Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Cor van der Klooster

01-11-195401-10-2018
   LEVENSGENIETER

   Intens verdrietig laat ik u weten dat in zijn geliefde Griekenland, tijdens onze vakantie geheel onverwacht is overleden

   COR VAN DER KLOOSTER
   *1-11-1954 † 1-10-2018

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Vakantie
    reactie 36   |   niet OK
    In de zomer van 1976 gingen wij met Cor en Corrie op vakantie naar Limburg en wel met de fiets. Hoe we al die spullen mee kregen begrijp ik nu nog niet maar blijkbaar is het ons gelukt . Een tent, luchtbed, slaapzak, alles moest mee, bepakt en gezakt op weg naar Nuth. Hier was onze eerste stop, en hebben we een nacht met de tent gekampeerd . De volgende dag gingen we op weg naar Meerssen. Hier zouden we de verdere 2 weken verblijven. Een heerlijke vakantie, in het Limburgse land. Ons budget was nog niet zo groot en regelmatig kookte we zelf ons potje op 2 gaspitjes bij de tent. Tomatensoep als ontbijt was heel gewoon. Op een dag besloten we nassi te maken, heel eenvoudig dus echt geen rijsttafel. We kookten de rijst 8 minuten zoals op het pak aangegeven. Volgens de beschrijving moest je daarna de rijst 10 minuten laten staan.
    Toen kwam de discussie of waren we allebei eigenwijs? Cor vond dat die rijst 10 minuten moest blijven staan en ik had de mening dat hij direct gebruikt kon worden.
    Nu lach je om zulke kleinigheden , maar toen hebben we hier toch wel een poos over zitten stoeien. Heerlijk toch ? Ook aan deze vakantie kwam een einde , hij begon stralend en we zijn in de stromende regen en stevige wind vanaf Nederweert terug gefietst naar Veghel .We zijn daarna nooit meer met de fiets op vakantie geweest !

    Waar ik ook fijn op terug kijk zijn de logeerpartijtjes op de Dintelhof.
    In 1976 werkte ik in Udenhout , ik zag mijn vriendje vaak 10 of 11 dagen niet.
    Als ik dan na zo'n periode in Veghel kwam hadden we elkaar zo gemist, dat een nachtje samen erg aantrekkelijk was. We mochten toen nog niet samen slapen van onze ouders ook al kende we elkaar al een hele poos, maar bij Cor en Corrie stond altijd een bed klaar .

    Zo zijn er nog veel meer mooie herinneringen , het Klumke, de Skup, Eagle , te veel om op te schrijven .
    Ze zijn zeer waardevol en we koesteren deze dan ook en geven ze een warm plekje in ons hart.

    Cor , dank je wel
    Een lieve groet Mia

    PS ik weet nog wel hoe dat verhaal afliep tijdens onze voettocht naar Handel in de meimaand. Cor legde ons de werking uit van de schrikdraad , hoe kon je deze vast pakken zonder stroom te krijgen. We waren met een hele groep mensen, de eerste nam de draad vast en we gaven elkaar een hand, de laatste in de rij en dat was Corrie die kreeg al de stroom door zich heen. Het gevolg was dat ze pardoes op de grond lag van die klap. Dit was echt heftig en we waren allemaal zo geschrokken dat er geen grapjes meer zijn uitgehaald tijdens deze wandeling .

    Mia - Uden
    21 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 35   |   niet OK
    Cor,
    Jij hoort bij onze jeugdherinneringen! Bezoekjes aan het Klumpke, lopen naar Handel (waar het inderdaad helemaal mis ging met wat jij bedacht had over de schrikdraad), verkeringstijden, trouwen en allen bouwen aan de toekomst. Iedereen ging zijn weg en we kwamen elkaar wel eens tegen. Gelijk was er dan altijd buurt en gezelligheid en volgens ons had jij bijna altijd een smile op je gezicht. Wat jammer dat die toevallige ontmoetingen nu voorgoed voorbij zijn.
    Wilma heel veel sterkte met dit grote verlies. We hopen dat je kracht kunt putten uit de mooie herinneringen aan Cor.

    Piet en Antje - Veghel
    16 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Onze collega
    reactie 34   |   niet OK
    Cor heeft het grootste deel van zijn leven bij Philips rondgelopen. Na de Bedrijfsschool en Video is hij bij het CFT terecht gekomen, en eigenlijk niet meer weg geweest bij Philips.
    De laatste jaren is Cor bij alle grote projecten van Mechatronics betrokken geweest als integrator, waar hij veel machines heeft getest, maar ook even zoveel test opstellingen heeft ontworpen, van een simpel test kabeltje tot een volledige besturingskast.
    Hij kon hele Excel sheets vullen met testresultaten waarin alles wat er maar te meten is, terug te vinden was. Maar als het echt moeilijk werd dan haalde hij Visio voor de dag en begon het uit te tekenen. Waar meestal uit kwam dat de ontwerper een steekje had laten vallen.
    Je kon hem altijd vragen om een probleem uit te zoeken, waarbij je zeker wist dat hij niet zou stoppen voor dat hij had uitgevonden wat de oorzaak was. En natuurlijk wist hij dan ook een manier om het op te lossen.
    In de pauzes was Cor altijd buiten te vinden en het rondje wandelen kon niet lang genoeg voor hem zijn. Menig collega heeft hij de omgeving laten zien, maar een vlot tempo werd dan wel op prijs gesteld.

    Tijdens een bakje koffie met Cor werd vaak gepraat over alledaagse dingen, Gezin, Auto, Verbouwen, Vakantie en met collega’s met de 6 in de leeftijd werden ook dikwijls pensioenplannen besproken. Mooie verhalen uit het verleden wist hij ook te vertellen, over hoe hij erbij stond toen hij een schakelkast had laten uitroken, en hoe hij vroeger in de jeugd-soos als vrijwilliger werkte.

    Cor was prominent aanwezig en had gezien zijn vakmanschap een hele eigen manier om iets duidelijk te maken, en dat was voor sommige weleens even wennen. Hoe meer Cor overtuigd was van zijn gelijk hoe meer ook het volume van zijn stem toenam. Een bedradingsfout werd door Cor op niet geheel zachte wijze duidelijk gemaakt als Beginnersfouten. En er zijn weleens constructeurs geweest die zeiden: “Cor zit de fouten gewoon te zoeken”, Vergetende dat dit ook zijn werk was.

    Een sterke gave van de vraagbaak Cor was dat hij alles ook heel begrijpelijk uit kon leggen. Hij was gewaardeerd voor de ervaring die hij had en die hij graag deelde met de jonge aanwas. Maar niet alleen zijn jonge collega’s heeft hij geholpen, ook andere konden bij hem terecht als steunpilaar, je kon met Cor over alles praten. Cor had altijd tijd voor je als je ergens mee zat.

    Cor was voor ons een echte vakman, een fijne collega, en bovenal een geweldige vent.
    Cor we zullen je missen.

    Jasper Bloemen & Antoine Altorf - Eindhoven
    15 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Onze Cor
    reactie 33   |   niet OK
    Wat als een heerlijke en fijne vakantie begon is dramatische geëindigd. Er leek niets aan de hand te zijn maar een mooie zonnige dag werd verstoord door een verwoestende donderslag. Zo plotseling, zo onverwacht verloren wij onze lieve vriend Cor. Vooruitkijken is terugkijken geworden. Terugkijken doet nog zoveel pijn, we voelen een groot gemis. Onze bijzondere vriendschap troost ons verdriet. Talloze herinneringen in mooie en moeilijke tijden. Vooral het verdriet om Corrie staat in ons hart gegrift. Je was weer zo gelukkig met Wilma, jouw meisje. We hadden jullie samen nog zoveel mooie jaren gegund.

    Cor je was een hele lieve bijzondere vriend. We kijken vooruit, voor altijd in ons hart.

    Peer en Thea


    Thea en Peer - Veghel
    14 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Wilma
    reactie 32   |   niet OK
    Wat zijn wij geschrokken van het bericht dat Cor is overleden. Niet te bevatten allemaal en heb er geen woorden voor. Veel te jong uit het leven gerukt. Hij wilde nog zoveel samen met jou doen. Je zult hem vreselijk gaan missen. Veel hebben jullie samen betekent voor ons bij de ziekte en overlijden van Elmy. Zal ik nooit vergeten. Cor rust zacht en Wilma heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.

    Wilma - Veghel
    13 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Wilma
    reactie 31   |   niet OK
    Wat een immens verdriet. Persoonlijk kenden we Cor niet zo goed, maar hij heeft veel betekend
    voor onze jeugd herinneringen. De Skup en nog zoveel meer.
    We wensen je heel veel sterkte. Groetjes Martin en Maureen van Lokven.


    Martin en Maureen - Veghel
    13 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Ter herinnering aan een fijne collega
    reactie 30   |   niet OK
    Toen ik in 1987 begon bij het CFT was Cor daar al een geziene gast. Ik heb heel veel van hem geleerd om mij verder te bekwamen in de machinebouw. Zijn technische kennis, maar zeker ook zijn makkelijke omgang maakten hem tot een collega waarvan er weinig zijn. We zullen Cor missen.

    Marc - Somereb
    12 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 29   |   niet OK
    Cor,
    Bedankt voor alle leuke (en minder leuke) momenten die we met elkaar hebben gedeeld tijd het werk bij Philips. Je persoonlijkheid, kennis en kunde zal gemist worden. Rust zacht.

    angelo - etten-leur
    12 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Cor, rust zacht
    reactie 28   |   niet OK
    Cor,
    Bedankt voor de gezelligheid op kantoor, tijdens de lunchwandelingen e.d. Je altijd vriendelijke karakter, openheid voor een praatje en bovenal vakkennis gaat gemist worden hier!
    Rust zacht

    Rob - Diessen
    12 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   • Gat in de Markt
    reactie 27   |   niet OK
    Ja een belangrijke herinnering vormt voor mij de verjaardag van Wilma in het Gat in de Markt in Veghel. Jullie hadden uitgepakt met een groot feest met veel vrienden, familie en goede collega's. Mooie muziek die Cor allemaal uitgezocht had, speciale nummers voor Wilma en die hijzelf als DJ verzorgde. Er werd nog volop gedanst en gebuurt en natuurlijk waren er lekkere hapjes. Een goede sfeer onderling. Jullie hadden volgens mijn herinnering toen net het samenleven geregeld en Cor koos ook die feestavond openlijk voor Wilma, voor de liefde voor elkaar. Het onstuimige maar ook hartstochtelijke begin van jullie relatie kwam in een rustiger vaarwater en jullie gingen samen verder. Het werd een super feest tot in de kleine uurtjes. Toen heb ik jullie thuis afgezet, want zo laat was er geen taxi meer beschikbaar.
    Achteraf vond ik het jullie 'bruiloftsfeest' waarin jullie vierden echt voor elkaar gekozen te hebben. Wilma, zo ben je niet alleen je liefste vriendje kwijt, maar ook je partner door dik en dun. Ik wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je de leegte die Cor achterlaat enigszins kan vullen met de vele mooie herinneringen van jullie verbintenis.

    Ans - Uden
    12 oktober 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.