gedenkplaats van

Chessety Kroeze

20-04-199316-08-2020
   Lieve allemaal,
   Op zondag 16 augustus 2020 zijn we gebeld met het zeer trieste bericht dat onze Chessety die met haar vriend Justin op vakantie was, is verongelukt tijdens een bergwandeling in de buurt van Lleida in de regio Lerida in Spanje. Ze is daar gevallen en is ter plekke overleden. Op de plek waar het is gebeurd was geen bereik om de hulpdiensten te alarmeren. Justin heeft er alles aan gedaan om haar weg te halen. Ze is door de hulpdiensten met een helikopter opgehaald.
   We hebben er allemaal heel veel verdriet van dat ze ons op zo’n vreselijke manier is ontnomen.
   Woorden schieten te kort om te omschrijven hoe we ons voelen, onze “kleine” meid van 27 jaar is in één keer uit ons leven gerukt.

   Chessety had alles op de rit en was nagenoeg afgestudeerd als basisarts. Haar eindpresentatie had ze net voor de vakantie afgesloten met een 8. Ze heeft er keihard voor gewerkt om haar doel en roeping, Arts te worden, te halen.
   Vanaf het begin van de middelbare school was ze een doorzetter om daar te komen. Via VMBO, HAVO, VWO en Biometrische Wetenschappen in België en in Nederland toegelaten tot de Geneeskunde studie aan het AMC. Met nog een paar vrijwillige modules af te ronden en nog een vrijwillige stage op de Intensive Care waar ze 24 augustus zou starten. Supertrots zijn we op haar. Ze zou in september afgestudeerd zijn en verder gaan met een specialisatie en aan haar volgende levensfase beginnen.
   Ze had nog zo veel plannen en haar hele toekomst uitgestippeld: lekker werken, geld verdienen, opleiding volgen, reizen, avonturen beleven en uit huis gaan en met haar vriend Justin een fijn leven opbouwen.

   Chessety had een enorm sociaal netwerk, we herinneren haar als een lieve, mooie, warme, gezellige, sociale, behulpzame, spontane, zelfstandige, creatieve, actieve, reislustige, doelgerichte, levenslustig, sportieve, intelligente, veelbelovende en vrolijke meid die vol in het leven stond. Ze was altijd in voor een feestje.

   Veel liefs Ted en Jennie, Marchessa en Stefan en Justin

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Drive for Life
    reactie 390   |   niet OK

    Lieve Chessie,

    Wat ben jij een pracht vrouw: zo levenslustig als jij in het leven hebt gestaan en zo veel mensen die jij hebt geraakt met je aanwezigheid. Hoe pijnlijk en intens verdrietig het ook is dat je nu niet meer bij ons bent, jouw levensenergie leeft voort in ons. Als ik aan jou denk, dan voel ik je Drive for Life! Dan zie ik een ontzettend krachtige onafhankelijke vrouw voor me die gedreven haar droom als arts verwezenlijkt, en even gedreven een speciaal biertje aan haar mond zet en een dansje waagt op de dansvloer. Zo hoort het leven ook te zijn, en jij begreep dat. Ik vind het zo verdrietig voor jou en voor je familie, vrienden en Justin dat jou leven maar zo kort heeft mogen zijn. Dat is zo oneerlijk..

    Het leven dat je hebt gehad, heb je geleefd! Dan waren we aan het appen en zat je weer ergens in het buitenland een mega gave reis te maken, te surfen, te hiken, marathons te rennen, je was voor alles in. Een van mijn laatste herinneringen aan jou is zo gelukkig: het was op mijn verjaardag vorig jaar en je kwam als enige van ons lacrosse team en mengde je gelijk tussen mijn vriendinnen. Na een heerlijk dineetje taaide de meeste mensen af, maar jij vroeg vol enthousiasme: "kan ik blijven tukken", ik: "tuurlijk". En toen zijn we de hele avond nog samen op boevenpad gegaan en hebben we samen gedanst! En 's ochtends was je al weer vroeg verdwenen, om met een flinke bak koffie op aan de studie te gaan. Ik heb zo bewondering voor jou, wat een Drive for Life!

    Lieve Chessie, al ben je nu niet meer in ons midden, in ons hart zul je altijd zijn.
    Ik ga je blije energie missen en ik zal altijd aan je denken als ik weer eens een verbrande hamburger omdraai; voor mij blijf je altijd deel van de Lions BBQ squad!

    Ik wens je ouders, je zus&Stefan, Justin, Imke en al je mooie vriendin(nen) heel veel liefde toe.

    Hele dikke kus,
    Sacha


    Sacha - Utrecht
    25 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Wat zal jij gemist gaan worden..
    reactie 389   |   niet OK
    In drie HAVO kwamen wij bij elkaar in de klas. Daar heb ik je leren kennen als een vrolijke, sociale meid die altijd wel in was voor een feestje. Na de derde scheiden onze wegen maar daarna kwamen wij je weer geregeld tegen bij de feestjes van Mitch en Sylvana. Daar viel jouw gezellige, spontane karakter weer meteen op. Je was een gangmaker! Ook voor het klussen in het koophuis van jouw vriendin Sylvana draaide jij je hand niet om. Ook al hebben we je niet heel goed gekend, dit nare bericht maakte wel enorme indruk. Je zal enorm gemist gaan worden. Wij wensen alle familie en goede vrienden enorm veel sterkte met dit grote verlies.

    Liefs,
    Bart en Patty

    Bart - Nieuwkoop
    2 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Lisette den Boer
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Lisette - Rotterdam
    2 september 2020
    reactie 388
   • Onze avonturen de afgelopen 6 jaar
    reactie 387   |   niet OK

    Lieve Chess,

    Anderhalve week geleden heb ik mijn eerste reactie geschreven, toen heb ik het vooral gehad over wat we nooit meer zouden kunnen doen. Toch vond ik het ook belangrijk om te laten zien middels foto's wat we allemaal de afgelopen 6 jaar wel allemaal hebben meegemaakt samen. Hoewel het hier voornamelijk op lijkt dat we alleen maar drankjes dronken (wat heel misschien ook wel zo is), vandaar dat ik er toch ook maar een Lions foto bij heb gedaan ;-). We zijn vriendinnetjes, fanatieke spelletjes-spelers, sportmaatjes (hoewel jij veel sportiever bent dan ik haha), bijna-buufs en over een maand ook echte collegaatjes.
    Ik ben blij dat we de afgelopen tijd nog zoveel hebben ondernomen, corona-proof Koningsdag met oranje M&Ms aangeven met lacrosse-stick, op het eerste weekend dat het weer kon naar het restaurant (hoewel we alleen nog bij een burger-restaurant terecht konden omdat we veel te laat waren met reserveren :p), een veel te lang fietstochtje naar Volendam en uiteraard ons weekendje Oisterwijk in juli samen met Babeth en Melissa.
    Had nog zoveel meer avonturen met je willen beleven, nu ga je maar altijd in gedachten met mij mee op avontuur....

    Hou van je lieverd,
    Liefs, Jorieke


    Jorieke - Amsterdam
    30 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Ik mis je lieve Chess
    reactie 386   |   niet OK

    Lieve Chess,

    Iets voor jou op te schrijven durf ik eigenlijk niet, ik wil alle herinneringen ophalen maar ook weer niet. Dan voelt het te echt, en ik kan het maar niet geloven. Het klopt gewoon niet, en mijn hersenen kunnen het gewoon niet aan. We zijn met 6 en niet met 5, jij hoort gewoon bij ons..

    Het lijkt alweer een eeuwigheid terug dat wij elkaar ontmoette in het AMC. Jij zat aan de kop van de tafel en wat keek ik tegen jou op. Ik was nog maar net klaar met het VWO, onwijs zenuwachtig en had me veel te goed ingelezen. Jij was al iets ouder dan ons, had al gestudeerd en wist precies wat je doelen waren en waar je voor ging. En dat is nooit veranderd. Wat had ik een bewondering voor jou en hoe je alles maar kon combineren. Jou gestructureerde mappen met kleurentekeningen van de anatomie, de bijbaantjes waar je met volle 100% voor ging, jou sportiviteit en ook nog eens altijd in voor een drankje.

    Voor het introductiekamp hadden we bij jou afgesproken en haalde jij vodka gummybeertjes uit de koelkast die je de avond van te voren al gemaakt had. Toen wist ik het zeker: wij worden goede vriendinnen. Hierna volgde nog vele activiteiten, feestjes, studiedagen, etentjes bij jou thuis en vooral vele spelletjesavonden. Altijd had jij weer bijzondere en unieke ideeën die alleen jij kan bedenken, ‘typisch Chess’, en je toverde een glimlach op ons gezicht. Het eerste jaar mocht ik altijd bij jou slapen. Jij stond er op dat ik in jou bed sliep (in jou zeer praktisch ingerichte kleine kamertje), terwijl jij op de bank sliep. Je was altijd zo’n lieverd en stond voor iedereen klaar.

    Elk jaar hard ploeteren voor ons 3de blok, want als we dat haalde mochten we op wintersport. Een aantal weken terug hebben wij nog afgesproken en toen zoveel herinneringen opgehaald van deze vakanties. Jij leerde mij snowboarden en haalde mij op als ik weer eens uit de sleeplift gevallen was. Maar jij leerde mij ook hoe je heel dronken kon worden met een bakje en een dobbelsteen, of hoe je in 1x een heel dienblad shotjes weg kon werken. Jij had altijd een magische tas; een EHBO set, afwasblokjes, eten voor de hele week (voor 6 personen), een paar ‘tapjes’ met wijn, een hele theedoos en ohja je had ook voor iedereen snacks mee op de piste. En als we eten te weinig hadden vond jij een pot haricots verts op straat die we konden eten of een mes waarmee we broodjes konden smeren. Ik denk steeds terug aan het moment dat we na een glaasje teveel naar huis liepen en we tegen elkaar zeiden hoe een hechte vriendinnengroep we geworden waren en hoeveel we van elkaar hielden. Het spijt me dat ik de aftermovies nooit heb afgekregen, maar wat ben ik blij dat we zoveel videos gemaakt hebben. Zo kan ik voor altijd bekijken hoe jij van het leven genoot, en stiekem nog eens samen ‘jou dansje’ doen.

    Vrienden van Amstel live, onze andere uitjes naar Rotterdam, wine-challenge en achteraf in slaap vallen in de trein. De laatste metro missen, jij een keer bij míj mocht slapen, en ik jou ’s nachts in de stabiele zijligging legde omdat je zo hard snurkte. Jou hilarische geneeskundegrappen, het ‘darretje’ en bokkie, wat hebben we gelachen. Lieve Chess, nog zoveel mooie herinneringen die ik voor altijd bij mij draag. Lieve Chess, wat ben ik ongelofelijk blij dat jij mijn vriendin was. Ik vind het zo erg dat dit heeft kunnen gebeuren, en hoop dat je weinig pijn gevoeld hebt.

    Justin, ik wil jou onwijs veel sterkte wensen, ongelofelijk wat jij hebt moeten meemaken. Lieve familie, woorden schieten tekort, maar ook jullie wil ik veel sterkte wensen aankomende tijd, we zullen Chess nooit vergeten.

    Lieve Chess, je blijft voor altijd in mijn hart en ik blijf je voor altijd missen. Je hoort nog altijd bij ons.
    Heel veel liefs, Eef


    Evelien - Amsterdam
    30 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • De 4 musketiers
    reactie 385   |   niet OK
    Lieve Chess,
    Ik ken jou voornamelijk via Linda en bewonderde jullie hechte vriendschap altijd zo erg. Jullie waren gewoon een 4 eenheid, altijd op elkaar kunnen rekenen en ik hoor altijd alleen maar mooie leuke verhalen van de dingen die jullie mee maakten. Ik kende jou vooral van praatjes op verjaardagen en op de burgerparty van Lin, want wat zijn wij allemaal burgers geworden ondertussen. Het doet mij toch heel veel dat jij er nu niet meer bent. Je laat zoveel mooie lieve mensen achter, die jou allemaal zo verschrikkelijk erg gaan missen. Met veel bewondering voor jou zal ik aan je terug denken en Lin veel knuffels en chocolade geven.

    Heel veel sterkte aan de familie en vrienden van Chess. Ze was een zeer speciale meid.

    Liefs,
    Puck Veelenturf

    Puck - Alphen aan den Rijn
    28 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Afscheidswoorden van je vrienginnies
    reactie 384   |   niet OK

    26-8-20 Alphen aan den Rijn, het afscheid van onze lieve vriendin.

    Lieve Chessie,
    We staan hier met z'n drieën, maar zijn er ook namens al jouw andere vriendinnen. Imke, de vriendinnen van geneeskunde, de Amsterdam Lions, de Alphen Eagles en alle andere vriendinnen die jou nu moeten missen.

    Als eerste moeten we iets opbiechten, weet je nog; de Veense kermis afgelopen jaar? Jij was al redelijk aangeschoten vroeg op de avond en stond patatjes van de toonbank van de patatkraam te eten. Wij besloten dat meer alcohol voor jou geen goed idee was en hebben de rest van de avond de jongens alleen maar alcoholvrij bier voor je laten halen, en jij genoot alsnog voor 10. Sorry Chess, we hadden het je echt nog willen zeggen.

    Eén van de eerste en meest memorabele avonden met z'n vieren is natuurlijk onze stapavond in Rotterdam. Jij had als enige van ons een oudere zus die al studeerde en op kamers woonde. Via jou hoorden we dat het studentenleven echt de beste tijd van je leven is en dat je daar eigenlijk niet vroeg genoeg aan kon beginnen. Dus wij gingen als 16-17 jarige meiden op naar de grote studentenstad en naar de skihut. Iets te veel shotjes, dansend op de bank en tafels in het studentenhuis van Mars, liftend naar de stad, Femm in haar pyjama in de skihut, de afgelopen jaren hebben we hier nog zo vaak om gelachen.
    En er volgde nog zoveel meer. Onze wintersport met z'n viertjes in het eindexamen jaar, surfvakanties met fem en Lin, een spotgoedkope vakantie in Hongarije met Lin in een hostel waar later Red mijn vakantie nog opnames heeft gemaakt, wintersport met fem en syl waarbij jullie de apres ski onveilig maakten, en jij hele fotoshoots organiseerde, en wat zijn we daar nu blij mee. Jouw 2 grote reizen met Syl, waarin je Syl zo ver kreeg om te backpacken en lange wandeltochten te maken. Jullie konden niet geloven dat cocktails daar echt maar 60 cent kosten. Vorig jaar Slovenië met Lin, waar jij het bergwandelen nog meer ontdekte en helemaal verkocht was.
    Feest vieren was iets wat wij maar al te graag deden. Vaak een spelletjesavond onder het genot van meerdere drankjes, waarna wij de stad in gingen. Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Alfunn, Roelofarendsfissa, het maakte niet uit waar we waren we maakten er sowieso een feestje van. Na de passoa, coebergh en pisang, gingen we de laatste tijd steeds meer over op de gin en noemde jij ons viertjes de vrienginnies,

    Ons laatste weekendje samen was in Giethoorn 3,5 week geleden. Wat zijn wij blij dat we dit onwijs gezellige weekend nog met jou hebben mogen meemaken. Je had werkelijk alles voorbereid, een tent compleet met campingspullen. Een goed gevulde koelbox, zelfs de kruiden waren mee. We hebben zelfs nog wat nieuws over jou geleerd: blijkbaar vind je Pangasius vis echt heel erg lekker. 'Fishelicious' zoals jij dit omschreef en maar bleef benoemen, 'echt een lekker vissie'. En wat kon jij om ons lachen, tot tranen in je ogen om Femm haar hele schoonheidsritueel en Lin ernaast met wc papier en water. We zouden er zoveel voor over hebben om jou weer om ons en natuurlijk met ons te horen lachen Chessie. Het viel ons in Giethoorn op dat jij zo lekker in je vel zat. Je was ook een beetje zenuwachtig. Je ging namelijk de dag erna op vakantie met Justin, bijna 3 weken, best lang. Hoe zou dat gaan? Van je moeder een advies gekregen dat je alle geluiden in een tent kan horen en aan ons vroeg je of je in het donker met het licht aan goed zichtbaar was in de tent…
    Je keek erg uit naar je vakantie met Justin en straalde als je over hem vertelde. Je noemde dat samenwonen misschien wel heel dichtbij was, daaruit konden wij opmaken dat het zeker klikte tussen jullie. De eerste dag van de vakantie appte je meteen wat foto's en een filmpje van Justin in de auto en daarbij dat je er al achter gekomen was dat hij 'hangry' kon worden. Een paar dagen daarna stuurde je dat jullie per ongeluk al matchende kleding droegen als een echt ANWB stel. Vlak daarna kwam het bericht dat Justin een foto van jullie samen op instagram had gezet dus dat het nu dan wel echt officieel was. Wij reageerden hier natuurlijk super enthousiast op. Helaas is het sindsdien stil in onze app.

    Justin, wat hadden wij jou graag leren kennen in een andere setting. Dankjewel dat je Chess zo gelukkig hebt gemaakt en zo goed voor haar hebt gezorgd in haar laatste momenten. Ted, Jennie, Marchessa en Stefan, het gemis van jullie dochter en zusje is niet in woorden te omschrijven. Chess had het altijd over dat ze trots op jullie is en de goede band die ze met jullie had. Wij wensen jullie heel veel sterkte en delen heel graag op een later moment nog meer herinneringen met jullie.

    Lieve Chess,
    Wat ben jij een doorzetter en werkte jij altijd keihard voor je doelen. Je was bijna zo ver om het diploma te krijgen waarvoor je zo lang hebt gestreden. Chessety gaat naar VMBO en kan daardoor geen dokter worden, mooi niet! Chessety geeft nooit op en is daardoor dokter geworden. En wat voor één, jij zou een fantastische, zorgzame, secure, betrouwbare en meelevende dokter zijn geweest Chess, dat weten wij zeker.
    In Giethoorn bespraken we nog dat deze vriendschap echt wel voor altijd zou zijn en we merkten dat we samen ouder aan het worden zijn. Helaas ben jij er niet meer bij om meer herinneringen te maken. Je zal er niet zijn op Fem haar bruiloft, geen mooie verre reis meer maken met Syl en ook niet op zwangerschapsgym gaan met Lin, maar kijk je vanuit de hemel met ons mee? Er is nog zoveel wat we je willen laten zien. We houden van je Chessie.

    Liefs je vrienginnies


    Femke, Sylvana en Linda. - Roelofarendsveen, Alphen, Nijmegen.
    28 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • vanuit de opleiding Geneeskunde co-assistentschap in DijklanderZiekenhuis locatie Purmerend
    reactie 383   |   niet OK
    In 2018 en 2019 heeft ze haar co-schappen heelkunde bij ons gedaan, eerst het klinische en een jaar later het poliklinische deel. Ze is ons bijgebleven als zeer ambitieus, daadkrachtig en initiatiefrijk en had zeer goede kennis van zaken. Ze zou absoluut een hele goede dokter geworden zijn, daar heb ik alle vertrouwen in gehad. Ze was collegiaal en echte teamspeler. We zullen haar nooit vergeten en verliezen in haar een warme, deskundige collega. Ons hart gaat uit naar de nabestaanden die we heel veel sterkte wensen.

    Ze was een kanjer,


    namens de Vakgroep Heelkunde Dijklander Ziekenhuis

    Louise M de Widt-levert, chirurg

    louise - Monnickendam
    28 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 382   |   niet OK
    Wij willen Marchessa en familie condoleren met jullie grote verlies.
    Veel sterkte in deze moeilijke periode.
    Veel liefs
    Susan Dietvorst
    Robert-jan en Tilly.

    Susan - Alphen aan den Rijn
    28 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Nooit uit het 💕
    reactie 381   |   niet OK
    Gecondoleerd met dit grote verlies en wij wensen alle nabestaanden en familie heel veel sterkte en kracht toe de aankomende tijd en wij hopen dat jullie de steun en troost bij elkaar kunnen vinden die jullie nodig hebben in deze moeilijke tijd!

    Veel liefs,

    Ferdie, Astrid, Sasha & Jowell

    Ferdie - Poeldijk
    28 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie