gedenkplaats van

Gerrit van de Valk

30-06-192820-01-2009
   Als ondernemer heb ik de eer gehad om Gerrit te leren kennen, en vooral van hem te leren, hij is en was vooral een boegbeeld als mens, en stond als dusdanig voor een ieder die een beroep op hem deed altijd klaar.
   Wij waren zelfs beiden te gast in het televisie programma Bunkeren, en dat ging als volgt;
   Het was de week dat de Berlijnse muur onderuit ging, ook de tijd dat ik nog kantoor hield in het toenmalige Mercur Hotel te Leipzig (DDR), de telefoon rinkelde, het was Ad de Vries de presentator van het programma Bunkeren, met de vraag of ik niet Gerrit kon strikken voor zijn satire programma, zg. met de vermelding dat Gerrit de bieder en dus koper was van de Muur, de hoofdrol spelers voor het geplande interview zouden dan de poppen zijn van de programma maker (de Vries)te weten een hond en een Toekan. Gerrit wilde hier niets van weten, laat ie het maar uitzoeken was zijn opmerking. Tot het moment dat ik hem vertelde dat hij door zijn eigen logo de Toekan zou worden geinterviewd. Uiteindelijk rolde de camera,s en werd er in het kader van satire, erop los geboden, en was de Berlijnse Muur verkocht aan de hoogste bieder, in dit geval Gerrit dus. De dag daarop kreeg ik een boze Gerrit aan de telefoon, want de Nationale pers had zich gemeld aan het hekwerk van zijn toenmalig verblijf in Nuland, met de vraag hoe hij in Godsnaam aan zoveel geld kwam om de muur te betalen, en vooral wat hij er mee ging doen, Ik weet niet of jij die pipo van de uitzending kan bereiken, maar je regelt het maar, want geen hond in Nederland heeft begrepen dat het een grap was.
   Al met al een week later zat Gerrit en ondergetekende weer in het programma, met Hond en Toekan om aan het volk uit te leggen, van mensen kijk dat was nu SATIRE. Rust in Vrede mijn Vriend.

   Chr. van den Bergh

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie