gedenkplaats van

Dolly van Drooge-Meijer

09-04-194529-07-2017
   "Ik heb een heerlijk leven gehad. Ik heb er vrede mee." Dit waren Dolly's woorden.

   Op 1 april 2017 kregen wij te horen dat zij kanker had met uitzaaiingen. Dat het niet meer te genezen was. Enkele maanden later, na een intense strijd, overleed mijn geliefde echtgenote en onze (schoon)moeder, oma, zuster en schoondochter op 29 juli 2017. Zij heeft haar laatste dag doorgebracht met haar man en kinderen en is 's avonds vredig en zonder pijn in haar slaap overleden.

   Rust zacht, lieve Dolly. We houden van je.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • 50 jaar gezamenlijk familieleven. Jij bracht licht, liefde en kennis in deze wereld.
    reactie 23   |   niet OK

    Lieve Dolly,
    Ik heb het geluk gehad om heel erg lang je schoonzusje te zijn geweest. In de jaren 60 werd je al deel van onze familie getuige de eerste foto, die nog steeds bij moeder hangt met foto's van ons alle 6 (foto1). Jij was toen al deel van onze familie. Jouw ouders hielpen me bij het vinden van een kamer vlak bij hun in de buurt toen ik in Amsterdam kwam studeren. In 1971 trouwden Eduard en jij (foto2) een half jaar later Tsaddok en ik. (foto 3,4 en 5). Foto 6 is uit de zomer van 1978. Ik weet niet meer welke feestelijke gelegenheid het was. Jij zou het je nog wel herinnerd hebben als we er samen over gesproken hadden. Onze kinderen waren van dezelfde leeftijd en groeiden samen op. We vierden gezamenlijk de verjaardagen van de kinderen (foto 7, en 8) We gingen samen op vakantie eerst in West Kapelle, later in Langweer (foto 9, 10 en 14). En we gingen lange tijd bijna elke winter met zijn allen op skivakantie (foto12). Zoals je me laatst nog eraan herinnerde hebben we ook samen een zeer lange schaatstocht gemaakt met de kinderen. Kortom we hebben heel veel lief en leed gedeeld.
    Jij was bijzonder, altijd betrokken en geïnteresseerd tot op het laatste toe, zelfs toen je zo ziek was, was jij degene, die me mailde voordat ik een lange fietstocht maakte voor de actie voor de ziekte van mijn kinderen om mij sterkte te wensen ermee.
    Woorden schieten te kort. Gelukkig heb ik je nog kunnen laten weten hoeveel ik van je hou en hebben we elkaar nog uitgebreid kunnen spreken deze laatste maanden.
    Ik heb bewondering voor jou. Dat was er altijd al, maar deze laatste maanden heb je nog extra laten zien hoe sterk en zorgzaam je altijd bent geweest je hele leven lang. Je bracht licht, liefde en kennis in deze wereld. Ik mis je.
    Ik schrijf deze woorden ook namens Shlomo en Sharon.
    Je liefhebbende schoonzus Jetske


    Jetske van Drooge - Amstelveen
    20 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Sharon Shaar
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Sharon Shaar - amsterdam
    15 augustus 2017
    reactie 22
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Beste familie,

    Gecondoleerd met het verlies van Dolly. Ik heb van haar wiskunde bijles gehad op Stebo. Ik heb daar tot de dag van vandaag heel veel aan gehad. Dolly was een geweldige lerares en een ontzettend aardige en lieve vrouw. Ik wens u heel veel sterkte.

    Met vriendelijke groet,

    Roelf Lok

    Roelf Lok - Reeuwijk
    11 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Wiskunde was een feest dankzij Dolly
    reactie 20   |   niet OK
    Geschrokken, verbijsterd en verdrietig las ik het bericht over Dolly. Dolly is twee jaar lang mijn wiskunde docent geweest op het Winford in Utrecht. Je kon altijd bij Dolly terecht. Of dat nu ging over wiskunde of niet, de deur stond voor je open. Dolly was flexibel en geloofde in haar leerlingen. Een extra uurtje bijles was nooit een probleem. Je hoefde er niet eens om te vragen, Dolly bood het zelf al aan als ze zag dat je ergens moeite mee had. Het was mooi om te zien dat Dolly het beste uit haar leerlingen wilde halen en ze iedereen vertrouwen gaf. Door Dolly haar positiviteit en betrokkenheid werd een Wiskunde les een feest. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en door Dolly haar uitleg bleek wiskunde opeens een stuk makkelijker dan ik dacht.

    Lieve Dolly, bedankt voor de mooie lessen die ik van je heb gehad op het Winford en dat je altijd voor me hebt klaargestaan. Ook nu ik studeer denk ik nog regelmatig aan je terug met een grote glimlach. Je was een voorbeeld voor velen!

    Anne Schraagen - Amerongen
    10 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Missen is pijnlijk, maar aan u denken zou ik zeker doen
    reactie 19   |   niet OK

    Lieve dolly, u was mijn docente op het winford college Utrecht. Ik heb u in de 1ste gehad en heel heel heel kort in de 2de. Nu ga ik naar de 3de de klas die dit jaar les van u zou krijgen. Helaas kan dat niet meer. Ik ga uw hulp missen. Ik wens de nabestaande veel sterkte met het verwerken van het verdriet. Rust zacht dolly ❤️

    Margaux Scheeren - Zuid-holland
    9 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Regina Singgih
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Regina Singgih - Amsterdam
    9 augustus 2017
    reactie 18
   • Lieve wiskunde docent
    reactie 17   |   niet OK
    Achter iedere traan van verdriet, schuilt een lach van herinnering.
    Ik zal je nooit vergeten lieve Dolly

    Lot Rijnbergen - Utrecht
    9 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Zonnestraal
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Dolly,
    Het afgelopen jaar heb ik bij u in de klas gezeten op het Winford college in Utrecht. Ik was erg gespannen, omdat ik het graag wilde halen. Vooral na alle tegenslagen. Toen was u daar! Altijd lief en behulpzaam en u geloofde in mij. Dat deed ons allemaal goed in de klas. Ben zo blij dat ik u heb mogen leren kennen. U bent een inspiratiebron voor mij. Een geweldige, liefdevolle vrouw, die maar al te goed wiskunde kon uitleggen. Ik heb zoveel geleerd in 1 jaar van u. Niet alleen wiskunde. Nee, nog veel meer! Zeker ga ik u heel erg missen!! Daarom wens ik haar familie, vrienden en nabestaanden heel veel sterkte toe! Dolly was de zonnestraal van Winford op haar kon je bouwen! Rust zacht.

    Liefs Maaike Dooijeweerd (leerling V6 Winford)

    Maaike Dooijeweerd - HULSHORST
    9 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • Matthew Lie
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Matthew Lie - Amsterdam
    9 augustus 2017
    reactie 15
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Ik heb vele jaren met Dolly mogen werken in Hoofddorp en Amstelveen. Wat ik altijd heel prettig heb gevonden is dat Dolly altijd zo geïnteresseerd was met hoe het met jou ging. En ze was er altijd voor de leerlingen waarmee het niet zo lekker ging. Een heel warm mens was Dolly. Ik denk met een warm hart aan haar terug. Ik wens de familie heel veel sterkte met het verlies.

    Anneke van Grieken-Breij

    Anneke Van Grieken - Amstelveen
    8 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie