Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ger Havinga

10-06-196015-04-2015

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Gecondoleerd met het verlies van Gert ....
    reactie 17   |   niet OK
    Hallo Jikky, wij hebben al een tijd geen contact meer gehad maar we kennen elkaar al lang.... Ik hoorde via via van het overlijden van Gert en daar ben ik erg van geschrokken. Ronald en ik wensen je heel veel sterkte met dit grote verlies! Hartelijke groeten en liefs, Dineke

    Dineke - Voorburg
    3 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Lieve dierbare vriend van ons
    reactie 16   |   niet OK
    Nooit uit ons hart , veel lieve knuffels van Ton& Moon

    Moon en Ton - Westervoort
    23 december 2016

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Trots
    reactie 15   |   niet OK
    Wat was Ger trots dat een kunstenaar in jullie huis verfde. Wat was ik trots dat ik Ger leerde kennen en dat in jullie huis mocht schilderen.
    Die trots zal ik vasthouden en telkens als ik het huis in Delft betreed, weet ik dat Ger nog leeft in mijn trots en herinnering aan hem.
    Ger, er komt een tijd dat ik ook daar ergens boven speciaal voor jou een wandje zal beschilderen.
    Joop

    Joop - Wassenaar
    28 april 2015

    Deel deze pagina:

   • 1977
    bedankt Gert(je)
    reactie 14   |   niet OK

    Dit briefje vond ik laatst zomaar tussen allerlei papieren.
    Gert logeerde bij mij in Groningen 1977.
    Wat voor raad ik hem heb gegeven weet ik niet meer maar
    Gert door jouw leven, ziek zijn en sterven heb ik ook van jou geleerd.
    Gewoon je leven leven vol vertrouwen op God ."Zus...het is goed"
    Je kleine grote zus Jeannette


    jeannette - kampen
    26 april 2015

    Deel deze pagina:

   • 1999
    Foto
    reactie 13   |   niet OK

    janne - amsterdam
    26 april 2015

    Deel deze pagina:

   • reactie 12
    willy heemskerk

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    willy - rijnsburg

    25 april 2015

   • Ger en Groningen
    reactie 11   |   niet OK
    Met het heengaan van Ger heeft de familie Havinga een stoere neef verloren en het Groninger Land ( de provincie van zijn voorouders ) een echte bewonderaar.

    John - Ten Boer
    23 april 2015

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Beste Gert - voordracht 22-4-2015
    reactie 10   |   niet OK
    Beste Gert,
    Ik ken je nu ongeveer 6 jaar. Hoewel 6 jaar relatief kort is, is het wel een tijd waarin ik je goed heb leren kennen. Als collega, maar zeker ook als vriend. Ik herinner me gesprekken op en over het werk, gesprekken bij de Haagse Kluis op het Plein; gesprekken over het geloof en gesprekken over het leven in het bijzonder. Al deze gesprekken eindigden vaak in een open einde. Met andere woorden, ze moesten de dag daarna een vervolg krijgen.

    Onze gesprekken hebben elkaar verrijkt. Je was altijd bezonder geinteresseerd in hoe het met Alec, mijn autistische zoon, ging en zeker ook hoe ik daarmee omging. Je was erg geinteresseerd in hoe ik over dingen dacht en in het algemeen hoe mensen over dingen dachten. Menig gesprek liep dan ook uit tot ruim na werktijd, maar altijd ging ik met een goed gevoel naar huis.

    We hadden het vaak over het geloof. Ook daarin heb ik je leren kennen als een bijzonder mens. Ik geloofde niet zoals jij, maar ik kon mijn zienswijze wel met jou delen. Samen trokken we vaak de conclusie dat het om de boodschap van de bijbel gaat. En in de boodschap zagen we allebei het goede. Zover liepen onze overtuigingen dus niet uit elkaar.

    En natuurlijk hebben we het ook over werk gerelateerde dingen gehad. Waren we er eigenlijk al uit dat de Exchange Alias niet uniek hoeft te zijn?
    Je was altijd geinteresseerd in hoe ik iets in Powershell had opgelost en ik legde je dat graag uit. Je kon het ook goed volgen want je herkende er ook zaken in vanuit je Unix verleden. Mijn enthousiastme werkte volgens mij aanstekelijk want ik heb je vaak zelf dingen uit zien vogelen cq regelen in de Powershell.

    Al deze dingen, Gert, en nog teveel andere dingen om nu op te noemen, ik heb tenslotte maximaal vijf minuten, hebben me doen beseffen wat voor een goed mens je was. Je stond altijd klaar voor je medemens, je stond altijd open voor andere meningen. Maar je had ook zeker je principes. Als andere meningen daar tegen in gingen kon het zeker wel eens heftig worden. Ik spreek even voor mezelf als ik je zeg dat de heftigheid er pas in kwam naarmate mijn alcohol promillage toenam en mijn eigenschap om goed te blijven luisteren daardoor evenredig afnam. Maar desondanks konden we altijd weer door één deur. We konden nooit lang boos blijven op elkaar.

    En dat is vriendschap. Vrienden zijn niet bang om emoties te delen. Vrienden leren van elkaars emoties. En ik heb heel veel van je geleerd, Gert! Ik had nog veel meer van je willen leren. Helaas mocht dat niet zo zijn. Je hebt nu je verdiende rust en ongetwijfeld een ereplaats in de hemel. Op aarde heb je een blijvende indruk achtergelaten bij je geliefden, vrienden, collega’s en kennissen. Ik zal en wij zullen je nooit vergeten!
    Ik wens Jikky en al je familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte de komende tijd. Vanuit jouw naam zal ik er indien gewenst zeker voor ze zijn. Daar kan je van op aan kerel!
    Rust zacht.
    René

    René - Zoetermeer
    23 april 2015

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Kort na Pasen
    reactie 9   |   niet OK
    Tijdens een van mijn laatste bezoeken aan Ger in het ziekenhuis had ik me voorgenomen om een bijbeltekst te lezen. Het was kort na Pasen en de tekst die ik las, luidde: 'Ik (Jezus) ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven.' Ik had me voorgenomen om daar te eindigen, maar om de een of andere reden las ik ook de woorden die daarop volgen in de bijbel. De woorden vormen samen een eenvoudige, korte vraag: 'Geloof je dat?' Ger keek me scherp aan. En hoewel hij op de IC lag en praten niet makkelijk was, zei hij resoluut: 'ja, dat geloof ik!'

    (ds.) Hans-Jan - Delfgauw
    22 april 2015

    Deel deze pagina:

   • Air van Bach
    reactie 8   |   niet OK

    Vandaag, voor Gert!


    Johan - Zoetermeer
    22 april 2015

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.