gedenkplaats van

Drs.H.J. (Henk) Trentelman

05-12-193719-08-2010
   Drs. H.J. (Henk) Trentelman was een van de meest ervaren kankerpatiënten van Nederland en mede-initiatiefnemer van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatiënten (WWK) met als belangrijkste doelstelling therapievrijheid voor (terminale) kankerpatiënten. Tevens is hij de auteur van de boeken \'Voor en na de Diagnose\' en \'Chemo? Of kan ik zéllf kiezen?’

   Henk kreeg in 1996 van zijn oncoloog te horen: ‘Indien u geen chemotherapie ondergaat, dan zult u het ziekenhuis binnen zes maanden horizontaal verlaten’! Henk heeft destijds echter gekozen voor andere mogelijkheden, mede ingegeven door trieste ervaringen van zijn familieleden na ondergaan van alle voorgeschreven behandelingen: zowel zijn vader, moeder, broer als zus zijn na chemotherapie en bestraling voor verschillende vormen van kanker overleden!

   Aangezien Henk zijn leven te danken had aan complementaire behandelingen, was hij een fervent pleitbezorger van het recht op die behandelingen voor alle kankerpatiënten. Destijds heeft een dendritische cel- en hyperthermiebehandeling in de kliniek bij Dr. Robert Gorter in Keulen er mede toe geleid, dat zijn dodelijke prostaattumor werd ingekapseld en het risico op uitzaaiing gedurende vele jaren geminimaliseerd werd.

   Na een kleine tiental jaren bleken echter uitzaaiingen in de wervelkolom tot een dwarslaesie te hebben geleid, waarvoor Henk op kerstavond 2009 werd opgenomen in een ziekenhuis en tenslotte in een verpleeghuis.

   Ruim 14 jaar na de diagnose heeft Henk Trentelman (72) zijn moedige strijd tegen kanker dus alsnog moeten opgeven en is hij rustig ingeslapen op donderdagavond 19 augustus 2010.

   De rouwdienst wordt gehouden op donderdag 26 augustus 2010 om 10.30 uur bij ‘Uitvaartverzorging Mijnhart’, Utrechtseweg 220 (6862 AZ) in Oosterbeek, waarna gelegenheid tot condoleren.

   De WWK-leden wensen zijn echtgenote, kinderen, familie en dierbaren heel veel sterkte, kracht, wijsheid en liefde toe in deze, voor hen allen, zware en moeilijke tijd.

   Ton Claessen, landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatiënten (WWK). Meer info: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com en http://welzijnkanker.nl/index.htm

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Sandra Wijkhuisen
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Sandra Wijkhuisen - Etten Leur
    20 augustus 2016
    reactie 5
   • thanks
    reactie 4   |   niet OK
    Bedankt voor alles, het ga je goed....where ever you are ...

    marie-rose vandenbussche - landgraaf
    22 december 2015

    Deel deze pagina:

   • Een woord van dank.
    reactie 3   |   niet OK
    Mensen zoals Henk veranderen de wereld. Ook in zijn gedachtegoed zal No Cancer Foundation de strijd tegen kanker blijven voortzetten.
    Bedankt Henk.

    Erik Verbeek No Cancer Foundation - Hasselt
    3 september 2015

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Iemand die ik nooit zal vergeten
    reactie 2   |   niet OK
    Henk, zelden heeft iemand zoveel indruk bij mij achtergelaten als jij. Je persoonlijkheid die tot op het laatste vol passie en liefde voor het leven sprak om je waardevolle gedachten achter te laten. Je wist dat het waardevol was en je hebt die indruk van liefde tot het laatste moment volgehouden. Die passie van je is voor mij een geschenk om mee te nemen en te gebruiken zoals je dat hebt bedoeld. "Laat je niets opdringen en volg je eigen waarheid ". Je hebt in zoveel gelijk gekregen, we zijn je veel verschuldigd.

    Betty den Brinker - Hoogland
    25 augustus 2015

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Als de dag van gisteren
    reactie 1   |   niet OK
    Mijn kennismaking in 2008 met deze bijzondere liefdevolle mens staat mij bij als de dag van gisteren. Hij was ludiek, inventief en meer. Zijn eerste boek las ik met een lach en een traan. Iedere goede dokter zou zich zo'n patiënt moeten wensen.
    Jannes Koetsier, arts, auteur van "De gezonde patiënt"

    Jannes Koetsier - Blauwestad
    19 augustus 2015

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie