gedenkplaats van

Betty Reitsma

26-01-194704-01-2019
   Normality is a paved road; it's comfortable to walk on, but no flowers grow on it.
   Deze zin is toegeschreven aan Vincent van Gogh en vonden wij heel toepasselijk voor Betty. Zo gul als ze kon genieten, delen en liefhebben, zo stil en grijs kon de mist soms neerdalen.
   In dit nieuwe jaar was ze blij begonnen aan een nieuw schilderij, dat ze helaas niet af heeft kunnen maken. We zullen onze lieve moeder, schoonmoeder en oma enorm missen. Deel je herinneringen als je wilt, dat vinden wij erg fijn.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Vakantie
    reactie 29   |   niet OK

    Hoi mams,
    Hier wat kiekjes van onze vakantie in Frankrijk en Zeeland.
    Wij missen je allemaal heel erg!!, zeker nu Marin en Benthe bijna jarig zijn helemaal. Je had al weken een cadeau in gedachte en ik zou je weer op komen halen. Ik heb veel aan je gedacht met die hittegolf. Je zou het zeker niet als prettig ervaren hebben. Inmiddels zijn we verhuisd en er hangen een paar schilderijen van jou die ik erg mooi vind.

    Dag lieve mama


    Dirk - Hilversum
    12 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • https://www.oshonews.com/2011/08/19/archan-sukhita/
    reactie 28   |   niet OK
    Het verhaal van Archan Sukhta Betty Reitsma geschreven door haar hand,
    https://www.oshonews.com/2011/08/19/archan-sukhita/

    Luka - Amersfoort
    1 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Love is the Seed
    reactie 27   |   niet OK

    Luka - Amersfoort
    1 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Love Is The Seed
    reactie 26   |   niet OK

    https://youtu.be/RITxbT9oOYs
    Zo vele woorden en momenten die ik zou kunnen schrijven en zeggen....... over ons twee ....
    Dit lied zegt de wereld in 1980 stuurde je vol vertrouwen het voor mij naar een platen baas een vriend die je kende. Ik kreeg antwoord terug helaas die vent kan niet zingen en het lied is ook niks. Toch gingen we vol vertrouwen door ook samen reizen jij schilderen ook dichten en ik liedjes schrijven en zingen. Met zo veel gevolgen het is een groot boek vol liefde storm wind en de zon vaak met een Engel op ons schouder en het was goed het was heel goed..... Jij altijd vol vertrouwen wat er ook gebeurde voor onze groei. Ik heb mensen zien weg lopen met een stukje schilder werk van jou met tranen in hun ogen op het Eiland Creta, of in Italia terwijl ik het hoogste lied liet klinken........ Dit liedje Love is the seed heeft nu zijn weg gevonden ik heb er wat aan toe gevoegd afgelopen jaar Burning fire dat ik in India hebt geschreven toen Osho (Bhagwan zijn lichaam verliet...... net als jij nu ..........
    zo veel licht als jij was kon de aarde en ook jij bijna niet verdragen net als onze vriend Vincent van Gogh en jij vulde net als hij jou doeken er mee vaak in heel veel afwijzingen maar jij ging door de kwast zijn of haar weg vinden met peuk in je mond en poes op schoot.... dag vriend dank je voor te veel om op te noemen het eind is nooit in zicht. Tot ziens....
    Love is the seed and we are the flowers.
    https://youtu.be/RITxbT9oOYs
    www.lukavandendriesschen.com


    Luka - Amersfoort
    1 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • 2019
    een half jaar verder
    reactie 25   |   niet OK

    Hoi Mam, het is nu een half jaar verder en de kinderen gaan goed, Dorine en ik hebben eindelijk een eigen plek gevonden in Hilversum. Binnenkort verhuizen en ik heb al jou schilderwerk ook nog. Bart, Annebet en ik zijn aan het bedenken wat wij er mee willen. De kist met dagboeken ben ik nog niet aan begonnen.. drukdrukdruk ..
    Oh... en er woont een nieuw gezin in je huis.. hopelijk houden ze van bamboe????????
    Liefs Dirk


    Dirk - Hilversum
    28 juni 2019

    Deel deze pagina:

   • Updeetje
    reactie 24   |   niet OK

    Hi mam,
    Niet lang geleden ging dit via een appje. Nu maar op deze manier.
    Leuk hé die foto van Bowie voor haar ID kaart en ik ben van de week met de meiden naar Austerlitsz geweest!
    Kus Dirk


    Dirk - Hilversum
    8 maart 2019

    Deel deze pagina:

   • Dag mams,
    reactie 23   |   niet OK
    Het is nu een kleine twee maanden geleden dat je opeens uit je leven weg werd gehaald. En dat bij mij een gevoel van verdrietig missen aanwezig is in mijn lijf en dag. Toch ga je altijd met me mee. Eerst ging je mee in mijn dag als vanzelfsprekende medereiziger waar ik mee kon praten en tegenaan kon hangen. Al was je er niet, je was er toch en leefden we ons leven. En nu? Je gezicht en knuffels zie en voel ik nog. Maar je zegt niets meer, jouw mening over het wat en hoe van de reis zou ik kunnen dromen, maar horen kan ik hem niet meer. Het grote delen is voorbij. Je bent nu een stille gezel, en al kan ik lachen, in mijn rugzak draag ik een doffe brok steen van gemis...
    Verdrietig ben ik, maar ook dankbaar. Wat was iedereen op de crematie lief, je had vast heel erg zitten huilen van ontroering, liefde en trots.
    Het huis aan de Oosterstraat is opgeruimd, en de woningbouw is nog bezig. We hebben keihard gewerkt met Dirk en Bart en Hiske en Bas, en Dorine thuis met kleine Bowie. Wat een eenheid, wat hebben we fijn samengewerkt. Al je spullen hebben een mooie bestemming gekregen bij ons, je zussen, (tuin)vrienden en wat niet al.
    Ik heb je planten en je orchidee in de vensterbanken staan, en enkele potten die je buiten had heb ik in mijn volkstuin geplant. Ik ben zo benieuwd wat ze gaan doen! De orchidee is in ieder geval alvast blij, hij gaat over een paar weken bloeien. Welke kleur zal hij zijn? De lente is begonnen, nu echt. Je had er zo van genoten, heeeerlijk, die zon op je gezicht :):)
    Ik zag dat Dirk veel nieuwe foto's heeft geplaatst op deze site. Wat fijn, met de kleintjes, wat lief! En wat moet ik ervan huilen... maar het doet me goed.
    Zodra de orchidee bloeit plaats ik een foto natuurlijk.
    Tot gauw, en lief liefs, als altijd.
    Annebet

    Annebet - Amsterdam
    28 februari 2019

    Deel deze pagina:

   • Last Date - Floyd Cramer
    reactie 22   |   niet OK

    De meeste mensen gasten waren nu de zaal uit.. Wij waren nog als laatste en hebben elkaar nog getroost en geknuffeld. Wat waren wij blij dat het zo'n mooie viering was.. opgelucht..

    A. -
    24 januari 2019

    Deel deze pagina:

   • King's College Choir - Samuel Barber - Agnus Dei
    reactie 21   |   niet OK

    Dit laatste fragment werd gespeeld en iedereen kon nu afscheid van jou nemen.

    A. -
    24 januari 2019

    Deel deze pagina:

   • A Whiter shade of Pale - Procol Harum
    reactie 20   |   niet OK

    tja.. deze kon ook niet missen natuurlijk.. Aad, Wilfried en Dirk hebben dit voor Betty gespeeld. De tekst is mysterieus, maar voor jou was dat niet het belangrijkste. Dit lied herinnerde jou aan verliefd zijn en jong zijn.

    A. -
    24 januari 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie