gedenkplaats van

Betty Reitsma

26-01-194704-01-2019
   Normality is a paved road; it's comfortable to walk on, but no flowers grow on it.
   Deze zin is toegeschreven aan Vincent van Gogh en vonden wij heel toepasselijk voor Betty. Zo gul als ze kon genieten, delen en liefhebben, zo stil en grijs kon de mist soms neerdalen.
   In dit nieuwe jaar was ze blij begonnen aan een nieuw schilderij, dat ze helaas niet af heeft kunnen maken. We zullen onze lieve moeder, schoonmoeder en oma enorm missen. Deel je herinneringen als je wilt, dat vinden wij erg fijn.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Van Gogh zijn laatste schilderij
    reactie 37   |   niet OK

    Lieve Mam, Vandaag is de locatie waar Vincent zijn laatste schilderij heeft geschilderd bekend gemaakt. Dat was in het plaatsje Auvers-sur-Oise op nog geen 100 meter van de herberg waar hij verbleef. Een Nederlandse onderzoeker is daar achtergekomen door een oude ansicht waar de boomwortels (want zo heette het schilderij) op afgebeeld zijn. Wonderlijk.. En typisch zo'n bericht waarbij jij uitgebreid stil zou blijven staan en waar je hoogstwaarschijnlijk ook door geïnspireerd zou raken. Het zou je wonderlijke, gekleurde doeken opleveren waarbij wij, als jouw bezoek, naar onze mening gevraagd werden. Mijn god wat mis ik je..


    Bart - Haarlem
    28 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Paradijs op aarde
    reactie 36   |   niet OK

    Hey Mam, afgelopen weekend zijn wij in Grijpskerke geweest om vrienden te helpen met het rooien van 4 bomen.. we sliepen in een schattig caravanetje in een oase van rust en groen. Het deed mij zo aan jou denken! De hele tuin stond vol met mooie planten en bomen en het zoemde van de insecten. Hoogtepunt was de kennismaking met Tinklebell.. een ‘minivarkentje’ van 160 kilo.. Haar gesnurk heeft ons in slaap gesust.. op de foto zit ik op 1 van de stronken te genieten van het uitzicht.. Je was zoo dichtbij..


    Bart - Haarlem
    13 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Moederdag
    reactie 35   |   niet OK

    Hi Mam, het is Moederdag geweest en je hebt een mooie roos uit de tuin naast de foto staan.
    Voor altijd x Dirk


    Dirk - Hilversum
    12 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • 4 mei
    reactie 34   |   niet OK

    Vandaag herdenken wij allen die voor onze vrijheid zijn gestorven.. dit betekende veel voor jou.. vandaag laat ik een traan samen met jou.. liefs. Bart


    Bart - Haarlem
    4 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Je mini rhododendron begint spontaan te bloeien!
    reactie 33   |   niet OK

    Meegenomen uit je tuin en een plekje op ons plaatsje gegeven.. Het hele afgelopen jaar is ie niet opgevallen tot nu..
    Liefs van je oudste


    Bart - Haarlem
    17 april 2020

    Deel deze pagina:

   • 1968.. Frida Boccara - Cent Mille Chansons
    reactie 32   |   niet OK

    We hadden besloten dit nummer niet op je afscheid te draaien.. Toch is het een nummer wat mij direct aan jou doet herinneren. Ik kan me niet anders heugen dan dat je dit nummer voor ons zong. Met je mooie galmende stem met flinke uithalen! Beetje dramatisch maar daar hield je dan ook van. Ergens in de afgelopen jaren moeten wij het er over hebben gehad want bij het opruimen van je spullen vorig jaar kwam ik de uitgeschreven liedtekst tegen.. Wilde je misschien de woorden weer uit je hoofd leren? Om het voor ons eens te gaan zingen? Ik denk dat ik het antwoord al weet.. Dag lieve mam.

    Bart - Haarlem
    9 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Liefs vanuit Guatemala
    reactie 31   |   niet OK

    Een fotootje vanuit het spirituele hart van Guatemala, Semuc Champey. Wij zitten ondertussen in quarantaine in Livingston aan de Caribische kust in verband met coronavirus en ik moest spontaan aan je denken.. ik ben heel benieuwd hoe we hier later op terugkijken! Liefs.. voor altijd


    Bart - Haarlem
    18 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Zo dankbaar dat jij dit niet heb hoeven meemaken..
    reactie 30   |   niet OK
    Lief Moedermens, Wij zitten nu midden in een crisis waarvan jij altijd al had gezegd dat deze zou komen.. Existence zou zorgen dat de balans teruggebracht zal worden. Dat is een manier om er naar te kijken. Ik was het niet altijd met je eens maar jouw gedachten komen nu zeker boven. Annebet zal zeggen dat je op de toppen van je zenuwen zou zijn in deze situatie. Je had je zo veel zorgen gemaakt om je loved-ones! Dat is niet meer nodig lieve mams.. het gaat ons goed!

    Liefs van je oudste..

    Bart - Haarlem
    18 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Vakantie
    reactie 29   |   niet OK

    Hoi mams,
    Hier wat kiekjes van onze vakantie in Frankrijk en Zeeland.
    Wij missen je allemaal heel erg!!, zeker nu Marin en Benthe bijna jarig zijn helemaal. Je had al weken een cadeau in gedachte en ik zou je weer op komen halen. Ik heb veel aan je gedacht met die hittegolf. Je zou het zeker niet als prettig ervaren hebben. Inmiddels zijn we verhuisd en er hangen een paar schilderijen van jou die ik erg mooi vind.

    Dag lieve mama


    Dirk - Hilversum
    12 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • https://www.oshonews.com/2011/08/19/archan-sukhita/
    reactie 28   |   niet OK
    Het verhaal van Archan Sukhta Betty Reitsma geschreven door haar hand,
    https://www.oshonews.com/2011/08/19/archan-sukhita/

    Luka - Amersfoort
    1 juli 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie