blij ben dat ik deze man ontmoet heb, Ook dank voor de parochie Geldrop zodat ik op Youtube de uitvaart nog heb mogen meemaken. Er rest mij te zeggen zeer veel respect voor de verrichtingen die meneer heeft gedaan. Ik heb persoonlijk ondanks dat ik aan het werk was meegeleefd met uw verlies van een lieve rechtvaardige integere man. Ik denk ook dat het carolion zeer prachtig heeft gespeeld in nagedachtenis van meneer na de uitvaart . Ik wens de hele familie vrienden en kennissen hel veel sterkte , met de wens dat wat meneer Leijsen heeft verwezenlijkt, zij het mogen doorzetten. Het zou de wereld een stukje beter kunnen maken. En dank dat ik gelegenheid heb gekregen dit te uiten

    Norbert - Geldrop
    11 juli 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie