gedenkplaats van

Ger Dongen

18-09-194329-03-2003
   Ger van Dongen kende een gevarieerde en vooral imposante loopbaan bij de NCRV. Hij begon in 1977 bij de radio als programmamaker bij het Gesproken Woord. Enkele jaren later stapte hij over naar tv, naar de afdeling Cultuur & Godsdienst. Eerst als redacteur-verslaggever bij Ander Nieuws en bij Weg van de snelweg, later was hij onder meer samensteller van het tv-programma Wissels en eindredacteur van het discussieprogramma Welles Nietes. Daar wist Van Dongen een spraakmakend programma van te maken.

   Begin 1990 werd hij benoemd als eindredacteur documentaires. In die rol tilde hij met veel energie, vakmanschap en goede smaak Dokument van de grond. Onder zijn inspirerende leiding groeide Dokument niet alleen uit tot een van de gezichtsbepalende programma's van de NCRV, maar tot hét podium voor de maatschappelijk betrokken documentaire van de publieke omroep. Alle makers van naam kwamen op Dokument af of werden er door de gedreven Van Dongen heen gehaald.

   Zonder de programmatische inzichten en de vaak tomeloze inzet van Ger van Dongen was Dokument zo niet op de kaart gezet. Dankzij hem en zijn bijzondere gave mensen te enthousiasmeren, verwierf NCRV Dokument over de hele breedte van de kwaliteitspers permanente aandacht en goodwill. Dat was nog het geval bij de presentatie van een tweeluik over de Tempelberg in Jeruzalem van Willy Lindwer. Op initiatief van Van Dongen gebeurde dat in het Bijbels Museum van Amsterdam. Hij wist daar als geen ander uit te leggen waarom de NCRV voor dit soort kwaliteitsdocumentaires kiest. Het werd zijn laatste toespraak. In de nacht die volgde, werd hij door een zware hartaanval getroffen.

   De NCRV is deze bevlogen programmamaker en eindredacteur, die ruim 26 jaar lang z'n beste krachten aan de omroep gaf waar hij trots op was en waar hij zich als ruimdenkende mannenbroeder thuisvoelde, heel veel dank verschuldigd. We verliezen in hem een monumentale medewerker.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Beloved Ger;
    Sitting here in my house on a cold Michigan November night, 1 o' clock in the morning, and am thinking of you. It is so hard to think that you are gone from us. I remember with great love your visit to me in Michigan and to other countries in other years. I'll be in Holland shortly, and it is inconceivable you will not be there. Look after my daughter Emma for me. I know she is in good hands. I miss you Kevin...South Haven, Michigan

    Kevin Conway -
    16 november 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Ik heb net vernomen dat Ger is overleden; en ondanks dat ik hem jaren geleden voor het laatst sprak raakt me dit bijzonder. Als student journalistiek inspireerde hij me, en had hij er veel vertrouwen in dat ik me in de t.v. wereld zou vestigen, dat is niet gebeurt, maar het vertrouwen deed me goed. Ger heb ik leren kennen als een vakman maar zeker als een fijne kerel. Ik wens zijn familie en vrienden en collega's dan ook nog steeds sterkte en mijn welgemeende condoleances aan.

    Alexander van Netten -
    24 oktober 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Ik wens jullie vanuit het diepst van mijn hart alle licht en kracht toe, bij de verwerking van jullie grote verlies.
    Wat moet dat pijn doen.
    Liefs Sonja *Michel Hendriks

    sonja -
    13 september 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Het is nu meer dan 3 maanden geleden dat Ger overleden is. Het leven gaat in rap tempo door. Er gebeurt zoveel... En ik kan hem dat niet meer vertellen. Het ia dan ook daarom dat het leven op de een of andere manier ook weer stlstaat vanaf de dag dat Ger overleden is. Soms kan ik het gewoon niet bevatten dat hij niet bij de bruiloft van onze zoon Frank aanwezig zal zijn. Verwarrende gevoelens... tergelijkertijd blij en verdrietig. Hij is letterlijk weg, maar in mijn hart,gedachten: kortom in mij zelf leeft hij voort. Wilma.

    Wilma de Boer -
    17 juli 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 4   |   niet OK
    Ger, mijn broer, mijn vriend, mijn allerbeste makker! Ik mis hem zo!
    Ik wil alle vrienden, collega's, familie erg bedanken voor de warme betrokkenheid. Het verdriet samen delen is een grote steun. Bedankt. Wilma.

    Wilma de Boer -
    12 april 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 3   |   niet OK
    Zijn grootste gave was aandachtig luisteren, waardoor hetgeen je te vertellen had meer "ziel" kreeg. Ger kende ik persoonlijk pas een jaar en elke keer als we elkaar spraken, zat er "ziel" in ons gesprek. Hij heeft een prachtige bijdrage geleverd.

    Yolande -
    10 april 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 2   |   niet OK
    Zoals Ger mij bijblijft....
    dat betrokkenheid bij de zaak gecombineerd met professionaliteit tot een heel bijzonder product kan leiden.

    Dat neem ik graag als voorbeeld.

    jelle -
    3 april 2003

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    ik ben erg geschrokken toen ik vernam dat Ger was overleden.
    we kennen elkaar al sinds 1961 en omdat hij in die tijd tot mijn vriendekring behoorde heb ik hem altijd gevolgd.
    Hij was vroeger al zeer bewogen,toen we samen zondagschoolwerk deden en in die tijd heb ik erg veel van hem geleerd en heef hij mij geïnspireerd.
    Dat bleef hij doen,door zijn programma's,die ik veel bekeken heb.
    Het is heel spijtig dat hij zo jong is overleden,vooral omdat het zo vlak voor het beëindigen van een lange loopbaan is.Het was hem zo gegund om nog een lange tijd tenieten van zijn pensioen,samen met zijn partner.
    rust zacht Ger,je blijft in mijn gedachten.

    dieneke annema pomper -
    1 april 2003

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie