gedenkplaats van

Ger Crielaard

01-04-193804-02-2017
   Wij hebben je afstand zien nemen van alles wat je lief en dierbaar is.
   Mooie herinneringen verzachten ons verdriet.
   Dankbaar voor wat was en altijd zal blijven...

   We hebben afscheid moeten nemen van

   G E R C R I E L A A R D
   1 april 1938 - 4 februari 2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • herinneringen aan oom Ger
    reactie 22   |   niet OK
    Oom Ger zal altijd een bijzonder plekje houden in mijn gedachten. Al van toen ik nog klein was, was het altijd een klein feestje als ome Ger erbij was. Vaak was dat tijdens verjaardagen van ooms en tantes, of gewoon familiebezoekjes. Altijd was hij in voor een plagerijtje; hoe is het, werkt je vader nog bij Sielips (= Philips) vroeg hij dan, en hoeveel lampjes heeft hij nu eigenlijk al in de lampenkappen gedraaid? Met die plagerijtjes werd als het ware "het ijs gebroken" en ontstond er een bijzondere band. Ook op latere leeftijd was hij nog in voor grapjes. Bij nieuwjaarsrecepties gaf hij steevast een hand en wenste mij "Gelukkig nie-waar", waarop ik dan maar antwoordde met zoiets als "ja tot sinas". Maar naast al die grapjes herinner ik me ook mooie andere momenten; samen hebben we nog geskied in Frankrijk en ook nog geschaatst op de Maas waarbij oom Ger altijd het voortouw nam om een mooie route te schaatsen of te skien en we ondertussen desgewenst nog wat schaats of skiles kregen. Deze herinneringen zullen mij altijd bijblijven.
    Hartelijke groet Sjoerd Alkema, Groningen

    Sjoerd Alkema - Eelderwolde
    19 april 2017

    Deel deze pagina:

   • Mijn herinnering aan Ger
    reactie 21   |   niet OK
    Wij waren met Ger en Pip op Bonaire toen zij hoorden dat een goede vriend van hun was overleden. Zij hadden voor hun vertrek al afscheid van hem genomen.Maar Ger was van slag. Hij liep steeds een stukje bij ons vandaan zodat wij niet konden zien dat hij huilde. Zo was Ger hij wilde zich altijd groter houden dan hij was.Verborg zijn emoties achter wat grappen of stoer gedrag. Hij was veel gevoeliger dan hij zich voor deed. Wij missen hem in de fam.wanneer we bij elkaar zijn .Zoals laatst op mijn verjaardag. Ger we hielden van je, Je zus Bep .

    Bep Alkema - Nuenen
    13 april 2017

    Deel deze pagina:

   • Thijs en Marianne Bouman
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Thijs en Marianne Bouman - Sleeuwijk
    18 maart 2017
    reactie 20
   • Vrienden voor het leven
    reactie 19   |   niet OK
    Van jongs af aan zijn mijn vader en ome Ger dikke vrienden geweest. om maar een paar anekdotes te noemen: de extra deken 's winters over het gezamenlijke bed in de vorm van het vloerkleed. Met de woorden van ome Ger"we loate ons ege hier nie kapot vrieze". Of de gezamenlijke collecte voor de armoedebestrijding, te weten de eigen armoede.
    Na dat ieder een partner vond en zijns weegs ging werden verschillen groter maar bleef de hechte vriendschap.
    Deze verschillen stonden een hechte vriendschap niet in de weg maar maakten het afscheid nemen, voor alle twee, wel moeilijker.
    Gelukkig overheerst nog steeds de hechte vriendschap tussen broers, zus tante Pip en mijn ouders.

    Zo zou ome Ger het ook gewild hebben. Blij mee

    Vrienden voor het leven........

    Wim -van ome Joost- Crielaard.

    wim Crielaard - Aalst
    12 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Een herinnering
    reactie 18   |   niet OK
    Beste familie,
    Hier een klein gedichtje dat ik ergens las.
    Het doet mij aan Ger denken, hoe goed hij kon zwieren en springen op het ijs vroeger.

    De schaatser
    Soms vriest het weer zo helder
    dat de schaatser die ik ben
    de snaren van het ijs laat zingen
    tot in de horizon van glas
    aldoor beentje over op het glas

    Kuni Jaarsveld-Bouman - Hedel
    10 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Elsbeths vader
    reactie 17   |   niet OK
    Omdat ik op de kleuterschool bij Elsbeth in de klas zat, leerde ik Ger en Pip kennen. Wat was het een feest om in Den Oudert te zijn. Ondanks de drukte van een eigen winkel, was er altijd tijd voor een praatje. Toen ik wat ouder was, mocht ik soms in de winkel de vakken bijvullen en 's zomers op het land aardappels rooien. Ger was altijd vriendelijk en maakte veel grapjes. Hij was ook nuchter. Een fijne man. Ik bewaar goede, warme herinneringen aan Ger. Iedereen, die hij hem moet missen wens ik veel sterkte.

    Erna Blijenberg - Wijk en Aalburg
    24 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Geliefde ome Ger
    reactie 16   |   niet OK
    Wat een mooie en herkenbare verhalen hebben we al gelezen over ome Ger. Denk dat 1 ding inmiddels wel duidelijk is: ome Ger was erg geliefd onder alle neven en nichten. Geen wonder: altijd een plagerijtje, altijd een grapje, altijd een praatje. En als we vroeger als neven en nichten bij elkaar zaten op feestjes, sloot ome Ger zich daar graag bij aan. Hij hoorde liever bij het 'jonge grut' dan bij de ouwe garde. Als gezinnen zijn we vroeger veel met elkaar op wintersport geweest en ook daarbuiten trok ik regelmatig met Elsbeth op. Wat hebben we veel lol gehad met elkaar, vooral in ons appartement in Hinterglemm, aan de Maas maar ook gewoon bij elkaar thuis. Logeren en helpen in de winkel, zwemmen , surfen en zelfs schaatsen aan de Maas en skiën in Hinterglemm. Op een avond in Hinterglemm, zaten we met de jongelui in het appartement van ome Ger en tante Pip. We hadden zin in cola met iets sterkers en bedachten dat we wel wat van ome Ger zijn jenever konden lenen. Er was toch wel erg veel uit de fles, dus besloten we de jenever aan te vullen met water. Zou ome Ger niks van merken! Toen die voor het slapen gaan nog even een neutje wilde nemen, galmde het door het appartement: PIETER WILLEMMM!!! Oeps.... Een aantal andere herinneringen in Hinterglemm houden we maar binnen onze 2 families, toch Elsbeth?
    Toen we in december aan Nienke en Stein vertelden, dat ome Ger erg ziek was en niet meer beter zou worden, was Stein zijn reactie: 'O wat erg, dat is toch die grappige oom van de Maas? ' Ja, inderdaad, die oom. Waar onze kinderen altijd even langs gingen en terug kwamen met een zakje chips.
    Met een lach en een traan kijken we terug op een mooie tijd met een zeer geliefde oom. De afscheidsdienst van afgelopen vrijdag sloot daar heel mooi op aan. En in iedere traan van verdriet glinstert een mooie herinnering. De herinneringen zullen altijd blijven!

    Liefs van Ankie, ook namens Henk, Nienke en Stein    Ankie Crielaard - Sleeuwijk
    14 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Waardevolle herinneringen aan de uitjes met Ger!!!!
    reactie 15   |   niet OK

    Teunie Crielaard - Andel
    13 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Ger een broer en vriend
    reactie 14   |   niet OK
    Na een week van veel spanningen komen vandaag de vele herinneringen aan mijn broer Ger boven, die niet en nooit vergeten zullen worden. Ons leeftijdsverschil is maar anderhalf jaar. Wij groeiden op in een groot gezin waar wij ook veel met elkaar moesten delen. Wij sliepen samen in de bedstede die vanuit de woonkamer bereikbaar was en later een tweepersoonsbed op de zolder. Wij maakten als jongens de tweede wereldoorlog mee. Op de lagere school zat Ger een klas lager dan ik. De vrienden uit mijn klas en de vrienden uit Ger zijn klas trokken in onze tienertijd veel met elkaar op.
    Er zijn veel herinneringen aan die tijd waarin Ger zeker een voortrekker was. Ook na ons huwelijk zijn er de mooie reizen naar Zuid-Afrika, Schotland, Noorwegen, Curacao en Bonaire, Frankrijk enz. Maar ook de uitstapjes naar Giethoorn en omgeving en dagtripjes naar de maasvlakte en Zeeland enz. blijven heel mooie herinneringen. Als wij bij Ger waren was er altijd wel een autotripje met onbekende bestemming. Ik besef maar al te goed dat ik niet alleen een broer maar ook een vriend heb verloren. Natuurlijk is voor jou Pip je kinderen en kleinkinderen het verlies het grootst en wij wensen jou daarbij heel veel sterkte voor de komende tijd, wij leven met je mee en zullen je niet vergeten.
    Wim en Riek

    Wim Crielaard - Bergschenhoek
    12 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Dit zijn mijn herinneringen aan mijn lieve zwager Ger!!!!

    Mijn herinneringen aan Ger, gaan heel ver terug.
    In mijn kinderjaren kwam Ger al bij ons thuis.
    Ik herinner me dat Ger met ene Geerts bij ons kwam om de kippen te voorzien van brilletjes.
    Samen in het Dafje van Ger, want Geerts had geen auto.
    Het was altijd gezellig als Ger kwam, altijd in voor een geintje en klieren met alle kinderen bij ons thuis.
    Dat resulteerde erin dat ik al jong veel belangstelling voor Ger had.
    Het gebeurde dan ook op een keer, ik was 11 jaar en had van Sinterklaas een stomme tas gehad om mijn huiswerk van school in te doen, ik schaamde me voor die schooltas, en ik weet nog goed, ik liep bij de huishoudschool in Andel en zie in de verte Ger aankomen, ik nam mijn tas en gooide die met een boog de bosjes in, want dacht ik als hij mij ziet met die tas, dan maak ik nooit meer kans. En dat klopte ook want Pip verscheen ten tonele.
    Maar Ger bleef bij ons thuis komen.
    Wij hoorden van trouwplannen van Ger en Pip en een verhaal over het jacket van vader Wim, een prachtig onderwerp om een toneelstukje over op te voeren tijdens de bruiloft. Iedereen lachte, behalve Ger. Ik herinner het me nog goed, want ik speelde ook mee, als Pip, en ik was met mijn vader en moeder ook uitgenodigd voor het bruiloftsfeest.
    In die tijd had ik nog niets met Huib, dat kwam een paar jaar later en Ger was het die 50 jaar terug tegen Huib zei: Als je niet met Teunie trouwt, dan wel met een ander, maar jij moet het huisje aan de Dijk kopen, alles met de grond gelijk maken en een nieuw spul daar neer zetten. Voor die gouden tip zijn we Ger nog steeds dankbaar.
    Dat heb ik altijd in Ger gewaardeerd, zijn nuchtere boerenkijk op alles, Ger zijn mening was voor mij altijd heel belangrijk.
    Wat ik ook altijd mooi vond, dat hij met veel dingen voorop ging. Wie was de eerste surfer hier in de buurt 40 jaar geleden, Ger.
    Wie ging er nou hier 45 jaar terug, skieén in Oostenrijk, Ger en Pip. Dat was trouwens wel zijn grootste hobby, hij was ook zo goed, hij had zo’n mooie stijl en hij wist er ook alles van. Mijn gedachten gaan terug naar desteeds terug kerende discussies over thermo, absorber, klapskies, vermakelijk om aan te horen. Het was ook de tijd dat Huib en ik, inmiddels getrouwd, op jullie toko mochten passen als jullie gingen skieén.
    Het was een feestje voor mij om in de prachtige eigentijdse slijterij, drank te mogen verkopen. En wat ik ook heel leuk vond, mee helpen de vele Kerstpaketten in te pakken.
    Maar wat het aller leukste was het oppassen op die twee mooie kindjes van jullie, Pieter Willem en Elsbeth, ik naaide kleertjes voor ze en Huib speelde ’s avonds aap met ze, mooie herinneringen.
    Weer later gingen Huib en ik mee naar Oostenrijk om te skieén, de eerste keer in Sóll, nooit zal ik die week vergeten met Jetse Pascal, Cor en al die anderen, total loss waren we na een week, maar onvergetelijk.
    Weer later gingen ook onze kinderen mee en weer wat later gingen we met Ger en Pip en Bep en Frits, die ons helaas ook ontvallen is, naar Frankrijk. De auto,s volgeladen met erwtensoep, hutspot, appeltjes met bonen en andijviestamppot.
    Het was genieten van dit alles maar vooral van het skiéen met Ger voorop, want hij wist overal de weg in de Franse Alpen.
    Ook werd er een stukje grond aan de Put gekocht en later een huisje op gebouwd, gezellig vonden jullie het als er visite langs kwam en dat gebeurde dan ook vaak. De datum 6 augustus, de verjaardag van moeder Crielaard, hebben we daar vaak gevierd, een mooie herinnering.
    Ook jullie kinderen vonden hun bestemming, Pieter Willem ging wel erg ver weg, naar Bonaire, gelukkig bleef Elsbeth in de buurt.
    En toen kwam Fee, de oogappel van opa Ger, wat heeft ze veel liefde, spontaniteit en vreugde gebracht in zijn leven en in dat van oma Pip, wat genoten jullie van elkaar.
    En ook Pieter werd vader van Kai, een pracht ventje, jammer dat hij zo ver weg woont.
    Wel een mooie gelegenheid om met broers, zus en partners vakantie te vieren op Bonaire.
    De laatste jaren kaarten we vaak met elkaar, amerikaans jokeren. Als Huib en ik kwamen stond de koffie en de thee klaar, maar ook voor ieder de 50 knoopjes, keurig geteld op een rijtje, klaar als geldvervanger. Na de koffie nam Ger plaats achter het kaarten schudmachientje en Pip zat klaar met pen en papier voor de stand van zaken. Elke avond 3 potjes en meestal had Ger na afloop de meeste knoopjes. Tot voor een paar maanden terug. Het schudmachientje stond op Huib zijn plaats en Ger zei: 2 potjes!!!


    Lieve Ger, ik zal je nooit vergeten. Teunie

    Teunie Crielaard - Andel
    11 februari 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie