gedenkplaats van

Dr. André Lehr

09-11-192927-03-2007
Schrijf condoleance
Bekijk condoleances
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Beiaard-en Natuurmuseum Asten

Condoleances

Jan Sietses Dzn
Met verbijstering nam ik kennis van het overlijden van André. Ik condoleer de familie met dit verlies. Met vreugde denk ik terug aan de ontmoetingen met hem die ik tijdens vele vergaderingen van de Nederlandse Klokkenspel had. Een aimabel mens is heen gegaan.
Jan - Enkhuizen
22 juni 2007
condoleance 29  |  
joop van meel
Van alle publicaties die door André Lehr zijn uitgebracht heb ik als leek veel geleerd en genoten.
Dat hij in vrede mogen rusten.
joop - Huizen, Noord Holland
25 april 2007
condoleance 28  |  
Hans Sanders
Dank voor de uitgebreide inspiratiebron.
Hans - Zaltbommel
22 april 2007
condoleance 27  |  
P. Meerdink
In mijn werk als archivaris te Winterswijk ondervond ik grote steun van zijn kennis bij mijn onderzoek naar de Fremy\'s. Graag had ik met hem van gedachten gewisseld over nieuwe vondsten. Tot mijn grote spijt bemerk ik, dat ik net te laat ben. Posthuum wil ik hem nogmaals danken voor zijn vriendelijke hulp. Ik wens familie, vrienden en medewerkers sterkte met dit verlies.
P. - Winterswijk
18 april 2007
condoleance 26  |  
Alberto Bozzo (studioso di campanologia)
Porgo le più sentite condoglianze alla famiglia del dott. Lehr. Ho avuto l\'onore di conoscere la sua sapienza nel 1998 a Malines e ho subito capito che per diventare buoni campanologi bisognava seguire le sue orme ed avere la sua grande preparazione. Non ho fatto a tempo a scrivergli che anche in Italia sta nascendo una associazione di campanologia, sono certo che ci aiuterà dall\'alto dei cieli!
Alberto - Via Galilei, 21 36100 Vicenza - Italia
15 april 2007
condoleance 25  |  
Harry Keijsers en José Naalden
Ons bericht van vorige week zaterdag is als 17e blijkbaar niet doorgekomen.
Toen schreven wij zoiets als: André Lehr is niet meer in ons midden. We komen hem niet meer tegen op de fiets, diep weggezakt op het zadel, zich langzaam voortbewegend door onze omgeving. Maar we zullen hem blijven tegenkomen in klokken wereldwijd, maar vooral in ons Beiaard- en Natuurmuseum Asten.
Nelly, kinderen en kleinkinderen wensen wij sterkte met het verlies van haar man, vader en opa. Dat André in hun herinnering mag blijven voortleven.
Harry - Asten
9 april 2007
condoleance 24  |  
Paul Bulthuis
Als partner van zijn zuster Liesbeth kwam ik zo nu en dan op bezoek bij André. Ik snuffelde daar altijd langs zijn boekenkasten en was verbaasd over zijn brede belangstelling, zoals geschiedenis, filosofie, wiskunde, natuurkunde en zoveel meer naast de campanalogie, waarin hij waaschijnlijk de grootste autoriteit was ter wereld. Wat mij persoonlijk getroffen heeft (ik ben zelf museummedewerker) is een kleine verzameling klokken op de zolder van het gemeentehuis die hij heft weten uit te bouwen tot één van de belangrijkere themamusea van Nederland. De vele hem toegekende onderscheidingen zijn dan ook terecht.
Mijn medeleven gaat in de eerste plaats uit naar Nellie, zijn vrouw, die hem altijd gesteund heeft, achter hem stond en trots op hem was.
Paul - Zaltbommel
9 april 2007
condoleance 23  |  
Liesbeth Lehr
Als ik aan mijn broer André denk, voel ik veel waardering en respect zoals hij geleefd heeft.
Met een ongelooflijke ambitie en ijver heeft hij zich gedurende heel zijn leven ingezet voor de klokkengietkunst en alles wat daarbij hoort.
Wij schelen elf jaar, als meisje besefte ik nog niet hoe bijzonder het was een broer te hebben die niet alleen klokkengieter was maar ook oprichter van een heel beiaardmuseum met ook een prachtige verzameling bronzen voorwerpen.
Later als beeldend kunstenaar keek ik mijn ogen uit en het inspireerde mij ook voor mijn eigen werk. Hij is een voorbeeld voor mij geweest 100% te gaan voor je vak. Zo hoorde dat. Hij had een sterk rationele instelling, mijn wat mystieke, intiutieve aanleg, tenslotte de kunstenaar als specialist van het nog niet geziene, nog niet gevormde veroorzaakte wel eens meningsverschil tussen ons en zelfs wat afstand. De laatste jaren stond hij meer open voor de spirituele kant van het leven.
Hij heeft zoveel schoonheid en klank middels zijn nooit aflatende studie nagelaten. Zijn leven is een getuigenis van hemels klokgelui.
\"Wij slaan het oog tot U omhoog\"
Mijn laatste contact met hem ging over die prachtige film \"Andrei Roubljov\" klokkengieter en ikonenschilder uit de 14e eeuw.Die ik gezien had.
Wij zullen zijn innige warme persoonlijkheid missen.
Liesbeth - Zaltbommel
8 april 2007
condoleance 22  |  
Ferd Op de Coul, journalist

Met dr. André Lehr is een unieke adept van de campanologie uit het midden van zijn familie, vrienden en collega\'s heen gegaan. Ik wens allen die hem nabij waren, veel kracht. Hij ruste in vrede.
Ferd - Son en Breugel
3 april 2007
condoleance 21  |  
Joep Beliën

Geraakt door deze plotselinge dood , via zijn zus Liesbeth-
Ik had kennis van hem, in de verte - en deel zijn hartstocht naar inzicht - in de samenhang tussen muziek / Klank en het absolute/de Eeuwige -- Dat hij - aan de \'overzijde\' voor zijn familie en geliefden mag \'bezig\' blijven in dankbare gedachtenis.
Joep - Zaltbommel
3 april 2007
condoleance 20  |  

Geef de nabestaanden uw steun en laat hier uw condoleance achter.

Het officiële condoleanceregister van Nederland

Samen blijven we jou herinneren…

Help dit bericht te

verspreiden