gedenkplaats van

Eleonora Soekias

05-08-192323-03-2009
   Lief, trouw vriendinnetje, ik mis je zo. Het huis is leeg, net als mijn hart, en elke dag vind ik er 1 teveel nu. Je nooit meer kunnen aanraken, nooit meer een knuffel kunnen geven, nooit meer met je kunnen babbelen of lachen, het benauwt me zo. Je sprankelende stemmetje, dat zo de kamers kon vullen met de liedjes die je kende, oh, alle kamers zijn zo stil nu. Ach mama toch, ik had je willen redden, maar ik ben God niet. Machteloos moest ik toezien hoe die medische prutsers je de dood injoegen. Al mijn geloof in artsen en God is even helemaal de bodem ingeslagen, hoe kan ik ze ooit nog vertrouwen? Ach lieverd, ik had zo graag al je lijden over willen nemen, al je pijn, maar kon alleen maar machteloos toezien.
   Dankjewel lieve mama, voor het onze moeder hebben willen zijn, voor al je liefde, je zorg voor ons, je unieke, warme persoonlijkheid. Door alle grenzen en eeuwen heen zullen we van je blijven houden.

   Later
   als niemand je
   gekend zal hebben
   zal ik van je noemen
   je naam een bestaan geven
   tussen de levenden

   dan zal ik vertellen
   van je kleine handen
   die uit wrakhout een
   schip wisten te bouwen
   uit puin een warme woning

   ik zal je houwen
   uit de herinnering
   tot een onverwoestbaar
   beeldhouwwerk

   en wie nog
   zal niet van je weten?

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Weer een lege stoel
    reactie 26   |   niet OK
    Ach lieve mama, wat mis ik u nog. Elke dag opnieuw moet ik aan u denken en mis ik u zo verschrikkelijk. Het is alweer kerst 2016 en weer blijft er een stoel leeg! Ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien, maar helaas, die macht heb ik niet. Op straat en op de supermarkt hoop ik nog altijd uw witte sneeuwbolletje te ontdekken, maar het is een vergeefs zoeken. Ach amama'tje toch, wat kan gemis pijn doen! Ik denk aan u, altijd en dat zal nooit ophouden! O, wat mis ik u toch!

    Ingrid Noppen - Rotterdam
    23 december 2016

    Deel deze pagina:

   • Lieve mama
    reactie 25   |   niet OK
    Wat mis ik u toch nog. Soms denk ik aan alles wat we samen beleefd hebben en dan zijn er weer die tranen. Te weten dat we u voorgoed kwijt zijn, dat is soms zo onverteerbaar. Gisteren heb ik weer bloemetjes naar uw strooiplekje gebracht en heb ik weer even met u gebabbeld. Mijn unieke moedertje, ach, wat missen we u toch nog altijd. Het is alweer zoveel jaar geleden, maar het lijkt nog altijd gisteren. Ik troost me maar met de gedachte dat u ergens op een heel mooi plekje bent. U heeft zoveel goeds gedaan voor mensen, maar bent daar zo weinig voor gewaardeerd en dus hoop ik maar dat u nu beloond wordt ergens op een heel mooi,, vredig plekje. Catch my kisses, mama!

    Ingrid Noppen - Rotterdam
    10 september 2016

    Deel deze pagina:

   • Ach mama toch
    reactie 24   |   niet OK
    Ach lieverdje, ik mis u nog zo, mama en vooral met de kerstdagen voor de deur voelt het gemis nog erger. Alweer 6 jaar geleden, maar het voelt nog steeds als gisteren. Suzette, Jan en ik praten nog dagelijks voor u en proberen te denken aan de mooie herinneringen aan u, maar zovaak worden die weer verstoord door uw lijdensweg van 3 weken in dat waardeloze ziekenhuis. Ik krijg dat beeld maar niet van mijn netvlies, lieverd. Ik hoop zo dat u op een betere plek terecht bent gekomen, dat u eindelijk rust heeft en zonder lijden en pijn bent. Ik mis u nog altijd, nog elke dag. Kusjes mama, kusjes!

    Ingrid Noppen - Rotterdam
    22 december 2015

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 23   |   niet OK
    Ach lieverd, ik mis u nog zo. Het leven is gewoon maar doorgegaan, terwijl ik maar steeds aan uw laatste 3 weken moet denken. Wat een verdriet voel ik, mama, ik weet er soms geen raad mee. Voel me dan zo wanhopig en zou willen dat ik nog even met u kon babbelen. Kusjes lieverd, kusjes

    Ingrid -
    18 augustus 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 22   |   niet OK
    Lieve tante Nora,
    vandaag is de dag dat U eigenlijk 86 jaar zou worden.
    op Uw 85e verjaardag waren we nog met zijn allen gezellig bij elkaar, vandaag kijkt U van boven op ons neer.
    U bent nog niet vergeten hoor en daarom steken we opnieuw een kaarsje voor U aan.

    joke en paul -
    5 augustus 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Ach mama, lieverd, wat mis ik u toch nog steeds. Ik weet me er soms geen raad mee, waar bent u toch gebleven? Ik hoop zo dat u een heel mooi plekje heeft gekregen, want u heeft het zo verdiend. Knuffels mam, knuffeltjes, waar u ook bent, catch them!

    Ingrid Noppen - Rotterdam
    25 juli 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 20   |   niet OK
    Lieve Ingrid, we weten hoe erg jij je moedertje mist en Suzette natuurlijk ook, vanmorgen dacht ik ik ga even kijken of er nog kaarsjes branden, eentje dus nog en nu hebben we er maar eentje bij aangestoken, misscheien geeft het je een beetje steun.
    Tante Nora, kijkt U van boven een keertje extra naar Uw meisjes?

    joke en paul -
    25 juli 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 19   |   niet OK
    Ach lieverd toch, ik mis u nog zo. De kast is er, mama, maar ik kan er niet van genieten. Steeds als ik er naar kijk, dan moet ik aan u denken. We hebben hem samen uitgezocht en nu bent u er niet meer. Ik moest de kast alleen inrichten en moest zo huilen dat u er niet bij kon zijn. Ik zie dat Joke en Paul ook nog een kaarsje hebben aangestoken en ik ben zo blij dat zij u tenminste niet vergeten zijn. Ach lieverd toch, vandaag ben ik weer naar het strooiveld gegaan, hoor, en heb ik weer verse bloemetjes gebracht. Er staan nog vier vazen voor u met prachtige bloemen. Het regende heel erg en ik was kleddertjenat toen ik thuiskwam, maar dat vond ik niet erg. Het doet me altijd goed als ik uw bloemetjes weer ververst heb. Ach mama, de tegenslagen houden maar niet op en nu heb ik niemand meer die me weer moed geeft. Suzette en ik steunen elkaar wel, maar ja, er is niemand hier thuis die vraagt wat er is en die naar me luistert en me steunt. Ach schattebout, ik hoop zo dat u nu gelukkig bent en eindelijk verlost bent van al dat lijden en die pijn. Ik ben hier zo weinig nu, mama, omdat ik meer op respectance.nl zit en daar altijd met u babbel. Kusjes, lief vriendinnetje, kusjes. Ik denk aan u, altijd en overal!

    Ingrid Noppen - Rotterdam
    18 juli 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 18   |   niet OK
    We hebben maar weer eens een paar kaarsjes aangestoken om de herinnering levend te houden.
    liefs Joke en Paul

    joke en paul -
    27 juni 2009

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 17   |   niet OK
    Lieve, lieve mama, ik mis u nog elke dag. Alles is zo leeg en kil en ik voel me zo verloren. Ach, lieve schattebout, ik mis ons lachen met elkaar, onze babbeltjes, ons samen boodschapjes doen, ons verse visjes eten, ik mis alles zo, mama. Met u is mijn hart ook gestorven, denk ik! Het voelt zo dood hier binnen in mij. Knuffels, mama, knuffels!

    Ingrid -
    14 mei 2009

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie