gedenkplaats van

Dick Hermsen

09-10-195828-11-2019
   Dit is een algemene kennisgeving om je op de hoogte te brengen van het overlijden van Dick. Je kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kun je hier ook zelf reageren. Jouw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Muziek
    reactie 16   |   niet OK

    Franka - Druten
    26 december 2019

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 15   |   niet OK

    Franka - Druten
    6 december 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Dick
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve Dick,

    Denkend aan jou verschijnt er een glimlach op mijn lippen omdat je een schat van een vent bent
    Denkend aan jou voel ik me dankbaar dat ik jou heb leren kennen. Je hebt mij laten voelen wat ware liefde is. Wat hadden wij een goede match.
    Denkend aan jou kijk ik terug op een fantastisch mooi jaar voor ons allebei. We hadden zoveel plannen voor de nog komende jaren.
    Denkend aan jou voel ik gezelligheid. Gezellig de kaarsjes aan en met zijn tweetjes onder een lapje met een wijntje op de bank.
    Denkend aan jou hoor ik muziek. Avonden hebben we geluisterd naar David Bowie, Queen, Joe Cocker de Beatles en nog veel meer. Je kende de teksten uit je hoofd en zong uit volle borst mee. Zo leuk.
    Denkend aan jou zie ik ons samen kokkerellen in de keuken. Fijn met zijn tweetjes nieuwe recepten uitproberen en daarna gezellig tafelen. Wat ga ik dat missen.
    Denkend aan jou zie ik een groot natuurliefhebber. We hebben veel gewandeld aan de Waal het strand in het bos. Ook maakten wij mooie fietstochten samen.
    Denkend aan jou zie ik een reiziger. Het liefst had je jou agenda volstaan met reisjes en uitjes. Vele weekenden gingen wij erop uit met de camper. Wat genoten wij daar allebei met volle teugen van.
    Denkend aan jou zie ik jou liefde voor Vincent van Gogh. Samen met zijn tweetjes in de trein naar Amsterdam, Den Haag of Den Bosch en daar de kunst bewonderen.
    Denkend aan jou zie ik jou behulpzaamheid. Zonder te vragen hielp jij mij met huishoudelijke klusjes. Je hebt zelfs de boormachine gepakt ondanks dat je geen klusser bent.
    Denkend aan jou zie ik een positieve, energieke en ondernemende man. Altijd vrolijk, vol grapjes en verrassingen. Je kwam ’s morgens vaak zingend je bed uit. Zo gezellig met jou.
    Dick wat zal ik je vreselijk gaan missen.
    IK HOU VAN JOU
    Liefs Franka

    Franka - Druten
    6 december 2019

    Deel deze pagina:

   • Muziek
    reactie 13   |   niet OK

    Gerdien - Veenendaal
    5 december 2019

    Deel deze pagina:

   • Ome Dick
    reactie 12   |   niet OK
    Geslagen. verdrietig en leeg. De gevoelens die opkomen bij het bericht dat je er niet meer bent. Ik herkende zoveel van mijn opa( jouw vader) en mijn vader(jouw broer) in jou. En ook wel in mezelf. Uiterlijk waren jullie drieën gelijkenissen, maar ik ken alledrie misschien niet goed genoeg om te weten of jullie ook dezelfde geest hadden. Maakt ook niet uit. Jij was uniek Dick, dat hoorde ik gisteren bij je uitvaart. Dat voelde ik vaak als ik een 'like' op een bericht kreeg of als je me steunde met berichten tijdens Alpdhuzes. We hadden weinig contact, maar jij zorgde er toch voor dat er een lijntje was. En dat was er zeker. We houden van reizen, avontuur, Plastic Bertrand en ik heb je Fender-gitaar nog jaren gebruikt. Ik had graag een keer met je gefietst, gewandeld of misschien wel een whiskey gedronken. Dat kan niet meer. Maar in gedachten zul je bij me zijn.

    Jan

    Jan - Leiden
    5 december 2019

    Deel deze pagina:

   • H Goede
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    H - Veenendaal
    4 december 2019
    reactie 11
   • Lieve zwager
    reactie 10   |   niet OK
    ' Wat op liefde gebouwd is , kent geen vergeten. '
    Rust zacht lieve zwager ; je was van onschatbare waarde voor ons hele gezin. Daar ben ik je voor altijd dankbaar voor. We gaan je vreselijk missen .
    Janneke

    Janneke - Veenendaal
    4 december 2019

    Deel deze pagina:

   • Inspiratie
    reactie 9   |   niet OK
    Tegen Dick keek ik op als collega. Altijd de rust weten te bewaren. Collega’s waren we al jaren niet meer, wel af en toe contact. Dick was dan ook m’n inspiratie om dit jaar alleen op vakantie te durven gaan.

    Durf te leven, dat deed Dick ook.

    Wouter - Hoevelaken
    3 december 2019

    Deel deze pagina:

   • 50 jaar vriendschap
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve Dick,

    Wat heb je mij ( en niet alleen mij ) ontzettend laten schrikken. Dit gevoel/gemis heb ik nog niet eerder zo intens gevoeld. Net of er een stukje uit mijn hart is gehaald. Komt waarschijnlijk omdat we zoveel dingen samen hebben gedaan. Gelukkig hebben gedaan en niet uitgesteld tot na ons “pensioen”.
    Onze fietsvakanties op Kos en Corfu waren onvergetelijk evenals onze fietstocht langs de Rijn vanaf Bazel naar huis. Het rondje Bodensee was ook prachtig. Met de nachttrein naar Zurich, geweldig.
    Op onze 16e hadden we onze 1e fietsvakantie. Op de tandem. We zouden naar Coevorden gaan maar kwamen niet verder dan Dalfsen. De achterband was helemaal aan gort. Iets te zwaar beladen. Vanuit Dalfsen zouden we naar Duitsland fietsen naar een vriendin van mij. Legendarisch was het dat jij je paspoort op de camping in Dalfsen had laten liggen. We besloten dat ik verder zou fietsen op de tandem naar Almelo. Jij ging terug naar de camping met de bus om je paspoort te halen. We hebben nooit echt begrepen hoe we elkaar weer gevonden hebben ( zonder mobiele telefoon! ).
    We hadden ook dezelfde gevoel voor humor. We konden hele stukken van Neerlands Hoop, Bertje Visser, Freek en Theo Maassen nadoen. Ik zie het nog voor mij, tijdens de fietstochten die conferences die wij imiteerden.
    We hadden ook altijd bijnamen of noemden dingen op onze manier. Een tijdje zeiden we alle woorden achterstevoren. Dan heetten we Retep en Krid. Heel lachwekkend. Een reiger noemden we altijd “reigert”. Het was altijd een sport om te kijken hoeveel we er onderweg tegenkwamen.
    We hebben ook veel theaters bezocht waaronder veel cabaret. Of het nu in Amsterdam, Rotterdam of Apeldoorn was, dat maakte niet uit. Muziek was ook onze grote gemene deler. David Bowie was mijn grote idool ( en voor jouw is die dat ook geworden ). Meerdere concerten van hem gezien, o.a. in de Kuip. Zijn tentoonstelling in Groningen en als laatste een paar weken gelden naar zijn laatste meesterstuk, de musical Lazarus in Amsterdam.


    We hielden allebei ook wel van een biertje /wijntje en later kwam daar ook whisky bij. De “whisky” avondjes/proeverijen bij jouw thuis waren onvergetelijk als ook legendarisch/berucht. Dieptepunt was toch eigenlijk wel dat ik een keer in de sloot ben belandt op mijn nachtelijke fietstochtje van Veenendaal naar Ede. Fiets stuk. Nieuwe spijkerbroek en schoenen onbruikbaar. Achteraf hebben we er nog vaak om gelachen maar wetende dat het ook anders had kunnen aflopen…..
    Onze relatie was bijzonder. We waren allebei mannen van weinig woorden maar toch ging de communicatie goed. We voelden elkaar goed aan. De acceptatiegrens was hoog. Het bijzondere was ( dat had ik pas de laatste tijd ) dat we elkaar fysiek nooit begroeten. Geen hand, knuffel, boks of wat dan ook. Dat is in al die jaren denk ik ontstaan, en geworden zoals het is. Ook nooit onze gevoelens uitgesproken voor elkaar. Nu vonden we dat ook niet echt nodig. Zijn we waarschijnlijk te nuchter voor.
    Daarom wil tot slot wel zeggen dat ik heel van je hebt gehouden en nog steeds doe. De tranen die ik afgelopen week heb laten lopen zeggen genoeg.

    Je vriend Peter

    P.S. volgend jaar juni zou onze vriendschap 50 jaar bestaan

    Peter - Ede
    3 december 2019

    Deel deze pagina:

   • Uniek!
    reactie 7   |   niet OK
    Dick, je was uniek!

    AppOpa
    Qua leeftijd had je mijn vader kunnen zijn, echter van geest waren we van dezelfde leeftijd. Sterker nog, ik moest vaak van jou meekrijgen dat Google een nieuwe app had. Of dat er een nieuwe versie van een Philips Hue bridge was. Of dat er een hele gave nieuwe smartphone uit ging komen. Jij was de eerste die ik kende die zijn lampen aanzette door te zeggen "Oke google, doe de lampen aan". Uniek!
    Ik ben er altijd van onder de indruk geweest hoe jij altijd open stond voor vernieuwing en verandering. Je hebt zelfs jaren in mijn telefoon gestaan onder de naam "AppOpa Dick". Één van die apps was Google Duo, videobellen maar dan zonder storing enzo, top! Jij staat door het geregelde gebruik in het favorietenlijstje van die app. Vanaf het moment dat Roan oud genoeg was om te snappen hoe mijn telefoon werkt kwam het regelmatig voor dat ik stond te koken en opeens jouw stem uit de woonkamer kwam. Dan had Roan jou gebeld en namen jullie even de dag door. Je nam er alle tijd voor en vaak kwam het gesprek zelfs tot een eind zonder dat ik je zelf überhaubt gesproken had. Uniek!

    Solliciteren
    Ik heb je leren kennen bij Kühne. Je was daar verantwoordelijk voor de nieuwe onderdelencatalogus. Met hele specifieke kennis heb je daar een dijk van een catalogus neergezet. Omdat je na livegang ook steeds meer buiten de deur was heb je mij meegenomen in de materie, zodat er binnen ook een aanspreekpunt was. Het was de eerste keer dat ik Acces opende, iets met databases en verbanden enzo. Toen Acces was opgestart was het eerste dat je me leerde. "wat je ook aan het doen bent in Acces, altijd moeilijk kijken" Uniek!
    Nog steeds als ik mensen voor het eerst met deze data en Acces laat werken is dit het eerste dat ik ze leer.
    Toen ik naar Partspoint ben gegaan en ze daar ploeterden met een nieuwe catalogus die niet van de grond kwam was het vrij snel duidelijk. Wij hebben Dick nodig! Ik heb je gebeld en je liet je graag uitnodigen voor een gesprek. Toen Gijsbert tijdens dat gesprek op zijn onnavolgbare manier achterover ging zitten en in 13 minuten zijn volledige visie op data, catalogi, voertuiginformatie, databasetechnieken, automotivebranche en werkwijzes op je af had gevuurd en vervolgens vroeg 'Dick, kan je dat?' was jouw antwoord: "Uhm, ik heb geen idee wat je allemaal zegt, maar ik denk dat ik het wel kan" Uniek!

    "jij?"
    We stuurden elkaar, vaak totaal random, foto's van dingen die we op dat moment aan het doen waren. Zo had je eens een week vrij en stuurde me op zaterdagochtend een foto van een kop koffie op je keukentafel met de tekst "jij?". Na dat ik jou een foto terug had gestuurd, waarschijnlijk van een winkelkarretje, of een autowasstraat of iets anders onbenulligs dat ik op dat moment aan het doen was had ik je die dag verder niet meer gesproken.
    Totdat ik weer een foto kreeg met de tekst "jij?", dit keer van een glas bier op een zonnig plein. Toen ik vroeg waar je was stuurde je je locatie: Krakau!? Je had een goedkope vlucht voorbij zien komen en had gedacht, "och, waarom niet?" Uniek!

    Taxiservice
    Vorig jaar december kwam ik erachter dat ik motorisch iets minder goed kan voetballen dan dat het in mijn hoofd ging. Ik scheurde mijn enkelbanden af en zat aan de kant met een blok ijs op mijn enkel. Toen ik jou een foto van een dikke enkel stuurde met de tekst "jij?" was je antwoord: "Hoe laat zal ik je ophalen morgen?" Uniek!
    De volgende ochtend heb je me van fysio naar huisarts gereden, toen naar de röntgenpost, weer terug naar de huisarts, door naar de medische post voor krukken en toen door naar de zaak. Daarna stond je elke ochtend om 7.00 voor de deur om mij vanuit Veenendaal, in Leusden op te pikken en vervolgens naar Ede te rijden. Net zo lang tot ik zelf weer mocht rijden. Uniek!
    Tijdens die periode ging je ook op date met Franka, omdat je mijn auto gebruikte voor je taxiservice ging je ook met mijn auto op date. Wat uiteindelijk betekende dat er 2 smoorverliefde zestigers op hun tweede date zaten te zoenen in een auto met 2 kinderzitjes achterin... Uniek!

    Flippy wonderland
    Zo nu en dan had je een avond waarop je Spotify of Youtube had geopend en via het ene nummer bij een ander, naar weer een ander en via een vergelijkbare artiest weer op een heel ander nummer terecht kwam. En de genres en kwaliteit van die nummer werd er gedurende de avond niet veel beter op. Je wist uit de krochten van Spotify de meest bizarre nummers te vinden en was zo vrij deze even te delen. Soms als linkje via Whatsapp en soms gewoon door het over de afdeling laten galmen, een keer of 10!
    De ene keer een nederlandstalige smartlap, de andere keer was het Joardy met 'Huilon' en de laatste keer was het de fantastische song 'Flippy Wonderland' van GFOTY. Normaal gesproken zou ik dit niemand aanraden, maar probeer het in dit geval toch maar eens... Uniek!

    Bedankt vriend, het was te kort!

    Joram - Leusden
    2 december 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie