gedenkplaats van

Cornelis (Kees) Kaptijn

08-06-193724-09-2009
   De HEERE is rechtvaaridg in al Zijn wegen, en goedertieren in al ZIjn werken.
   Psalm 145:17

   Door droefheid geslagen, maar buigend voor Gods wil, geven wij u kennis van het plotselinge overlijden van mijn onvergetelijke, zorgzame man, onze vader, schoonvader en bebe.

   Cornelis Kaptijn, in de leeftijd van 72 jaar.

   Plaatsgenoot Kees Kaptijn (72) is donderdagavond rond kwart voor negen om het leven gekomen, toen de \'Urker Botter\' UK 12 op het IJsselmeer werd aangevaren. De historische botter was op weg naar de Urker haven en kwam in aanvaring met een cementschip. Kaptijn bevond zich op dat moment aan boord in het vooronder.

   De botter werd voor, aan stuurboordzijde, geraakt en overvaren door het cementschip. De UK 12 zonk meteen. De 18-jarige kleinzoon Sjoerd Kaptijn sprong overboord en brak daarbij zijn arm. Hij werd even later aangetroffen door zijn oom Hessel en diens zoon Harm Hendrik, die met de UK 114 met de botter meegevaren waren. Sjoerd had zich drijvende weten te houden aan een wrakstuk en was onderkoeld geraakt. Hij werd via het ziekenhuis in Lelystad overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Na behandeling aan de gecompliceerde armbreuk, kwam hij vrijdagochtend weer thuis.

   Een grote groep hulpverleners (KNRM, brandweerduikers, Post Watersport, waterpolitie en een SAR-helikopter) was snel aanwezig op de plek van het ongeluk, ter hoogte van de IJsselcentrale bij Lelystad. De omgeving van het wrak werd afgezocht, want men wist niet zeker of Kees in het vooronder zat. Het vooronder binnengaan was voor de duikers niet mogelijk, vanwege de krappe afmetingen en de grote hoeveelheid touw en zeil die zich rondom het wrak bevond. De botter werd rond vier uur vannacht met behulp van een drijvende bok boven water getild. Kort daarop werd het lichaam van Kees Kaptijn gevonden in het vooronder van de botter. De botter werd naar Lelystad gebracht.

   Urk, 24 September 2009

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie