Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Gerda van der Bom

22-01-193717-04-2023
   Wat op liefde gebouwd is, vergaat niet.

   Als je echt van iemand houdt
   Iemand alles toevertrouwt
   Een die echt weet wie je bent
   Ook je zwakke plekken kent
   Die je bijstaat en vergeeft
   Een die ‘naast’ en ‘in’ je leeft
   Dan voel je pas wat leven is
   En dat liefde geven is

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Muziek
    reactie 14   |   niet OK

    Je allerliefst Mautje ❤️ - Laren
    28 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Zo zal je gaan.
    reactie 13   |   niet OK
    Doof nu het licht en sluit je ogen
    En vergeet de strijd
    Jouw leven hier is omgevlogen
    Maar je liefde blijft
    Maar waar jij gaat, zijn zon en maan gelijk
    De kleinste bloem is daar als de hoogste eik
    En alle koningen en kinderen zijn daar gelijk
    En alle koningen en kinderen zijn daar gelijk
    Laat nu die laatste droom maar komen
    En wees niet meer bang
    Jouw nacht van vrede is gekomen
    Na een leven lang
    En waar jij gaat daar is geen haat of pijn
    Het heetste vuur wordt dat als van een kaars zo klein
    Zoals de zon schijnt na de regen
    Zo zal het zijn
    En waar jij gaat daar is geen haat of pijn
    Het heetste vuur wordt dat als van een kaars zo klein
    Zoals de zon schijnt na de regen
    Zo zal het zijn
    Zoals de zon schijnt na de regen
    Zo zal het zijn.
    En waar jij gaat daar zullen vriend en vijand samen gaan
    Wat stof is zal tot stof vergaan
    En elke storm komt weer tot rust daar
    Zo zal het gaan
    En waar jij gaat, laat ik mijn hart en ziel met jou meegaan
    Jouw taak op aarde is voldaan
    Zoals je was in alle liefde
    Zo zal je gaan

    Je allerliefst Mautje ❤️ - Laren
    28 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Warmte en kracht.
    reactie 12   |   niet OK
    Lieve Gerda,
    Net als mijn vader heb ik zoveel te vertellen over jou en over Cor, Maurice en Nathalie.
    Ik herinner me jou als een warme en krachtige vrouw. De foto die is geplaatst bij dit register spreekt boekdelen. Je was voor mij altijd warm in het contact dat we met elkaar hadden en krachtig in wat je me hebt geleerd in de zaak en in het geven van liefden aan vrienden en familie. We hebben 17 jaar gewerkt in de winkel (Zwarts op de Leyweg). En gingen elke donderdagavond met elkaar uit eten. Dan waren we een soort moeder met twee dochters, jij, Nathalie en ik. Ik woonde toen op kamers en werkte op donderdag en zaterdag op de Leyweg. Jij leidde dan de winkel of ik of Nathalie namen dat op zaterdag van jou over, omdat mijn vader op vakantie was. We hebben ook zoveel gelachten met elkaar, pratend over klanten in de keuken beneden of bij het tellen van de omzet. Zaten we soms tot 20:00 uur te tellen, want dan klopte er weer iets niet. Maar we gingen gewoon door, omdat we samen waren en dat was mooi!
    Je zag er altijd heel mooi uit en verzorgde mooie feesten met heerlijk eten. Voor mij was een moment heel belangrijk. Op Eerste Kerstdag hebben jullie mij uitgenodigd om bij het Kerstdiner aan te sluiten. Ik had ontzettend liefdesverdriet en jullie leidden mij af. Voor mij was dat zo fijn! En ik voelde me familie van jullie en had nog nooit zo'n Kerstdiner ervaren. Bij ons thuis deden we altijd Brunch. Ook fantastisch, alleen dit was nieuw voor mij. Nadat ik stopte in de zaak hebben we elkaar wat minder gezien. Gek, dat heeft geen invloed gehad om mijn gevoel voor jou, Cor, Maurice en Nathalie. Oude liefde roest echt niet! Ik wens Maurice, Fatih, Nathalie, Arjen, Bastiaan, Benjamin, Julien en Isabella en al jouw vrienden en familieleden die ik niet heb en genoemd veel sterkte bij het verlies van jou, zo'n mooie vrouw. Ik ga Maurice en Nathalie snel zien en net als wat mijn vader zei, voor ons "tot ziens in het Hiernamaals".
    Veel liefs Gaby

    Gaby - 's-Gravenzande
    23 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Zoveel te vertellen...
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve Gerda,
    Eigenlijk zijn er te veel anekdotes die wij met elkaar hebben beleefd. Echter, ik zal er een benoemen: samen met Hildie liepen jullie over de Goeverneurlaan in Den Haag. Richting toen nog "Rembrand theater", nu supermarkt Albert Heijn. Ook Hans en ik liepen daar (helaas is Hans al jaren overleden). We hebben toen in een portiek staan zoenen en voelen, dat was heel wat toen. We waren toe net zo'n 17 jaar oud.
    Volgende: We zijn elkaar weer tegengekomen in de stomerij, Vaillantlaan, hoek Hobbemastraat! Na een paar jaar, had ik op de Leyweg een tabak -en kantoorboekhandel, toen kwamen we elkaar weer tegen in de lift en gingen naar Henk en Clara Volkerick. Daar vroeg jij of ik misschien iemand nodig had en dat was ook zo. Achttien jaar hebben we samen gewerkt. Ook met Cor, Maurice, Robbert en Nathalie. Hierover is een boek te schrijven. Misschien doe ik dat nog wel. We komen elkaar vast nog wel eens tegen in Hiernamaals. Liefs, Wim Zwarts

    Wim en Tiny - Berkenstraat 206, s-Gravenzande
    21 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Je lijkt zo op mij Bella - het zonnetje in huis
    reactie 10   |   niet OK
    'Wat zie je er jong uit!'
    'Jij bent echt een zonnetje in huis'
    'Jij hebt zo'n vrolijk gezichtje'

    Wanneer je opgroeit als een meisje, een vrouw, ben je al op jonge leeftijd bezig met hoe je eruit ziet en op wie je misschien wel lijkt. Ik wist het wel: ik lijk op mijn oma. Blonde haren en blauwe ogen, dit hadden wij allebei en zo kreeg ik een beetje een idee hoe ik er later uit zou kunnen zien. Jouw kast hing vol met speciale kledingstukken uit de tijd dat jij model was, ik was erdoor geïntegreerd en door deze te passen voelde ik mij een klein beetje jou. Wanneer wij met z'n tweeën waren konden wij uren doorbrengen met het passen van kleding en stukjes lopen door de woonkamer, jij haalde het ene na het andere item uit de kast voor mij om te passen en had bij alles een uniek verhaal–van een uniek moment. Samen voor de spiegel mocht ik al jouw make-up gebruiken om mijn look af te maken en (natuurlijk) gaf je mij altijd spullen mee omdat ik (in jouw woorden) jong en mooi was en mij alles beter stond.

    Meisjes dingen doen, vrouwen dingen doen, eindeloos tutten: dit konden wij zo goed samen en ik heb hier oneindig van genoten. Samen winkelen in Den Haag en lunchen bij de V&D, lang door de supermarkt struinen opzoek naar lekkere dingen, veel te veel kopen wat wij nooit allemaal op zouden eten en vooral veel onzinnig lachen. Wanneer ik belde kreeg ik vaak Opa aan de telefoon vanuit zijn stoel, al snel volgde de woorden: 'Ik geef je Oma wel dan kunnen jullie weer over onzin kletsen'. En ja: dat konden wij en dat was heerlijk.

    Tijden bij jullie op de boot herinner ik mij als een kinderdroom. Spelen, zwemmen, eten, rennen, veel te laat naar bed, binnen gourmetten, de boot besturen, spelletjes spelen, Te land, ter zee en in de lucht kijken op de antenne TV, de wc niet kunnen doortrekken, slapen in de achterkajuit, zonnen op het voordek en vooral gewoon even lekker helemaal niks aan je hoofd. Onze jeugd was niet altijd zorgeloos, maar de tijden hier hebben veel positiviteit gebracht–iedereen was gewoon en dat voelde wel even zorgeloos.

    'Jij lijkt zo op mij Bella' - alles wat ik van jou heb geleerd en afgekeken neem ik mee in de vrouw die ik geworden ben. Zo leven stukjes van jou voort in mij. De bijnaam 'zonnetje in huis' delen wij & ik word net zoals jij altijd minimaal 8 jaar jonger geschat.

    Live oma, jij hebt mij altijd het gevoel gegeven trots op mij te zijn, jij liet mij zijn wie ik was en dat hoop ik mee te nemen in hoe ik omga met de mensen om mij heen. Ik laat dat zonnetje schijnen, maar je daar maar niet druk om.

    Bella - Amsterdam
    21 april 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 9
    Tanja

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tanja - Pijnacker

    20 april 2023

   • Lieve Gerda(Ma)
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve Gerda(Ma),

    Ik heb jou voor de eerste keer ontmoet toen ik 20 jaar was. Smoorverliefd op jou zoon Pierre. Ik spraak natuurlijk geen word Nederlands, jou engels was zeer gebrekig, maar Pierre kon goed vertalen.
    Ik werd gelijk als familie ontvangen en ik heb zo veel mooie, leuke herinneringen.
    Carnaval vieren op jou verjaardag was een hoogte punt. Een groot feest met optredens, jij als een punk meisje 🤣😊.
    Toen Pierre en ik in Zuid Frankrijk woonde kwamen wij retour naar Amsterdam en jullie hadden onze huisje als verassing volledig opgeknapt, nog steeds de grootste verassing van mijn leven.
    Sinterklaas was altijd zo leuk, de surprises van Pa, de gedichten waren altijd zo mooi.
    De tijd dat jij jou moeder in plaats van vlees in haar soep deed de pens van de hond in deed. Wij lagen in een deuk.
    In Aalsmeer was het altijd heerlijk om te zijn, varen, heerlijk eten.
    Jij was op en top een super gastvrouw.
    Toen jij oma werd van Julien was jij zo trots om Oma te zijn. Net zo trots toen Isabella werd geboren. Mijn kinderen hebben het super leuk bij jou, lekker tutten .
    In de bubbel bad, ik jou bed liggen. Vaak logeren. Super verwend werden hun.
    Lieve Gerda, jij was er altijd voor iedereen, jij bracht een gezelligheid met je mee. Jou lach al.

    Jij gaat super veel gemist worden. Hopelijk nu samen met Pa en Pierre.

    Veel liefs Sandra xxx    Sandra - Amsterdam
    20 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Lieve Oma
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Oma…. Jeetje, waar moet ik beginnen.

    Laten we beginnen toen ik nog klein was, je was voor ons de beste Oma die we maar konden wensen. We werden altijd ontzettend verwend, ik kan me nog goed herinneren dat je werkzaam was in een sigaretten winkeltje, en elke keer nam je weer van alles voor me mee, tijdschriften, voetbalplaatjes ect. Als jongetje van 5/6 jaar was ik hier natuurlijk ontzettend blij mee.

    De logeerpartijtjes waren ook altijd een feest, in onze jeugd was het niet altijd makkelijk, maar als we bij jou en Opa waren konden we alles even vergeten en genieten van een onbezorgde tijd met veel lekker eten en cadeautjes. En natuurlijk lekker in het bubbelbad.

    Het landje in Aalsmeer herinner ik me ook als een ontzettend fijne tijd, logeren, lekker varen en zwemmen. Nu dat ik wat ouder ben realiseer ik me pas hoe zorgzaam je was en hoe je altijd voor iedereen klaar stond. En waar we ook waren, er kwam altijd wel weer een lekkere borrelplank naar boven met uiteraard altijd een salami.

    Laten we ook de feestdagen niet vergeten, Sinterklaas en Kerst waren altijd iets waar we ontzettend naar uit keken. Waar we ook waren, het was altijd gezellig en goed geregeld met heerlijk eten. Je was altijd zo bezig met het zorgen voor iedereen dat je vaak zelf niet eens tijd had om wat te eten, haha. Waren we moe aan het einde van de dag, gingen we lekker een filmpje kijken in jullie bed.

    We hebben natuurlijk ook wat minder leuke tijden gehad, met het verlies van Opa en Papa… Zelfs toen wist je altijd je hoofd boven water te houden en heb je er alles aan gedaan om zo positief mogelijk te blijven.

    Nog niet zo heel lang geleden, een jaar of 6/7 terug heb ik nog een 2 weken bij jou kunnen logeren. Dit is voor mij een bijzondere tijd geweest die ik voor altijd zou koesteren. Ondertussen was ik natuurlijk al volwassen, maar dat weerhield jou er niet van om voor mij te zorgen. Ik weet nog goed dat je broodjes voor mij had gehaald die ik mee kon nemen naar me werk, ook al was dit maar een kleinigheidje, ik vond het zo ontzettend lief. We zijn toen ook nog samen uit eten geweest in Kijkduin, lekker op het terras gebabbeld over van alles en nog wat.

    Ook ben ik blij dat jij mijn dochter nog heb mogen ontmoeten, je vond haar altijd zo lief, mooi en schattig. Ook al herinnerd mijn dochter jou niet meer, ze was toch een beetje verdrietig en heeft een mooie tekening voor je gemaakt.

    Oma…. Ondanks dat ik je de laatste tijd niet veel meer hebt gezien, ga ik je ontzettend missen. Voor mij zou je altijd de liefste Oma blijven, met een hartje van goud. Je zit voor altijd in mijn hart.

    Ik hoop dat je Opa en Papa tegen gaat komen daar boven, zo ja geef Papa een dikke knuffel voor me en zeg maar dat ik van hem hou.

    I LOVE YOU! Kus Julien

    Julien - Baarlo
    20 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Tante Ger💞.
    reactie 6   |   niet OK
    Want zo noemde ik u altijd. Mijn hele leven liep u en oom Cor als een rode draad door mijn leven want al meer dan 78 jaar waren u en mijn moeder hartsvriendinnen ,door dik en dun in goede en in slechte tijden zegt mama altijd . Dus u was familie zo zie ik dat en beloof u dat Mau en ik contact blijven houden want zolang we over u praten en verhalen ophalen zal u altijd blijven voortleven. Het is nu aan ons om die herinneringen in ere te houden .Zoals de verkleedfeestje. Het gaan varen in Aalsmeer met de boot .waarbij Mau en ik vaak gingen varen met kleine bootje Naatje en als ik mazzel had en we kregen geen ruzie mocht ik blijven zitten en anders zette hij me gewoon bij een kweker op zijn land eruit .De vele gezellige maaltijden met elkaar het oud en nieuw vieren noem maar op .zoveel herinneringen, daar wordt ik heel blij van en zorgt ervoor dat mijn verdriet plaats maakt voor een glimlach .Een glimlach voor het mooie lieve persoontje die u was. Maak er boven maar weer een gezellige boel van samen met oom Cor en Pierre. Dan doen wij dat hier op aarde totdat we elkaar weer zien. Want het leven is als een roeiboot. De ene peddel staat voor het verdriet en het onverwachte wat er komt omdat je een persoon moet gaan missen en eigenlijk nog niet weet wat te verwachten. De andere peddel staat voor het verder leven wat wij hier moeten .Maar aan alle bij de peddels moet getrokken worden .Want doen we dat niet Dan blijven we rondjes varen en kom je dus niet vooruit. Dus lieverds blijf aan beide riemen trekken.

    Hele dikke knuffel. Ron Angelique Mitchell van der Horst Tiessens Duitsland .💞

    Angelique - ELTEN /Emmerich Duitsland
    20 april 2023

    Deel deze pagina:

   • Tante Gerda
    reactie 5   |   niet OK
    When I was a child Tante Gerda represented glamour, beauty and fun. My brother and sisters and I didn’t see her often but she always seemed full of joy and lightheartedness. She would let me and my sisters try on her makeup and show us how to French comb our hair. I wanted to look like her and dress like her, enjoy life the way she did. Pierre was great fun too, and he was close to the four of us in age. Even though we only saw him every few years we loved him. But as we went into adulthood and our lives got busier we didn’t have much contact. In 2008 I got back in touch with Pierre through social media, and it was like the years in between had fallen away. Through him I had more regular visits with Gerda, Cor, Nathalie and Maurice, Isabella and Julien, Bastian and Benjamin. In the following years our connection grew, and they felt like close family. Gerda made me feel like I was an additional daughter, and to me she was like another mum. I knew I was always welcome in her home and loved to spend time with her. She became very fond of Willy and we have been lucky to spend many lovely times with the family. When I think of her I have wonderful memories of loud laughter, lovely food, dancing round the living room. How amazing it was that Gerda and Maurice came to Glasgow for our wedding in 2014. But there are also memories of tears and great sadness when Cor died, and the pain all the family had to endure when Pierre passed away not long after. These were extremely difficult times which she somehow came through with great strength and dignity. Gerda had an indomitable spirit. No matter what happened she refused to let things get her down. She always approached things with energy and joie de vivre. When I saw her last April in Sleeuwijk she was happy and laughing and striding forth with great energy when we went for a walk. It seemed she would go on forever and it is hard to grasp that suddenly she is no longer with us. Maurice, Nathalie, and all the family, your love and support gave her life meaning and richness. I send you all my heartfelt condolences.


    Willy

    When I think of Gerda I think of someone who was always smiling, laughing, dancing, singing, maybe telling dirty jokes that I didn’t have the Dutch to understand. To me she was more than glamorous, she was sexy and frank and forever young in her manner. She took to me in a way that was totally honest and made me feel not just welcome but loved. The joy on her face when she greeted you was like a child’s. She wasn’t capable of a false face. A real, true-hearted woman who made a big impact on me in the short time that I knew her.

    Dini - Glasgow
    20 april 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.