gedenkplaats van

Dirk van der Duin

25-05-195929-07-2020
   De man met het hoedje is niet meer.

   Ookal ben je fysiek niet meer aanwezig,
   uit ons hart en ziel zal je nooit verdwijnen.
   We zullen jouw 'zijn' in ere houden,
   en elke dag jouw leven blijven vieren!

   Proost sterke kanjer!

   We houden van jou!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Veilig in ons hart
    reactie 38   |   niet OK

    Wie had kunnen denken dat onze gezamenlijke wandeling met de honden eind december 2019 in Jispingboertange de laatste zou zijn. Nog niet lang in elkaars leven maar wat voelde het vertrouwd. Altijd die warme, lieve knuffel als we elkaar weer zagen of dat nu bij de jaarlijkse familiebarbecue was bij ons thuis, of gewoon zo even bij elkaar. Altijd elkaar even vasthouden en blij zijn dat we elkaar weer zagen. Dierbare herinneringen en er hadden er nog veel meer moeten komen....

    Altijd de Friese sûkerbôle mee naar Noord-Holland want dat was de enige echte, dat andere suikerbrood was maar niks. We zullen het nu meenemen voor Carola. Onze kant van de dijk die bleef trekken. Jullie steun en troost in voor ons moeilijke tijden, jij en Carola kwamen naar ons toe. Je duidelijkheid, je eerlijkheid, sociaal, integer, altijd oog voor anderen, je liefde voor Carola en de kinderen en de kleine Marley, de speciale band die je met je vader had, dat brilletje op je hoofd, je shag, de motor, de stoomtrein, je humor, onze gesprekken....

    Lieve Dirk, we gaan je zo missen. Al lag die dijk tussen ons in en waren we in kilometers ver van elkaar verwijderd, je was dichtbij ons. Jannes en jij zijn neven, voor mij ben je, zoals Lonneke zo mooi schreef, not family by blood but family by heart. En daar zul je altijd blijven, veilig in ons hart.

    Kusjes uit Friesland,
    Jannes en Martha


    Jannes en Martha - Oosterwolde
    6 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 37   |   niet OK
    Hey Dirk,
    Vandaag heb je je laatste rit gemaakt. Nu op naar de hemelse wegen waar je vast nog lang door kan toeren.
    Heb een goede rit

    Nick - Maastricht
    3 August 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 36   |   niet OK
    Heel veel sterkte met dit enorme verlies..
    Liefs karin tuinstra

    Karin - Zwaag
    3 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag Dirk
    reactie 35   |   niet OK
    Een laatste groet aan een man met een hart op de juiste plaats. We hebben jou deelname in de commissie vergaderingen erg gewaardeerd.
    Jij stond open voor andere en wist jouw mening duidelijk en respectvol over te brengen.
    We zullen je missen.
    Namens Hoorn Lokaal
    Rene, Peter, John en Frank

    John - Hoorn
    3 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 34   |   niet OK
    Beste familie,
    Gecondoleerd met het verlies van Dirk. Hij was een mooie persoonlijkheid binnen de raad, met zijn hart op de goede plaats. We zullen hem missen als collega commissielid/ raadslid. Heel veel sterkte toegewenst in de komende periode en we wensen jullie troost toe!

    Hartelijke groet namens ChristenUnie
    Kees, Carin en Jacob Jan

    Kees - Hoorn
    3 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Integer
    reactie 33   |   niet OK
    Je was uit het juiste hout gesneden. Vriendelijk, rustig, maar ook gepassioneerd en gemotiveerd als het moest. Je kon slecht tegen onrecht en misstanden. Een integer mens, die de wereld net even mooier maakte. Een gesprek met jou, was per definitie een prettig gesprek.

    Arthur - Zwaag
    3 August 2020

    Deel deze pagina:

   • We gaan je missen Dirk
    reactie 32   |   niet OK
    Dirk heb ik leren kennen toen wij gezamenlijk aan onze eerste periode begonnen als raadslid. Dirk was een rustige en benaderbare man die altijd in was voor een praatje. Niet iemand die op de voorgrond aanwezig was, maar wel iemand die er altijd op de achtergrond bij was. De keren dat Dirk op de voorgrond trad nam hij het op voor diegene die dat niet konden. Het was een man met een groot sociaal hart en een scherp moraal kompas. We gaan je missen Dirk.
    Ik wens de familie veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verdriet.
    Arwin Rood

    Arwin - Hoorn
    3 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag Dirk
    reactie 31   |   niet OK

    Dirk van der Duin is ons ontvallen. Voor de Hoornse politiek is dat een verlies. Als raadslid en commissielid namens de Hoornse Onafhankelijke Partij is hij vanaf 2014 actief geweest. Als stuurman aan wal zag ik hem bijna wekelijks, maar dat wil niet zeggen dat ik hem daarom van haver tot gort ken. Dirk is niet politiek actief geworden om daarmee persoonlijk op te vallen, om zijn profiel op te poetsen. Dirk zat daar omdat hij vond dat het nodig was.
    Bij het van start gaan van HOP was Dirk één van de mensen die als raadslid wilde proberen de kernpunten van hun fractie te realiseren. Je kunt aan de zijkant van het politieke gebeuren roepen dat het allemaal anders moet, maar met daadwerkelijk meedoen in het spel zie je pas hoe moeilijk het is om alle wensen waar te maken.
    Dirk was in mijn waarneming niet de man die de show stal met slinkse politieke streken of vlotte babbels waarin niets wordt gezegd. Dirk was lid van een team dat wekelijks met elkaar de zaken op een rijtje zette om te bepalen wat het meest reëel was om te doen. Solide, duidelijk en standvastig deed hij zijn werk in raad en commissie.
    Wie vol blijft houden in de politiek, zelfs wanneer het duidelijk is dat je nooit en te nimmer 100% van je doelen kunt bereiken, mag je bevlogen noemen. Dirk paste volledig in het profiel van de Hoornse Onafhankelijke Partij. Sociaal bewogen, een tikje drammerig wanneer te nemen maatregelen schimmig leken, en het oog op wat er in de gemeentekas binnenkomt en wat er dus uit kan. Geen ruimte voor luchtkastelen. Dirk wilde binnen de fractie meebouwen aan een concrete leefbare stad voor alle bewoners.
    De duidelijkste woordvoerders van de fractie hebben in hun betogen altijd een stukje Dirk mee uitgedragen. Niet dat hij dat overal rondbazuinde. Een teamspeler draagt mede het team. HOP heeft daar wat Dirk betreft altijd op kunnen rekenen. Dirk is in mijn columns niet of nauwelijks genoemd, maar daar zat hij niet voor in de raad.
    Toen duidelijk werd dat zijn ziekte hem definitief zou slopen is zijn rol in de Hoornse politiek wereld uitgespeeld geraakt. Ik zag hoe zijn afscheid van de politieke wereld plaatsvond in de raadzaal. Welgemeende woorden van burgemeester en van Robert Vinkenborg en vooral ook het welgemeende applaus van alle aanwezigen in de raadzaal mocht hij meenemen naar huis. Hijzelf heeft er nog veel te kort herinneringen aan mogen houden. Wij kunnen dat wel en ofschoon bij ons die herinnering regelmatig zal wegzinken in de oceaan aan nieuwe herinneringen, zullen fragmentjes Dirk bij veel van ons af en toe aan de oppervlakte komen. En dan voelen we elke keer even de dankbaarheid voor wat Dirk van der Duin voor de stad betekend heeft.
    Dirk, wat goed dat je er was!

    Peter /Sjaak - Hoorn
    1 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Gewoon Dirk
    reactie 30   |   niet OK
    Dirk heb ik in mijn periode als raadslid leren kennen als een raadslid en commissielid die gewoon zichzelf was en bleef: gericht op de inhoud, dicht bij de mens en zonder franje maar met veel inhoud. Hij is niet meer maar blijft in mijn hart. Ik wens jullie veel sterkte toe de komende tijd en blijf vooral genieten van de herinneringen aan hem.
    Aart Ruppert, collega-raadslid

    Aart - Hoorn
    1 August 2020

    Deel deze pagina:

   • sympathieke man
    reactie 29   |   niet OK
    In de korte tijd dat ik dirk heb gekend heeft hij veel indruk op me gemaakt. Sympathiek en sociaal en een warme persoonlijkheid was hij voor mij. Ik wens de familie veel sterkte toe en ik zal je missen. Irene Captein Hoorn

    Irene - Hoorn
    1 August 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie