Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Frits Löhnen

17-07-193805-10-2015
   Frits Löhnen, echtgenoot en vader, gewaardeerd onderzoeker en Mental Coach is op 77-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Amsterdam overleden.

   Frits Löhnen was als kind gefascineerd door de judosport en beoefende dit met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Op zijn 19de werd Frits judokampioen.

   Hij werd judo- en karateleraar en had een eigen sportschool in Amsterdam. Frits ontwikkelde hier een eigen visie op het Systeem mens. Hij onderzocht als wetenschapper wat denken, gevoel, bewustzijn en onderbewustzijn is. Hij bestudeerde de effecten van mentale (in)spanning op de mens.

   Frits is de grondlegger van het Instituut voor Mental Coaching. Hij bedacht de naam Mental Coach en werd zo 40 jaar geleden de eerste Mental Coach ter wereld.

   Frits heeft vele captains of industrie, bekende artiesten, top-sporters en politiek leiders geïnspireerd en geholpen. Zijn coaching was boeiend, overtuigend en direct in de praktijk toe te passen.

   De Löhnen-methode is beschreven in diverse boeken en heeft betrekking op het Systeem mens waarin de vier dimensies van bewustzijn worden beschreven. Zijn levenswerk zal worden voortgezet door het Frits Löhnen Instituut.
   Dit is Frits zijn laatste grote wens.

   Frits vocht sinds mei dit jaar tegen kanker maar ondanks zijn ziekte bleef hij onvermoeibaar positief. Zijn stelling was 'ik blijf de toeschouwer, met mij gaat het goed echter met mijn lichaam niet'. Hierdoor kon hij tot het laatste moment zijn bijdrage leveren aan een nog uit te werken boek.

   Bron: Familie en vrienden

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.