gedenkplaats van

Frans Brouwer

15-09-195920-09-2020
   Op 20 september 2020 is Frans Brouwer overleden. Met groot verdriet nemen wij geheel onverwacht afscheid van onze collega.

   'Een mooi mens, een deskundige collega en een levensgenieter pur sang is niet meer. De collega’s van team huurprijs en ik zijn er kapot van. Nooit meer de fijne gesprekken, nooit meer z’n gemopper als iets niet naar z’n zin ging, nooit meer met hem aan de huurverhoging werken, nooit meer een heleboel dingen niet meer samen met Frans. Rust zacht lieve Frans en ik hoop dat waar je nu bent ze een goed glas wijn voor je inschenken.' - Marco Mijwaart

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Rust zacht oompie
    reactie 36   |   niet OK

    Rust zacht Oompie...💖


    Nathalie - Hoensbroek
    1 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 35   |   niet OK
    Lieve Frans Brouwer,

    In Memoriam

    Inmiddels al weer 13 jaar geleden hebben wij elkaar leren kennen in juni 2007. Jullie belandden meteen in de hectiek van de opening van de Brasserie. Hilarische taferelen. De keren die daarop volgden dat jullie in de brasserie kwamen en jullie je definitief in Almere gingen vestigen zorgden voor een bijzondere vriendschap, die jammergenoeg maar 13 jaar mocht duren.

    Zaterdag ging je naar bed en zondag stond je niet meer op. Ik stel me zo voor dat je de meest prachtige dromen aan het dromen was en je geen zin meer had om wakker te worden. Voor jou geweldig, voor ons een kater waar we niet snel overheen zullen komen.

    We koesteren echter de mooie, bijzondere en vrolijke momenten die we met jou hebben beleefd.

    Onvergetelijk zijn de ontelbare vrijdagavond borrel/ diners met een steeds wisselende en groter wordende groep. Alles werd besproken, maar er werd vooral veel gelachen. Wisselende menu’s gingen aan jou voorbij. Het was standaard een rundercarpaccio en een ossenhaas biefstuk met pepersaus. Even niet vegetarisch😂😂😂😂

    Onvergetelijk was ook de dag dat jij en Ronald Bukmatroos waren op de eerste door de Gemeente gefinancierde boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Bij elke brug was het jullie taak om de op de boot aanwezige dames en heren te laten bukken en er op toe te zien dat ze gebukt bleven staan. Hilarisch in je matrozenpakje. Je deed het met veel verve😂😂. De honderd flessen champagne aan boord zorgden ook wel voor de nodige pret😂😂😂.

    De latere bezoeken die we brachten aan de Canal Parade in Amsterdam waren ook legendarisch. S’morgens gingen we om 12 uur zitten langs de route van de Parade. We starten met een uitsmijter als ondergrond voor de hoeveelheid wijn die daarna werd besteld en opgedronken. Het hele terras waar we zaten werd bij onze gesprekken betrokken, dolle pret was het. We maakten vrienden over de hele wereld. Na afloop van de parade ergens een hapje eten en de Zeedijk op voor de nodige jolijt, om op tijd de laatste trein naar Almere te nemen. Soms onduidelijk hoe we thuis waren gekomen😂😂, maar zoveel plezier hadden we.

    Hoe gezellig waren ook de home cooked diners met onze eigen dinerclub. Om de beurt koken en de leden van de dinerclub schoven aan. Of de diners bij Van Der Valk met dezelfde club. Of de Kerstdiners, prachtig in smoking waren ook zeer speciaal.

    Er waren ook altijd wel feestjes of het nu thuis was verjaardagen of op het strand, of bij de Toppers of het Songfestival feest in Afas. Het Limburgse feestbeest kwam meteen naar boven.

    Er zijn natuurlijk ook tijden geweest om niet alleen maar te feesten. Na 25 jaar eindigde je relatie. Dat was een lastige periode. We waren blij dat we er toen ook voor je konden zijn. Afspraak was dat je bij je niet happy of je eenzaam voelen je meteen bij ons aanschoof. Je was altijd welkom. Alleen thuis in je nieuwe huis zitten kniezen wilden we niet laten gebeuren. Dierbare avonden waren dat ook.

    Gelukkig had je redelijk snel je draai gevonden en kwam je er achter dat alleen wonen ook zo zijn voordelen had. Je had al snel een tweede woonkamer bij Den Enghel.

    Dierbaar zijn ook de keren dat we elkaar troffen in Sitges. Wij waren al heel lang besmet met het Sitges virus en jij ook al snel. Genieten kon je van de zon met een boek overdag en de gezellige lunches en diners in de avond. Soms waren de diners wel erg eenzijdig, omdat je vijf dagen in een rij de geconfijte eend bestelde bij Adriana😂😂😂😂. Gewoon omdat het lekker is😂😂😂😂! Om je daarna in het nachtleven te storten, waar je niet altijd geheel ongeschonden uitkwam. Maar Sitges bleef je trekken.

    Door Corona zie je elkaar wat minder, maar toch altijd op zijn tijd even een belletje of een app om elkaar op de hoogte te houden.

    Dit zijn natuurlijk maar een aantal van de vele momenten waar wij je hebben mogen meemaken. Het waren er ontelbaren. We zullen je heel erg missen, een mooie lieve man met een grote dosis humor en zelfspot om werkelijk van te genieten. Je stond midden in het leven en je wist hoe je alles uit het leven kon halen. Dat maakt het abrupte einde ook zo wrang.

    Het is voorbij. Morgen nemen we afscheid van je bij Den Enghel. De laatste keer dat we je zien. We hopen dat je stiekem af en toe even naar beneden kijkt en op ons allemaal let en de boel daar boven flink op stelten zet. Wij zullen je nooit vergeten en we zullen regelmatig op je proosten.

    Rust zacht Lieve Frans.

    Rene - Almere
    28 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 34   |   niet OK
    Dag Lieve, lieve vrolijke vriend Frans,
    Zomaar opeens ... nog steeds geen woorden ... ga je missen, liefs Els XXX

    Els - Almere
    27 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Gegdachten aan/over Frans
    reactie 33   |   niet OK
    Begin met het nodige.
    Doe daarna het mogelijke.
    En dan ineens doe je zomaar
    het onmogelijke.

    ik wil graag dit gedicht alsnog delen

    Joke & Nico - Culemborg
    25 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Joke & Nico Luttik
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Joke & Nico - Culemborg
    25 september 2020
    reactie 32
   • Fransie een mooi, lief persoon met een prachtig Limburgs accent
    reactie 31   |   niet OK
    Lieve Frans, ik heb er geen woorden voor, zo oneerlijk. Het is nu vrijdag, je zou nu hier moeten zijn op de vestiging Almere.
    Om vanuit je stoel of je kwam naar de balie toelopen, om mij vervolgens te zeggen dat ik zo PRACHTIG zing “niet dus”! Ik zal onze gesprekken missen op vrijdag en je mooie Limburgs accent.
    Rust zacht lieve Frans, ik ga je echt missen.
    Zoals we op altijd op zijn Surinaams zeggen So so Lobi (liefs) Jolanda

    Jolanda - Almere
    25 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Een markant persoon, een man met karakter is alleen op reis gegaan
    reactie 30   |   niet OK
    Soms zijn dingen niet te begrijpen, zijn er geen woorden voor het gevoel. Soms mist alles in het leven voor even elk en ieder doel. Vele harten diep geraakt, door zoveel intens verdriet en door alles wat je ziet en hoort. Echt beseffen lukt nu nog niet. Frans wat een bijzondere collega. Een markant persoon die de ruimte vulde als hij zijn entree maakte. Zijn lach, zijn zangerige tongval. Altijd in voor een grapje en grolletje. Mooie herinneringen gemaakt waaraan Ik met warmte terug denk. En nu wordt het stil...

    Roselda - Heel
    24 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Rare Limburger
    reactie 29   |   niet OK
    Lieve, lieve Frans,
    Ik heb gelukkig naast je mogen werken. Ik kon je niet altijd verstaan door je accent en de snelle woorden, maar dat was wel grappig. Iedere keer, wat zeg je? Nee dat was niet altijd hoor.
    Vrijdags zaten we sowieso in kantoor Almere en wat baalde ik dan als je 's middags vrij had. Het was je gegund, maar er was direct een gat.
    Ik heb ook een keer de stoute schoenen aangedaan en de foute Bingo in café Den Enghel met jou en je vaste club meegemaakt. Hilarisch, erg leuk!
    Op de Ymere Almere BBQ heb ik heerlijk salsa met je gedanst. Wat zou ik dat graag nog eens doen.
    Je was een levensgenieter, gezelligheidsdier, vrolijke, lieve man.
    Ik ga je zo missen..............
    Liefs, Anneke

    Anneke - Almere
    24 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Hij was maar een clown...
    reactie 28   |   niet OK
    Geen vijf minuten zonder kwinkslag, grap, knipoog of vileine opmerking. Een avond met Frans was gegarandeerd gezellig. Onvoorstelbaar dat hij er niet meer is. Er stilletjes tussenuit geknepen. Als ‘ie het had kunnen bepalen waren er vast meer toeters en bellen bij komen kijken.
    Of wellicht ook niet. Heeft de ‘stille Frans’ het toch gewonnen van de ‘drukke Frans’. Wie zal het zeggen.
    Ik wens al zijn vrienden, zijn familie en iedereen die van hem hield, met hem danste of met hem werkte heel veel kracht en liefde om deze schok te verwerken.
    Een bijzonder mens was het...
    Dag Frans

    Rob - Amsterdam
    24 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Debby Clodius
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Debby - Almere
    24 september 2020
    reactie 27

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie