gedenkplaats van

Gerard Kruisman

Overleden op: 12-09-2018
   Gerard Kruisman was een icoon in de wereld van buisleidingen. Hij was de grootste ambassadeur die onze branche kent. Velen zijn door hem geïnspireerd en gemotiveerd geraakt om de buisleidingen branche te promoten. Wij verliezen in Gerard een groot mens en wij zullen hem gaan missen.

   Namens de Stichting Pipeliner en het Buisleiding Industrie Gilde willen wij de naaste familie en vrienden van Gerard enorm veel sterkte wensen met dit grote verlies.

   Laat hier uw persoonlijke boodschap of anekdote achter voor de nabestaanden van Gerard. Gerard wilde geen bloemen, dat vond hij zonde van het geld zo gaf hij aan.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Gerard, een uniek mens
    reactie 9   |   niet OK
    Gerard was een zeer gedreven, kundig en vernieuwend persoon. Een echte inspirator.
    Mijn eerste contacten met hem dateren van zo’n 40 jaar geleden en gingen toen voornamelijk over gebruik van en aanpassingen aan het computerprogramma BELIPO.
    De contacten met hem werden later intensiever en persoonlijker.
    Vaak zaten we een hele middag te praten, er was nooit gebrek aan onderwerpen.
    Met de ontwikkeling van een zeer geavanceerde rekenmethodiek toonde hij hoe groot zijn inzicht en inventiviteit was bij sterkteberekening van leidingen.
    Mede dankzij deze methode was er een doorbraak bij de veiligheidstoetsing van leidingen.

    Gerard bezat de gave steeds opnieuw in contact te komen met personen, die aparte meningen en denkbeelden hebben.
    Zo was de groep die hij had verzameld om te brainstormen over de toekomstige opleiding Pipeliner heel divers en bijzonder. Hij liet zien dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn om verder te komen. Een open discussie met verschillende standpunten scherpt en verruimt je blik.
    Hij was een uitstekend analyticus, kon prachtige scherpe vragen stellen, waardoor de kern van het probleem direct zichtbaar werd. Soms was zijn commentaar vlijmscherp, maar het ging altijd over de inhoud.

    Tot het laatst heeft hij een brede belangstelling gehad over zeer uiteenlopende onderwerpen. Er was één item waar hij bijzonder fel op kon reageren.
    Dat gebeurde als bij een project het onderwerp “kosten” aan de orde werd gesteld.
    Zij reactie was dan: “Geld? …..Geld? Geld is niets, helemaal niets!”
    Toen ik hem vorig jaar sprak, zei hij: “Ik heb nog zoveel plannen, maar helaas zo weinig tijd!”
    Hij was inderdaad tot het laatst bezig.

    Gerard blijft in mijn herinnering een zeer bijzonder en uniek mens en ik bewaar daar goede en mooie herinneringen aan.

    Koos Kreber
    18 september 2018

    Koos Kreber - Barendrecht
    18 september 2018

    Deel deze pagina:

   • JE VLEUGELS UITSLAAN
    reactie 8   |   niet OK
    Mijn kennismaking met Gerard begon met de start van het Pipeliner Cohort 2007-2008. Net als alle deelnemers van de opleiding Pipeliner heb ook ik de beginopdracht gekregen om een muziekstuk uit te zoeken dat mijn gevoel voor pijpleidingen omschreef. Een opdracht die nu nog steeds aan alle nieuwkomers wordt gegeven, voor hoofdbrekens zorgt maar wel direct een stuk openheid, verbondenheid en vertrouwelijkheid creëert die zo uniek is voor ‘onze’ opleiding.
    Een belangrijk onderdeel van Gerard's ongebruikelijke aanpak en filosofie achter de opleiding.

    Waar ik altijd respect voor heb gehad was Gerard's enorme brede kennis en interesse; van pijpleidingen, via muziek naar filosofie en geschiedenis. Een brede interesse en ontwikkeling, die bij de jonge pipeliners meestal nog ver te zoeken was en die regelmatig tot verbaasde blikken tijdens de lesweekenden zorgde wanneer hij een zeker element van een pijpleiding moeiteloos vastknoopte aan een filosoof.
    We moesten nog veel leren. En nog steeds.

    Door de opleiding MPT ben ik veel genuanceerder en breder naar ons vakgebied gaan kijken en ik durf wel te zeggen dat Gerard de aanleiding is geweest dat ik de overstap naar andere disciplines binnen de pijpleidingbranche heb gemaakt. Gerard omschreef het doel vande opleiding altijd als volgt: "jullie moeten je vleugels uitslaan”. Zijn brede visie en positieve motivatie van de studenten heeft menigeen hiertoe aangezet.

    Ik heb niet de illusie dat ik Gerard in mijn huidige rol als voorzitter van de Stichting Pipeliner kan evenaren. En dat probeer ik ook niet, want dat is onmogelijk. Wat ik wél kan doen is zijn erfgoed zo goed mogelijke in stand houden en voortzetten, iets wat samen met de bestuursleden van de Stichting Pipeliner en Léon Pijls tot nu toe aardig lukt.

    Gerard, bedankt voor je eindeloze drive om deze opleiding op te zetten. Het heeft mij en vele anderen het zetje gegeven dat we nodig hadden om onze vleugels uit te slaan. We zullen het nu zelf moeten doen...

    Cindy Dirkx - Zuidhorn
    17 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Samen Gerard,
    reactie 7   |   niet OK
    Samen, vele uren zijn er vergaderd in de commissies van Het BIG.
    Samen, nagedacht hoe en in welke vorm er meer aandacht moest komen voor het vakgebied pipeliner.
    Samen veel leuke uren beleeft na de bijeenkomsten.
    Uiteindelijk hebben alle inspanningen geleid tot de cursus “Pipeliner”.
    Samen waren we op jaren van de herinnering gekomen.
    Nu moeten we afscheid van je nemen.
    De herinnering blijft.


    Leo de Vaal - Lexmond
    17 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Bedankt Gerard
    reactie 6   |   niet OK
    Bedankt Gerard! Dank voor je inzet in de ondergrondse wereld van buisleidingen. Je bent een inspiratiebron voor velen geweest. Door jezelf maximaal in te zetten voor onder andere de opleiding van de pipeliner heb je de leidingenbranche op de kaart weten te zetten en te houden. Veel sterkte voor de nabestaanden.

    Niels van Pagee - Oud Beijerland
    17 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Ons oprechte medeleven
    reactie 5   |   niet OK
    Dagelijks werken wij met het programma PLE en mensen van ons zitten op de Pipeliner opleiding. Zo worden wij dagelijks herinnerd aan wat Gerard Kruisman voor onze branche betekend heeft.
    Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.
    Amsterdam Engineering B.V.
    Maarten Renz

    Maarten Renz - Den Haag
    17 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Inspirator en founding father van de leidingenwereld van de lage landen
    reactie 4   |   niet OK
    Gerard Kruisman heeft oneindig veel betekend voor de leidingenwereld van Nederland en Vlaanderen, niet in de minste plaats vanwege zijn niet aflatend enthousiasme voor het initiëren, opzetten en ondersteunen van de master opleiding Pipeliner.
    Gerard, bedankt voor de inspiratie!

    Gert Jan ter Haar - Etten Leur
    16 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Gerard Kruisman: een grote wijze mentor voor mij en vele anderen
    reactie 3   |   niet OK
    Gerard Kruismans heeft zich op zijn eigen en zeer motiverende wijze en bovendien geheel belangeloos ingezet voor de opwaardering van de Pipelinerbranche. Het grote succes van het project "Pipeliner" is hiervan onder meer het schitterend resultaat! Voor mij persoonlijk - als onvoorwaardelijke voorvechter van ondergronds vervoer - is hij tevens een grote mentor geweest.

    Em. Prof. Dr. Willy Winkelmans
    Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, door Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden benoemd bij Koninklijk Besluit van 17 april 2007.

    WILLY WINKELMANS - LEPELSTRAAT 101/C B-9140 STEENDORP
    16 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Een gedreven mentor
    reactie 2   |   niet OK
    Als één van de eerste deelnemers van het opleidingstraject Pipeline Technologie (technisch en algemeen pijpleiding ingenieur) ken ik Gerard vanaf 2003. Vanaf het begin was duidelijk hoe gedreven Gerard was bij het opleidingstraject. Zijn enorme kennis op het vakgebied in combinatie met zijn persoonlijke betrokkenheid werkte inspirerend voor velen en met name voor mij. Met recht beschouw ik Gerard als één van mijn grootste mentors en zijn drive heeft mij nadrukkelijk verder gebracht in mijn carrière.
    Om zijn inzet voor de Pipeliner-opleiding ter eren hebben we 2 jaar geleden een kleine reünie georganiseerd met de eerste lichting pipeliners 2003-2005. Met het heen gaan van Gerard is één van de meest markante persoonlijkheid uit onze branche er niet meer.
    Gerard bedank voor alles wat je mij heb gedaan en betekend . Rust zacht.
    Ik wens de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

    Edwin Kramer

    Edwin Kramer - Gorinchem
    15 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Een gedreven, gepassioneerde en gewaardeerde collega
    reactie 1   |   niet OK
    Gerard Kruisman was een gedreven, gepassioneerde en gewaardeerde collega die zijn energie gestoken heeft in het vermogen om als branche kennis te behouden en te blijven ontwikkelen. De Master Pipeline Technology was zijn geesteskind en is door zijn niet aflatend enthousiasme tot stand gekomen. Als zodanig is het een blijvend monument van herinnering aan hem..

    Han Admiraal - Vlaardingen
    15 september 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie