gedenkplaats van

Cees van Deursen

11-01-195607-05-2020
   Op 7 mei ontvingen wij het intens verdrietige bericht van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega, Cees van Deursen, sinds 1979 als leerkracht verbonden aan onze school. We verliezen in Cees een toegewijde en dierbare collega die altijd voor de leerlingen, zijn collega’s en de school klaar stond.

   Op een stralende zomerdag, eind juni vorig jaar, vierden we groots het 40-jarig jubileum van Cees als leerkracht op de Franciscusschool. Hij genoot volop en was helemaal in zijn element. Samen met zijn klas bezocht hij slot Loevestein om zo invulling te geven aan een feestdag voor zijn eigen klas.

   Cees was een rasoptimist, was vaak in het weekeinde nog op school te vinden of in de moestuin. Dan kon hij in alle rust de week weer voorbereiden of werkzaamheden verrichten om de schooltuintjes weer op orde te maken voor zijn collega’s. Cees was ook leergierig want gedurende zijn werkzame leven volgde hij meerdere opleidingen zoals de middenkader management opleiding en de opleiding tot rekenspecialist, om zich zo in te zetten voor leerlingen met ernstige rekenproblemen en dyscalculie. Jarenlang combineerde Cees zijn inzet als leerkracht met zijn taak als bovenbouwcoördinator in het managementteam van de school. Cees was de rust zelve had altijd een luisterend oor en was op en top betrokken bij onze school.

   Na een moedig gedragen ziekbed is Cees van ons heengegaan.

   Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Ria, zijn kinderen Stijn, Harm en Lieke, de kleinkinderen en zijn familie.

   Namens het team van de Franciscsuschool,

   Mirjam Dierick

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Foto
    reactie 71   |   niet OK

    In het schooljaar 2014/2015 heb ik het geluk gehad dat meester Cees mijn meester was van groep 8. Super veel heb ik nog mogen leren van hem en ik heb er mooie herinneringen aan. Graag wens ik zijn familie, vrienden en collega’s super veel sterkte.

    Sam Verhoeven


    Sam - Zaltbommel
    24 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 70   |   niet OK

    Pascale - Zaltbommel
    19 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Mees Cees
    reactie 69   |   niet OK
    Ik wil iedereen die verdriet heeft over het afscheid van meester Cees condoleren langs deze weg. Meester Cees was natuurlijk een pijler op school, een fenomeen. Twee van mijn drie kinderen zaten bij hem in de klas. Hoe fijn als je in je jonge jeugd zo'n lieve, rustige en wijze leraar hebt. Dank Cees voor alles wat je voor mijn en alle andere jonge kinderen hebt gedaan in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en talenten. Ik had je meer tijd toegewenst bij ons en hoop dat 'de Mees Cees energie' ergens anders is nu.

    Pascale - Zaltbommel
    19 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 68   |   niet OK
    Beste familie, vrienden en collega's van meester Cees,
    Met veel plezier denken wij terug aan de jaren dat Joyce in schooljaar 2015-2016 en Jesse in het jaar 2017-2018 bij hem in de klas zaten. Altijd aandacht voor de kinderen, maar ook voor ons als ouders. Jesse was vooral benieuwd of hij mees Cees mocht zeggen. Volgens Joyce niet, maar hij bleek het toch goed te vinden.

    Altijd wij hij druk bezig om de kinderen van alles te leren en het gezellig te maken in de klas. Ik herinner mij nog goed dat hij na afloop van het Kerstdiner van Jesse vertelde dat hij goed nieuws gehad had uit het ziekenhuis, tot zijn grote opluchting.
    Helaas heeft hij er niet meer lang van mogen genieten, omdat hij een jaar later toch ziek bleek te zijn.
    Heel veel sterkte en wij bewaren fijne herinneringen aan hem, hopelijk mogen die voor jullie ook troost bieden.
    Joyce, Jesse, Edwin en Donja van der Waal

    Donja - Zaltbommel
    16 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 67   |   niet OK
    Zowel in groep vier en groep zeven, alweer lang geleden (1994) was ‘meester Cees’ mijn meester. Een hele fijne leraar: zeer behulpzaam, vriendelijk, rustig en bevlogen. Een warme persoonlijkheid en daarmee een fijne leraar voor ieder kind. Ik herinner me nog onze excursie naar Xanten, dat ik zijn bril op mocht zetten omdat ik niet goed op het bord kon lezen (en ja ik moest een bril) en dat we met zijn verjaardag een appeltaart bakten omdat hij dat zo lekker vond. Dank je wel meester Cees voor de fijne jaren en warme herinneringen aan de basisschooltijd!
    Beste familie, vrienden en collega’s, heel veel sterkte!
    Lonneke Sipos

    Lonneke - Zaltbommel
    16 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 66   |   niet OK
    Beste Familie van Deursen, wat een enorm verdrietig bericht. We wensen jullie veel sterkte toe de komende periode. Herinneringen aan hem blijven, voor altijd in jullie hart. Meester Cees, hoe leuk vond hij het om ook de kinderen van John op de Franciscusschool te krijgen.
    John & Marga Merks - van Boort, Mik Isa en Jip

    Familie - Zaltbommel
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 65   |   niet OK
    Wat een enorm gemis voor de nabestaanden en ook de Franciscusschool waar hij al zolang werkte. Vele leerlingen heeft hij in zijn werkzame leven "wijzer"gemaakt met veel liefde en toewijding. Zelf ben ik ook een van zijn vroegere leerlingen en denk met veel plezier hieraan terug.
    Ook met de avondvierdaagse was hij altijd van de partij, zelfs 30 jaar later herkende meester Cees mij nog direct. Mijn kinderen zitten nu ook op de Franciscusschool en zullen helaas nooit les van hem gaan krijgen, wat een gemis!!

    Ik wil alle nabestaanden veel sterkte wensen met dit verlies.

    Bert

    Bert - Zaltbommel
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Familie le Sage
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Familie - Zaltbommel
    15 mei 2020
    reactie 64
   • Sterkte!
    reactie 63   |   niet OK
    Heel veel kracht gewenst met het verwerken van het verlies van Cees.
    Koester de mooie herinneringen!
    Thea can Oostrum- Van Wordragen

    Thea - Zaltbommel
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Layla Hamzaoui
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Layla - Zaltbommel
    15 mei 2020
    reactie 62

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie