gedenkplaats van

Gerda Schapers

24-10-194812-12-2017
   Sterven is doodeenvoudig, iedereen kan het.

   René Gude

   Met bewondering voor haar mateloze levenslust hebben wij afscheid moeten nemen van onze moeder, schoonmoeder en oma

   Gerda Schapers

   24 oktober 1948 – 12 december 2017

   Ingmar, Jane, Prince, Alex
   Kirsten, Jeroen, Koen

   Correspondentieadres: Hondsrug 661, 3524 BZ Utrecht
   aquisitium@gmail.com

   Omdat Gerda niet zo van bloemen hield, vragen wij jullie om in plaats daarvan een donatie te doen aan Stichting Beeldgestuurde Behandelingen van Kanker (SBBvK) via rekeningnummer NL27INGB 0004 3851 95 Utrecht

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Jeroen Tielen
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Jeroen - Eindhoven
    10 juni 2018
    reactie 23
   • Fantastische juf
    reactie 22   |   niet OK
    Beste Ingmar en Kirsten,
    Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder. Voor mij was ze een fantastische juf. Altijd positief en lachend. Ik herinner me nog haar lessen in sexuele voorlichting toen we 11-12 jaar waren. Ze legde het serieuze en beladen onderwerp zo duidelijk uit en met zoveel humor! En zo deed ze dat met alles: duidelijk, recht door zee en met een schaterlach. Ze was een voorbeeld voor mij.
    Ik wens jullie veel sterkte

    Rowi - Seillans
    16 maart 2018

    Deel deze pagina:

   • Gesterkt
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve Gerda,
    Je heb me gesterkt met je positiviteit.
    Mijn dank daarvoor,
    Jos Meeus

    Jos - Drachten
    24 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Mijn eerste liefde...................................
    reactie 20   |   niet OK
    Gerda en Kees kwamen elkaar op het RK Lyceum tegen.
    Dat was liefde op het eerste gezicht en is ook lang zo gebleven. Wat de rest van ons dacht was ons volledig om het even. Toch hield de liefde geen stand en gingen wij ieders eigen kant. Ik ben trots Gerda te hebben gekend, zo'n krachtig en liefdevol mens dat mij in haar leven heeft toegelaten, zij heeft mij vele mooie herinneringen nagelaten.

    Niet aan bovenstaand toe te voegen......................

    Kees - CH 2364 St-Brais (zwitserland)
    29 december 2017

    Deel deze pagina:

   • Maria Heus-Venneman
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Maria - Monesties Frankrijk
    23 december 2017
    reactie 19
   • verdriet
    reactie 18   |   niet OK
    Verdriet om het veel te vroeg heengaan van een mooie, humorvolle en sterke vrouw. Wilskracht en power en dat straalde je uit.
    Graag wil ik de familie en naasten veel sterkte wensen. Je hebt veel mensen geraakt.

    Heleen Schuring-Blom

    Heleen - Amsterdam
    21 december 2017

    Deel deze pagina:

   • Nobody gets out alive anyway
    reactie 17   |   niet OK
    Lieve familie en naasten van Gerda,
    Gecondoleerd.
    Nog regelmatig denk ik aan het afgebladderde bord bij de ingang van haar huisje in het bos dat Gerda's levenshouding typeerde, en mij direct inspireerde: Don’t take life too seriously, nobody gets out alive anyway. Ik leerde Gerda in 2015 kennen via een interview voor het blad Uitzicht (van de www.mmv.nl) . Met een grote darmtumor stadium IV ('het ergste stadium') en 28 uitzaaiingen in de lever koos zij haar eigen weg. Met gezond verstand, heel veel humor en realiteitszin vertelde zij over de keuzes die ze maakte. Ze gooide haar leefstijl om, en koos voor experimentele behandelingen (opereren zonder snijden). Gerda realiseerde zich dat haar eigen ongezonde leefstijl in het verleden misschien had bijgedragen aan het krijgen van de ziekte. Ze plaagde zichzelf echter niet met schuldgevoelens, maar zette het bewustzijn hierover om in iets constructiefs: voorlichting. "Ik wijs mensen graag op het belang van preventie via voeding. Kanker in het spijsverteringskanaal is beroerd en een van de oorzaken is onze leefstijl: laten we in vredesnaam onze omgeving waarschuwen!” Toen ik haar interviewde was ze kankervrij. In 2017 schreef ze columns voor Uitzicht die door de lezers erg gewaardeerd werden. In het interview in 2015 zei ze tot besluit. "Een oncoloog zei tegen me: ‘Ik zie dat u nog werkt. Waarom gaat u niet genieten van het leven?’ Zo’n gastje van een jaar of dertig. Sodemieter op! Ik vind mijn werk leuk, daar geniet ik van, en dat blijf ik doen tot ik er dood bij neer val.” En volgens mij heeft ze dat gedaan :).
    Gerda, bedankt. Je bent een inspiratie voor het leven.

    Rineke - Laar
    20 december 2017

    Deel deze pagina:

   • Gerda, reiskameraad
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Gerda,
    Wat jammer en verdrietig dat het zo snel gegaan is. Ik had je nog zo graag een keer gesproken en waarschijnlijk velen met mij. In de twee jaar dat we met elkaar optrokken in het bestuur van SBBvK heb ik je leren kennen als een warme en levenslustige vrouw met een tomeloze inzet, en vooral als iemand die onder moeilijk omstandigheden altijd wel weer iets vond om over te lachen. Je zei soms dat je sinds je de diagnose (en slechte prognose) in de blessuretijd zat en dat je deze extra tijd zo goed mogelijk door wilde brengen. En dat deed je.
    Onze bezoeken aan de interventieradiologen in de verschillende ziekenhuizen, om te pleiten voor meer toegang tot hun behandelingen, waren een voor mij soort vrolijk avontuur. Die tochten waren enerzijds frustrerend, want veranderingen in de zorg gaan langzaam, maar zorgden er ook vaak dat we ons verbaasden en hartelijk moesten lachen. Ik denk dat jouw perspectief wel wat ogen van artsen geopend heeft.
    Voor mij is het een troost te weten dat je er wat van gemaakt hebt, van je leven. En dat kan niemand je meer afnemen. Ik hoop dat dat voor anderen ook een troost kan zijn.
    Met de warme en zonnige groet, die je mij zo vaak stuurde, aan jou en allen die jou na staan.
    PS Ik heb mijn bericht braaf door de spellingscontrole gehaald, zoals je dat graag zag, want eens juf, altijd juf.

    Alies - Den Haag
    20 december 2017

    Deel deze pagina:

   • Gerda, een bevlogen mens
    reactie 15   |   niet OK
    Lieve Gerda,
    Het laatste bakkie koffie drinken samen ging niet meer. De keren dat ik in je huisje was zal ik niet snel vergeten. Met hart en ziel heb je het stokje van de SBBvK overgenomen en je jaren ingezet voor de stichting die wij in het leven hadden geroepen. Bijzonder hoe jij hier een nieuwe draai aangaf, hoe gedreven je erover kon vertellen.
    Maar ook op persoonlijk vlak heb je veel voor me betekend, zo heb ik een plank vol boeken in mijn kast over het vak coachen van je meegekregen. En nog belangrijker, door jou kwam ik in contact met datgene waar ik mij nu met hart en ziel voor inzet, het coachen rondom kanker.
    Gerda, je was een bijzondere vrouw en ik zal je niet snel vergeten. Dank je wel wat je voor mij persoonlijk hebt betekend. Het laatste bakkie koffie wordt een glaasje wijn en breng ik een toost uit op het leven.
    Gerda, een bijzonder mens en voor familie en vrienden een groot gemis. Veel sterkte,

    Martha Wieling

    Martha - Leusden
    20 december 2017

    Deel deze pagina:

   • Sommige mensen zijn bijzonder
    reactie 14   |   niet OK
    Ik kende Gerda niet heel goed. Ik heb haar leren kennen op een bestuursvergadering plus van de SPKS. Ik zocht naar een manier om mij nuttig te maken. Zij wilde wel graag haar lessen, aan verpleegkundigen die de specialisatie "oncologie" doen in het Erasmus MC, overdragen. Ik heb de lessen overgenomen, maar om dat te kunnen doen hebben we een les samen gedaan en ben ik een middag bij haar thuis geweest om voor te bereiden. Ik heb daar mateloze bewondering voor wat zij met zo'n klas doet aan over gehouden. Wat een docent! Bij haar thuis raakten we niet uitgepraat. Echt een bijzonder mens. En wat kon ze leuk schrijven.
    Marion Claes

    Marion - Capelle aan de IJssel
    19 december 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie