Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Gerda Schrader

09-01-194713-02-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Gerda, de gangmaker van de fietsclub
    reactie 8   |   niet OK
    Hieronder de reacties van de leden van de fietsclub:
    - Vanaf het begin van de fietsclub in 2018 was Gerda zeer fanatiek, niet alleen wat fietsen betreft maar ook in discussies over de maatschappij/de politiek. Op 4 juni 2019 fietste Gerda voor de laatste keer mee; we hadden onze versnapering op het terras in Op Hatsum. In november 2019 was ze nog aanwezig bij onze lunch bij van der Valk. Indrukwekkend vond ik haar verhaal over het opgroeien als 'getint' meisje in de noordelijke kleistreek.
    - Zo jammer, leuke vrouw.
    - Wat mij vooral bijgebleven is van Gerda, is haar onverschrokkenheid en doorzettingsvermogen. De uren met de fietsclub wilde ze voor geen goud missen, en ondanks haar klachten durfde ze het nog aan om een elektrische fiets aan te schaffen, en te blijven fietsen zolang als het kon.
    - Was een fijne en lieve vrouw. De laatste keer dat ik haar zag was bij van de Valk.
    - Ik bevestig dat ze fanatieke en enthousiaste fietser was en ik genoot van haar verhalen en discussies tijdens het koffie drinken. Ze fietste graag achteraan en kon dankzij de elektrische fiets toch meefietsen terwijl je zag dat ze het soms benauwd had.
    - Triest bericht. Een lieve zachte vrouw met een uitzonderlijke kijk op de mensen. Wist precies de pijnpunten te benoemen in de samenleving. Kon ieder terechtwijzen zonder dat deze zich gekwetst voelde.
    - Ach wat triest.. ze was een bijzondere vrouw met haar altijd koude handen. Een doorzetter was ze, die nooit klaagde over haar beperkingen. Ze genoot van de fietsclub.
    - Wat voorbij is, is het leven van Gerda. Bijna onvoorstelbaar, maar waar. Wat denken we met veel plezier aan haar terug, he! De gangmaker van de fietsclub!

    Roelof - Leeuwarden
    19 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Kort maar Krachtig,
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve familie en alle dierbaren van Gerda.
    Wij hebben een aantal jaren Gerda meegemaakt in Rottevalle, toen ze met
    Sipke Hoekstra samen woonde.
    Wat hebben we ontzettend veel gedaan, weekend Parijs met z’n vieren, zo ook
    Weekend Den Haag. Amsterdam. En zoveel meer. Met onze kleinkinderen ,haar kleinkinderen en de meisjes van Sipke naar klein Zwitserland. Negen kinderen geweldig. Discoavond metelkaar georganiseerd voor Lara en zoveel meer!
    Dat pittige vrouwtje, die vol energie zat, altijd weer nieuwe ideeën had en ze het liefst dezelfde dag nog wilde uitvoeren.
    Het ging haar allemaal vaak veel te langzaam.
    Zoveel respect gekregen voor haar, hoe ze met de oudste dochter van Sipke omging die zwaar autistisch was. Ze incasseerde veel van haar, maar ging daar zo goed mee om.
    We hebben Veel gepraat en gelachen. Antirook cursus bij ons voor Gerda, wat weinig hielp helaas.
    s’Avonds nog even een borreltje en een sigaretje met Douwe, vond ze heerlijk.
    Ik heb haar ontzettend gemist de eerste tijd, toen ze weer naar Leeuwarden terug ging.
    Ze was altijd ontzettend begaan met haar kinderen en kleinkinderen, niets was haar teveel.
    Hebben helaas nog maar een aantal keren contact gehad, ze had na de hersenbloeding geen
    Behoefte meer.
    Het was een prachtige tijd, samen veel gelachen en gehuild.
    Wensen jullie allemaal heel veel sterkte, maar wees trots dat jullie een deel van haar zijn, of dat jullie haar mochten meemaken. Voor ons een super buurvrouwtje en vriendin of was het dan maar voor even helaas.
    Zullen haar nooit vergeten,
    Bedankt lieve Gerda, dat wij jou mochten meemaken!
    Vriendelijke groet en van harte gecondoleerd aan al haar dierbaren.
    Douwe en Greetje Aardema, nu wonende in de Knipe.

    Greetje - De Knipe
    18 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 6
    R.

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    R. - Berlikum

    18 februari 2021

   • reactie 5
    Greetje

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Greetje - Franeker

    18 februari 2021

   • Foto
    reactie 4   |   niet OK

    Piet-Jan - Zwolle
    18 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Gerda
    reactie 3   |   niet OK

    Piet-Jan - Zwolle
    18 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Collega Gerda
    reactie 2   |   niet OK
    Vandaag las ik de LC en zag daarin jouw naam staan tussen de overlijdensadvertenties. Ik schrok en dacht in eerste instantie dat het niet om de Gerda Schrader ging die ik nog kende als collega bij de LC/Friese Pers. Vervolgens las ik de tekst en zag de foto, heel bijzonder en heel treffend. Mooi ook zoveel eerlijkheid in de tekst, het klopte precies. Ook je foto emotioneerde me omdat het iets bij mij raakte nl een Gerda in haar enthousiasme maar nog zonder het verbetene. Deze zachtere Gerda zag ik soms na het drinken van meerdere borreltjes. Geweldig!
    Zo’n 23 jaar geleden werd ik jouw collega en begon onze samenwerking. Overrompelend was jij door je allesoverheersende eerlijkheid en door de energie die om je heen hing. Voordat ik jou leerde kennen had ik dit nog nooit ervaren. In het begin ging ik met lood in de schoenen naar het werk, je was dwingend en stelde hoge eisen. Overigens leerde ik hierdoor wel veel van jou; door je enorme gedrevenheid, je passie en je enthousiasme, maar ook door je kritisch-zijn. Anderzijds was ik niet altijd voorbereid op zo veel Gerda, want dat was je; veel van alles en in alle facetten heel snel wisselend. Gelukkig had jij precies door wie ik was na een paar weken en werd ik goed bevonden door jou. Ik kon niet meer stuk en kon op jouw loyaliteit rekenen. En zoals gezegd jij was van alles veel, dus ook heel loyaal. En dat ging ver. Vele gesprekken hebben we gedeeld, helemaal na het overlijden van je geliefde Jan. Ook kookte je vaker maaltijden voor mij en andere collega’s, bij het ophalen kreeg Piet mijn man ook nog wat om te proeven. Het was niet te versmaden, we hebben het er nog vaak over. Nooit meer zo lekker Indisch gegeten als de keren dat jij deze maaltijden had bereid. En wat een spannende verhalen had je altijd. Even snel als je ernstig was kon je in no time omslaan naar boosheid en zo weer naar vrolijk. Fenomenaal gewoon. De laatste jaren zijn we elkaar uit het oog verloren, ben benieuwd hoe je laatste jaren zijn geweest. Ik wens je allerliefsten sterkte en alle kracht, je zult gemist worden. P.S. Je deed vele voorspellende uitspraken, de meesten zijn inderdaad uitgekomen; één hele ambitieuze nog niet, wellicht gebeurt dit nog. Moest er weer aan denken bij het zien van je advertentie. De kracht van je voorspellende woorden. Krachtig was je in alles wat je deed, te pittig voor sommigen maar dat kan ook van alles zeggen over de ander. Je intenties waren oprecht. En dat telde voor mij het meest in het contact wat wij hadden. En dat blijft voor mij je nalatenschap: je intensiteit; ga voor dat wat je wilt en blijf volhouden. Ik wens je alle rust, dat je kunt loslaten en daardoor meer zachtheid zult ervaren. Knuffel en liefs Mirjam (Boekema)

    Mirjam - Franeker
    17 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Gerda R.I.P.
    reactie 1   |   niet OK
    Gerda was een oud buurmeisje in de jaren 60 uit de Tjalkstraat in Leeuwarden.
    R.I.P.
    Walter Bär

    Walter - Almere
    17 februari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.