gedenkplaats van

Boukje Smits

17-06-197809-01-1998
   De Mensen van VoorbijBoukje Smits is 8 jaar geleden overleden. Een kunstwerk dat ze ooit gemaakt heeft hangt in de hal van haar school. Het leven op de school ging door. In het filmpje praat haar vader bij haar graf en in haar oude klaslokaal met leerlingen over zijn dochter. Een meisje dat heel bewust met haar geloof bezig was, theologie wilde gaan studeren. Heeft de dood het laatste woord?

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Ook ik ben Boukje niet vergeten. Ik was net bevallen van mijn oudste zoon toen ik de overlijdensadvertentie las. Ik was zo geschrokken. Na de mavo tijd elkaar uit het oog verloren. Ik heb geen idee waaraan ze is gestorven. Ik kwam deze site tegen en ben door de andere reacties erg nieuwsgierig naar het filmpje. Helaas werkt de link niet. Ik wil iedereen bij deze toch nog sterkte wensen, ze zal altijd gemist worden.

    scb -
    19 oktober 2013

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 12   |   niet OK
    Boukje was een hele dierbare vriendin van mij. We leerden elkaar kennen op de HAVO MBO aan de Julianalaan in Leeuwarden, waar we met het vak tekenen naast elkaar kwamen te zitten. We bleken nog een gezamenlijke hobby te hebben: paardrijden. Tijdens onze tochten met haar Ijslanders Utsin en Natdys spraken we over van alles, maar heel vaak ook over God, de Bijbel en onze gevoelens daarover. Ze heeft mij in deze gesprekken zoveel laten zien en mij geholpen mezelf te vormen en te worden wie ik nu ben. Haar dood kwam als een enorme schok, ik kon het niet geloven noch accepteren. Ik heb heel veel steun aan de wetenschap dat Boukje nu thuis is bij God en bij haar moeder.

    De film heb ik niet gezien, ik wist niet dat er een film was, omdat ik het niet aankon om in die tijd contact te houden met haar vader en Edsje, iets wat eigenlijk wel heel jammer is.

    Ik zal kijken of ik de film nog kan vinden, het lijkt mij heel bijzonder om hem te zien, net zo bijzonder ik het vind dat ik haar werk tegenkom hier en zoveel mooie reacties van mensen die haar ook zo bijzonder vonden.

    Bedankt dat jullie me hebben laten weten via deze weg dat ze er nog is en niet alleen in mijn hart.

    Yvonne

    Yvonne Roorda -
    23 december 2010

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Griet,bedankt voor deze prachtige reactie.

    Vraag aan de beheerder van de site: wilt u bij de intro haar juiste geboorte en sterfdatum plaatsen > 17-06-1978 en 09-01-1998. Dank u wel.

    Theo Smits -
    20 februari 2007

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Nadat ik uitgenodigd was de preview van de film bij te wonen, was ik zo ontroerd, dat ik wel een gedicht moest maken. Het is een acrostichon over Boukje Smits geworden. Dat hangt nu te lezen in de buurt van haar kunstwerk:

    ICONEN

    Beleef de doden,
    Zij die je voorging
    Overdenken laat leven,
    Zij die je voorging
    Uitbeelden van gevoelens,
    Zij die je voorging
    Kruis, overwonnen dood
    Zij die je voorging
    Je geloof, je doortocht,
    Zij die je voorging
    Eeuwig leven gekregen,
    Zij die je voorging
    Sterven om te leven,
    Zij die je voorging
    Mens zijn, mens worden,
    Zij die je voorging
    Iconen op wrakhout,
    Zij die je voorging
    Tijdelijk wordt tijdloos,
    Zij die je voorging
    Stilte, veelzeggende stilte,
    Zij die je voorging

    Griet Westra
    Pasen 2006

    griet westra -
    8 februari 2007

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Aangrijpend filmpje over Boukje.Ik heb haar niet persoonlijk gekend maar kende haar gezicht wel uit de wandelgangen van Comenius. De dag dat verteld werd dat Boukje overleden was, stond mij door dit filmpje ook weer levendig voor de geest. Een indrukwekkende gebeurtenis in het leven van vele jonge mensen die samen met haar op school zaten. Maar wat een lerares destijds ook heel terecht zei was dat Boukje een zeer gelovig en godsvruchtig meisje was. Dat heeft wellicht de pijn van het verlies enigszins verlicht voor haar dierbaren. Doordat ik dit toevallig tegenkwam op Internet, leer je je eigen leven met de futiliteiten weer wat relativeren.

    Pien -
    6 september 2006

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Ik heb de film vier ker gezien (deed zelf mee aan de paasviering) en vond hem alle vier keer even goed.
    Prachtig stuk werk hebben jullie afgeleverd EsmŽe, Marije, Delfie en Charlotte!

    David Bosman -
    18 april 2006

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    ik ben trots op de meiden die zo mooi serene het verhaal van Baukje in beeld hebben gebracht.Heel indrukwekkend en met veel gevoel. Ik heb blij dat ik Bauke via deze weg een beetje heb leren kennen. Marije, Charlotte Esmee en Delfie en meneer Nauta bedankt voor dit mooie document. Silvia (moeder van Delfie)

    silviacrombosch -
    18 april 2006

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Ik ben ook heel tevreden met de film, hij is echt super mooi geworden. In de film word ook precies gezegt wat er moet gezegt worden en het verhaal van Boukje komt door deze film weer ter spraken en zo word ze nooit vergeten en blijft ze altijd een plekje in ons midde houden.

    Delfie Bruggeman -
    17 april 2006

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Ik vind dat ‘de mensen van voorbij’ een mooie en indrukwekkende film geworden is waarin Boukjes verhaal goed naar voren komt. Doormiddel van dit filmpje hebben we weer even stilgestaan bij overleden personen en gezorgd dat de dood niet het laatste woord heeft. Ik vond het bijzonder om mee te werken aan dit project en wil nogmaals de rest van de filmcrew, Meneer Nauta, de NCRV en natuurlijk Meneer Smits bedanken.

    CharlotteLuyckx -
    14 april 2006

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Na het filmpje gezien te hebben wilde ik als vriendin van Boukje hier wat neer zetten. En zag in de film ook echt Boukje weer gegeven hoe ze was. Denk nog heel vaak aan haar en mis haar elke dag nog ontzettend. Zoals Theo al in het filmpje zei had ze gevoel voor humor en hadden als we dan bij elkaar waren ook heel veel lol.
    Boukje zal dan ook nooit vergeten worden en zal haar altijd in mijn hart mee dragen.


    Vele fijne herrineringen, verzachten onze smart
    Voor goed uit ons midden maar voor altijd in ons hart

    Anneke Hofstede -
    14 april 2006

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie