Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Edo Arnoldussen

20-12-194613-10-2020
   Fijn als u een herinnering aan of een foto van Edo wilt achterlaten

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 83
    Anna Zijlstra

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anna - Amsterdam

    3 november 2020

   • Edo - student - activist
    reactie 82   |   niet OK

    Wat oudere foto's van Edo als student: prominent in beeld, vergaderend in het bezette Instituut voor Bedrijfshuishoudkunde, 4 mei 1971; als lid van het ASVA-bestuur (uit het ASVA-jaarboek 1973); en een zoekplaatje: ASVA-vergadering in het Maupoleum, februari 1973 (Edo onder de U van DUIZEND)


    Richard - Amsterdam
    29 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Ploegend door de sneeuw......
    reactie 81   |   niet OK
    Lieve Jeanine en Jonne,
    denkend aan Edo: zie ik ons de berg op lopen, ploegend door de sneeuw. In de jaren zeventig zijn we een aantal keer met een groep vrienden van vrienden op Wintersport geweest. Na drie jaar zat ik nog in de beginnersgroep en Edo waagde zich toen nog niet op ski's.
    Op een prachtige morgen zijn wij vanaf de lift naar boven gelopen om zo met de anderen te kunnen lunchen. De zon scheen tussen de bomen en ons gesprek kabbelde zeer ontspannen voort. Zo kende ik Edo niet, zo rustig en tevreden.
    In de jaren die volgden zagen we elkaar met enige regelmaart op feesten en bij begrafenissen, Korte ontmoetingen waarbij Edo enthousiast vertelde over wat hem bezighield.
    Jeanine, de laatste keer dat ik je gesproken heb, was op het feest Van Ien en Gerard. We volgden wel jullie wel en wee op afstand. Ien appte een paar weken geleden dat het niet goed ging met Edo. Overlijden dat verwachten we niet.
    We wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van Edo. Voor mij voor altijd ploegend door de sneeuw.
    Liefs,
    Helwich en Rob

    Helwich - Warmenhuizen
    25 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Edo bracht ons in beweging
    reactie 80   |   niet OK
    Beste Jeanine en Jonne,

    Allereerst wil ik jullie ook langs deze weg nog condoleren met het verlies van Edo.
    Ik was onder de indruk van de toespraken op het afscheid van Edo afgelopen dinsdag. Het typeerde Edo zoals ook ik hem heb meegemaakt. Eerst als mijn directeur op het stadhuis bij ROIB, waar ik zijn adjunct was. Later als collega directeur tot ik hem opvolgde bij OGA. Aan die afscheidstoespraken kan ik eigenlijk weinig toevoegen, wel over zijn rol bij mijn loopbaanontwikkeling.

    Edo heeft een beslissende rol gespeeld in mijn loopbaan in 1999, toen ik al bijna twintig jaar op het stadhuis werkte, eerst als wethouders assistent, later als ambtenaar. Via Edo hoorde ik dat Sjaak Karsten, toen hoofd Centraal Stedelijke Taken bij de Stedelijke Woningdienst, een half jaar zijn huis ging verbouwen en er een interim werd gezocht op zijn plaats. Dat leek me na al die jaren bestuurlijke advisering, waarin je over alles mocht meepraten maar nergens echt over ging, een prachtige kans. Dankzij de bemiddeling van Edo ging ik voor een half jaar naar de SWD, Dick Zwijnenburg ging van OGA naar mijn plek op het stadhuis en Hans Tijl van de SWD naar OGA. Daar leerde ik om grotere organisaties in beweging te krijgen in moeilijke tijden. Na dat half jaar wilden we alle vier, ook Sjaak Karsten, een nieuwe stap maken in onze carrière en dat hebben we ook gedaan. Via het projectleiderschap van de verzelfstandiging van het GVB en als directeur van het Ingenieursbureau kwam ik bij OGA als opvolger van Edo. Elk jaar organiseren Sjaak, Hans, Dick en ik nog een etentje om over heden, verleden, toekomst en onszelf bij te praten. Edo bracht ons in beweging!

    Jan Hagendoorn

    Jan - Amsterdam
    25 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Plezier
    reactie 79   |   niet OK

    Foto gemaakt eind 1997 tijdens een sketch bij mijn afscheid van de Stedelijke Woningdienst.


    Joop - Amsterdam
    23 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Geweldige collega, goede vriend
    reactie 78   |   niet OK
    Edo,
    jij intens gemotiveerde volkshuisvester,
    met je snelle, creatieve geest,
    je opwinding over onrecht en domheid,
    en je aanstekelijke lach;
    dank je voor wie je was,
    rust in vrede nu, goede vriend.

    Joop de Haan

    Joop - Amsterdam
    23 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Doorslaggevend
    reactie 77   |   niet OK
    Aan Edo bewaar ik een blijvende herinnering vanwege zijn sterke aanwezigheid en betrokkenheid in elke ontmoeting. Niet alleen in woorden, ook in daden. Zo staat me nog levendig voor de geest dat hij zich maar beperkt bemoeide met de projectontwikkeling van ons Poortgebouw in 1985-86. Maar op het cruciale moment, toen de aanbesteding fors tegenviel, schoof hij aan. Onder het motto 'nu moeten we even het project redden'. Hij legde toen de moeilijke besluiten op tafel, waar eigenlijk niemand aan wilde. Dat was van doorslaggevende betekenis. Een hartelijke groet en veel sterkte voor Jeanine en Jonne, Theo en Trudi.

    Theo en Trudi - Amsterdam
    22 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 76
    Adrie Kampen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Adrie - Elst Ut

    21 oktober 2020

   • reactie 75
    Annius Hoornstra

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annius - Haarlem

    20 oktober 2020

   • Gesprek
    reactie 74   |   niet OK
    Als eerste mijn condoleances aan de familie. Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat jullie een mooi afscheid hebben gehad vandaag.
    Met veel warmte herinner Ik me de inspirerende gesprekken met Edo bij het Grondbedrijf en het Rijksvastgoedbedrijf. Ik zat in de rol van opdrachtnemer, als onderzoeker en adviseur, werkzaam bij Inbo. Het duizelde me als ik de kamer uitliep. Zoveel inzichten en kennis. Ik ben blij hem in het werk te hebben ontmoet.
    Lieve groet, Jeanet van Antwerpen

    Jeanet - Woudenberg
    20 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.