gedenkplaats van

Bertus Raats

20-06-193811-09-2010
   Tijdens het uitoefenen van een van zijn vele hobby’s is Bertus Raats onverwacht uit ons midden weggerukt. Bertus was, samen met zijn maat Paul van Os, bezig met het oprollen van “zijn” traject van de ROZ Classic toen zij een zware aanrijding hadden met een andere auto. Helaas heeft Bertus deze aanrijding niet overleefd.

   Velen van u kennen Bertus als een bevlogen rittenrijder, een echte Amsterdamse oude rot, die niet alleen een kei was in het rijden van kaartleesritten maar ook zijn faam had verdiend met het uitzetten en bedenken van allerlei ritten. Hij is lid geweest van o.a. De Wegkruisers, De Polderrijders, RAC Amsterdam, ASV KLM Mac en was lid van de AMAC en Stichting Auto Sportief. En dat allemaal naast zijn andere grote hobby’s; de wielersport en het Olympisch Stadion Amsterdam.

   Bertus was ook in vele opzichten bij de wielersport betrokken. In de eerste plaats als liefhebber en toen hij daar de leeftijd voor had als renner en nog weer later als gangmaker op zowel de grote stayersmotoren als op de derny. Hij is auteur van een populaire boekenreeks over het Amsterdamse wielrennen, een onderwerp waar hij alles van wist. Verder was hij jarenlang freelance medewerker van De Telegraaf over wielerzaken. Zo schreef hij iedere maandag bijdragen voor Metropool Sport, een speciale bijlage van de krant van wakker Nederland. Bertus was voorts vele jaren secretaris van ARC Ulysses, de Amsterdamse wielervereniging waar grootheden als Gerrit Schulte en Peter Post uit zijn voortgekomen. Zo was hij een van de bedenkers van de RAI Derny Race, een fantastisch wielerevenement waar jaarlijks tal van beroemde kampioenen uit binnen- en buitenland voor naar Amsterdam kwamen.

   Hij was een man met zijn hart op zijn tong, een scherpe pen, goudeerlijk en een gouden hart. Altijd in voor een goede grap of een goed verhaal. Kortom een zeer prettig mens om mee om te gaan met een geweldige kennis van zaken.

   Hij was een fijn mens en zijn plotselinge overlijden betekent een groot verlies voor de Nederlandse Wielersport, de Nederlandse (auto) Rittensport, maar bovenal voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen...

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Hanny en Robert van den Berg
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Hanny en Robert van den Berg - Heemstede
    15 februari 2017
    reactie 3
   • Dag Bertus
    reactie 2   |   niet OK
    Zes jaar na dato en ik zie en hoor je nog zó voor me.
    Denk nog regelmatig aan je Bertus. Ik zet nog de nodige kaartlees ritten uit en merk dat ik als ik écht tevreden ben met een bepaalde truc het iets is wat jij ook bedacht zou kunnen hebben. Simpel, mooi, leuk gevonden, doeltreffend. Veel van je geleerd...
    Spreek je later, Joep.

    Joep Wanders - Abbekerk
    11 september 2016

    Deel deze pagina:

   • 2015
    5 jaar alweer
    reactie 1   |   niet OK
    Vandaag alweer 5 jaar geleden...
    De SAS-ers missen je nog steeds.
    Aart

    Aart de Wilde - Twello
    11 september 2015

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie