Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Geert Hoornweg

04-12-195511-03-2022
   Ik heb de droeve plicht jullie te melden dat mijn broer, Geert Hoornweg, jl. 11 maart op 66 jarige leeftijd is overleden.
   Nadat bij Geert ruim 6 jaar geleden (long- en bot-) kanker was geconstateerd, werd hem nog een levensverwachting van zo'n 2 jaar gegeven. Na chemo en bestralingen is deze periode uiteindelijk ruim 6 jaar geworden. Dat deze behandelingen soms gepaard gingen met veel narigheid voor Geert behoeft geen betoog. Aan de andere kant zag Geert het ook positief in: zoveel extra jaren waren hem nog gegeven, zo veel jaren meer dan wat de specialisten hem voorspeld hadden.

   De laatste 2 ½ maand van zijn leven heeft Geert doorgebracht in hospice Issoria in Leiden, waar hij bijzonder liefdevol verpleegd werd. Waarvoor onze grote dank. Tijdens deze periode werd Geert dagelijks bezocht door zijn goede vrienden en familie. Door de kwaliteit van de verpleging en het frequente bezoek heeft Geert (deels) een prettige eindfase van zijn leven gehad, waarbij hij zelfs nog kon opleven en met zijn typische, bijzondere humor zijn situatie tegemoet trad.
   Tijdens dit verblijf in Issoria is Geert ook nog bezocht door het voltallige bestuur van zijn 25-jarige grote hobby, de Bill Baker Big Band, waar hij al deze jaren de vaste drummer was. Met de BBBB heeft Geert onvergetelijke internationale tournees heeft gemaakt.

   Geert heeft zijn lichaam aan de wetenschap ter beschikking gesteld. Om deze reden is er geen begrafenis of crematie.

   Ik dank iedereen voor zijn / haar belangstelling en medeleven.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Goeie reis Geert
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Geert,
    Ik bewaar aan jou zulke mooie, bijzondere, hilarische en vooral muzikale herinneringen. We speelden samen in de Bojoband. Dat was in de zeventiger jaren. We zagen menig poppodium en ook veel podia in scholen, waar we veel optraden. Jij voelde je, destijds als leraar, daar altijd als in een vertrouwde omgeving. Ook onze opnamesessies in de Wisseloordstudio en de Varastudio zal ik nooit vergeten. Wat een grote avonturen beleefden we daarbij. Ik herinner me levendig dat jij altijd ruim de tijd nam om je drumstel zo op te stellen dat het beste resultaat kon worden bereikt. En dat lukte altijd.
    Geert, wij indo's zeggen slamat djalan, goede reis. Dank voor de muzikale tijd die ik met jou heb mogen beleven!!

    Hans - Voorschoten
    21 juli 2022

    Deel deze pagina:

   • BojoBand bezetting
    reactie 12   |   niet OK

    De BojoBand rond 1979, v.l.n.r.: Geert Hoornweg (drums), Bob Zadok Blok (bass), Hans Willemse (vocals, rhythm guitar), Peter Simon (lead guitar) en Astrid Blok (vocals).


    Bob Zadok - LEIDSCHENDAM
    20 juli 2022

    Deel deze pagina:

   • BojoBand - Singlebed
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve Geert,

    Jongen, we hebben nog een eetafspraak staan. Maar je bent er tussenuit gepiept. Toch even flink schrikken, kerel!!! Bij deze een flinke toost op jou, en het beste voor al jouw dierbaren (mijn condoleances).

    We hebben elkaar leren kennen bij de BojoBand, ergens in 1978. Aan die tijd bewaar ik de mooiste herinneringen. Samen de Nederlandse poppodia onveilig maken, dat was gewèldig! En opnemen in o.m. de Wisseloordstudio’s. Gouden tijden….

    Je leeft in mijn hart Geert!
    Bob.

    Ter nagedachtenis onze single:

    https://youtu.be/XW456vHP7ws

    Bob Zadok - LEIDSCHENDAM
    20 juli 2022

    Deel deze pagina:

   • De Tweeling Geert & Frank
    reactie 10   |   niet OK

    Op de foto: de Tweeling Geert & Frank, moeder Hen en broer Peter. In de tuin in Rijswijk, zomer 1958.
    Ach, wat een vreugde, wat een idylle!


    Paul - Amsterdam
    26 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Geert, mijn kleine broertje
    reactie 9   |   niet OK

    Ook al is zijn stem nu verstomd, ik draag hem altijd in mijn hart.


    Paul - Amsterdam
    7 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Mijn eerste ontmoeting met Geert was bij mijn auditie bij The Boxx in '87. Je viel me op vanwege je ongelofelijke vriendelijke voorkomen en begrip. Je was een zeer betrouwbaar bandlid. Zo herinner ik me nog heel goed hoe we op een vroege zaterdagochtend met de volgeladen paardenwagen van Karel naar Yerseke gingen om in het programma van Jan Rietman 'Los Vast' als nieuw talent te mogen optreden. Ik zie je nog helemaal geel achter het podium liggen want je was doodziek. Toch ontnam je de band deze unieke kans niet, want door dat optreden werden we getekend bij Phonogram en dat hebben we dus mede te danken aan jouw commitment. Geert, ik bewonder je bijzondere mix van humor en ernst. Sinds ik mijn universitaire opleiding heb volbracht kan ik met recht zeggen dat ik nog geen enkele professor zoals jij ben tegengekomen. Dank voor alles!

    Frank - Antwerpen
    5 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Geert,
    Na het samenspelen in The Boxx met Peter en Mirjam hadden we nog jaren lang tot voor kort nog regelmatig contact. We belden met de verjaardagen, kwamen zo af en toe bijelkaar op bezoek, en hielden elkaar zo op de hoogte van datgene wat wat ons zoal bezighield. Je schreef een prachtig voorwoord in een van de kinderboeken (Kajto) voor mijn zoon Arno welk nog steeds in de familie, nu aan de kleinkinderen wordt doorgegeven. Ik bouwde je cases voor je drumstellen, bezocht je optreden met de BBBB. Ik koester mooie herinneringen aan onze vriendschap en bewonder je gedrevenheid. Voor altijd "mijn Professor" Lieve Geert vergeten doen we je nooit, rust zacht.

    Karel, Ellen, Arno, Dirk en Danieke.

    Karel - Nieuwkoop
    4 april 2022

    Deel deze pagina:

   • "Mijn Professor"
    reactie 6   |   niet OK
    Mijn Professor

    naar Koot en Bie

    Karel - Nieuwkoop
    4 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Klompendans
    reactie 5   |   niet OK
    Beste Geert,
    Je woonde schuin tegenover ons, maar we hebben voor het eerst echt kennis gemaakt met je op het buurtfeest. Dat was toen in de speeltuin. Je danste met Antoinette daar de klompendans en dat werkte heel aanstekelijk. De laatste 5 jaar kwam je bij ons in het bestuur van Recht door recht als secretaris.
    Daar had je veel zin in, maar de laatste tijd kwam je niet meer op de vergaderingen omdat je te ziek was.
    Richard nam het dan altijd van je over. Als je toch weer een keer kon komen zei je altijd dat je in geleende tijd leefde.
    Geert rust zacht.

    Willem - Voorschoten
    3 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Fijne herinneringen aan onze drummer van THE BOXX
    reactie 4   |   niet OK
    Jarenlang hebben wij samen met Geert in THE BOXX gespeeld en we zijn zelfs in de top,40 beland.
    Wij hebben warme herinneringen aan Geert.
    Hij was een fijne collega met 100% inzet en zal altijd in onze gedachte blijven.

    Peter Vink en Mirjam van Doorn

    Peter Vink en Mirjam van Doorn - De Bilt
    3 april 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.