gedenkplaats van

Gert Noordhoek

17-06-193619-03-2020

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Bijdrage van zijn collega Jacques landsmeer
    reactie 15   |   niet OK
    Beste familie,

    Onze oprechte deelneming met het overlijden van Gert. Heel veel sterkte toegewenst aan de kinderen en kleinkinderen en overige familie.

    Hierbij wil ik een bijdrage leveren voor het herinneringsboek dat jullie willen samenstellen over het leven van Gert.

    Zelf heb ik Gert goed leren kennen vanaf 1966. Gert was al vroeg kapitein op de Shell 24 in de dagdienst en bunkerde veel in de havens van Rotterdam en af en toe een buitenreisje. Hij was in die tijd werkzaam in de dagdienst en was ’s avonds thuis. Men was in die tijd bij de Shell bezig de schepen continue te laten varen met dubbele ploegen; diensten van 8 uur op en 8 uur af met aan boord 2 kapiteins, 2 stuurlui, 2 machinisten en de nodige matrozen. Na een week werden de ploegen afgelost weer door andere dubbele ploegen , zodat de ploegen die al een week gewerkt
    hadden met een vrije week naar huis konden. Zo gingen de ploegen week op week af varen.

    Ikzelf was als stuurman pas bij de Shell in dienst en had bij rederij van Ommeren al 6 jaar gevaren op de Rijn en de binnenvaart op de grootste binnenvaarttankers. Ik had dus al de nodige ervaring toen ik in dienst ging bij de Shell en ik was in bezit van de vereiste diploma’s. De indeling en bezetting van de bemanning werd door de walkapiteins bepaald . Kapiteins die alleen ervaring hadden op kleine schepen werden in een team gezet met een stuurman die ervaring had op grote schepen zodat er
    volwaardige teams gecreëerd werden met voldoende kennis en ervaring aan boord. Zo werd ik herfst 1966 bij kapitein Gert ingedeeld. Ik heb samen met Gert 2 jaar samen gevaren op de Shell 44. Het was een fijne samenwerking met Gert . Alles ging in harmonie. Er was een goede klik tussen ons beiden en er was een prettige werksfeer.

    Ikzelf had in die periode een eigen huis gekocht in Heenvliet. Indien tijd hadden we veel
    nachtdiensten samen en spraken we met de bemanning onder elkaar over het kopen van een eigen huis. Ik had Gert geïnspireerd en Gert werd ook enthousiast om een eigen huis te kopen . Elke nachtdienst werd in de stuurhut onder het varen het thema koophuis weer onder de loep genomen. In die tijd was het immers nog niet zo gebruikelijk dat men een huis kocht. We spraken door wat de kosten waren van een eigen huis en wat de consequenties waren. Gert was eerst huiverig om een eigen huis te kopen . Het was nogal wat om in de jaren 60 een hypotheek te nemen . De meeste mensen zagen het nemen van een hypotheek als ondergang van je bestaan . Je ging je immers in de schulden steken. Schulden maken behoorde je niet te doen volgens de normen van die tijd. Maar goed na veel rekenen en nog eens rekenen werd de knoop doorgehakt en Gert kocht zijn eerste eigen woning in Vlaardingen en daarna heeft hij een mooie schakelbungalow gekocht, waar hij nooit spijt van heeft gehad! Het heeft mij veel overtuigingskracht gekost, maar Gert en zijn vrouw Sjaan waren trots met deze beslissing.

    Verder heb ik en mijn vrouw An de gezellig 25 jarige bruiloft mogen meemaken van Gert en Sjaan en heb ik nog een act opgevoerd voor het bruidspaar. Familieleden kunnen het zich nog wel herinneren de tekst van mejuffrouw Naaigaren!

    Toen kwam de tijd dat ik Gert ging verlaten. Hij had mij na 2 jaar bij de directie watertransport voorgedragen voor promotie voor de functie van kapitein . Gert vond dat ik ruim voldoende ervaring had opgedaan om zelfstandig als kapitein te gaan varen. Na een prachtige periode van 2 jaar bij Gert nam ik afscheid met weemoed. Ik ben Gert dankbaar dat ik via zijn aanbeveling al op 27 jarige leeftijd als kapitein zelfstandig in de continuedienst werd ingezet.

    Ik hoop dat u allen met plezier mijn verhaal heeft gelezen over de Shell periode van de jaren 1966-1968. Ik vond het heel fijn een bijdrage te kunnen leveren aan het herinneringsboek en ik vond het dan ook een hele eer dit te mogen schrijven. Ik zal Gert altijd herinneren als een fijne collega en een goed mens.

    Hartelijke groeten,

    Jacques en An Landsmeer
    Zuiderbaan 39 ,4386 CK Vlissingen

    Jacques - Vlissingen
    5 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Team Saffier
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve Familie
    Aller eerst willen we vanuit heel Team Saffier uit de Schiewaegh condoleren met het verlies van Dhr Noordhoek. Het was zeer schrikken om dit nieuws te horen. Wel zijn we blij dat zijn wens nog is uitgekomen om naar huis te kunnen gaan omdat hij een pracht van een Patio had vertelde hij zelf. Het is hem gelukt en heeft er alles op alles gedaan om op te knappen en naar zijn prachtig woning terug te gaan en daar er nog van te genieten. Blij zijn wij dat hij dit nog heeft mogen meemaken en nog ervan heeft mogen genieten. Heel veel sterkte voor de komende tijd voor alle naasten van Dhr Noordhoek.
    Heel veel Liefs : Team Saffier

    Shenurah - Schiedam
    24 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Afscheid van Gert Noordhoek…
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve, Mensen……
    Kinderen, klein kinderen, familie en schoonfamilie en allen die Gert bij name hebben gekend
    Gert ,
    Allereerst wil wij je nog even zeggen dat voor jou uitvaart je kinderen en klein kinderen met hun geliefden het geweldig goed hebben gedaan!
    Je kunt oprecht trots op hen zijn!
    En ja, vader, schoonvader en grootvader bij name genoemd Gert Noordhoek die op weg is gegaan naar het einde der tijden.
    Ja het is verdrietig om te ervaren dat Gert er niet meer is. Het gemis van zijn aanwezigheid, zijn raad, zijn zorgzaamheid en zijn liefde voor mens en dier, zijn kinderen en klein kinderen broers en zusters en wederzijdse familie niemand uitgezonderd.
    Het leven is voor altijd anders als je vader, grootvader, broer en zwager en vriend niet meer tastbaar in je leven is. Niet tastbaar maar wel voelbaar in de herinneringen die je aan hem hebt. Soms doen herinneringen pijn, omdat je hem mist. Soms doen die herinneringen je goed, omdat je weet dat hij van je hield.
    Jullie leven en dat van ons is op deze dag voor altijd anders geworden. Een lege plek een groot gemis. Een fijn herinnering is al wat er nog is!
    Zijn ondeugende streken zijn lach zijn debatten over zijn liefde voor de paarden maar ook over voetbal was hij een meester. Ik zal zijn wedstrijdbeschouwingen met zijn broer Aad over hun clubjes zwaluwen en mijn A.S.W.H . maar ook Ajax en Feijenoord en Sparta niet vergeten het was wel op de rand van de snede maar onder het genot van een lekker pilsje was dat gauw vergeten. Samen veel plezier gehad met het Shell binnenvaart elftal waar hij onze coach was, hij wist altijd wel weer een groep bij elkaar te halen waar hij zeker van wist we gaan die beker weer voor de vijfde keer ophalen. En daarna een pilsje vatten in de kantine en dan naar huis ik op mijn bromfiets naar Zwartewaal en hij met een overvolle uitpuilend autootje richting Vlaardingen en ja dat kon toen der tijd en gelukkig niets gebeurt.
    En ook bijvoorbeeld met wintervakanties maakte hij het wel eens te bond, ging dan tijdens het langlaufen in een bocht kermend in de sneeuw liggen waarbij iedereen dacht dat er wat gebroken was, maar dichterbij gekomen hadden het door dat hij ons in het ooitje had genomen want er was niets aan de hand, maar dat kwam hem na een paar dagen duur te staan toen hij ook weer in een bocht werkelijk zijn kniebanden blesseerde en hij daar met het bekende kermende geluid ter aarde was gestort en ja toen was er in eerste instantie niemand die reageerde, en dat deed pijn!
    En ja ook ondanks al tijden ziek te zijn vertoon van een positief denken en doen hebben bij ons veel respect afgedwongen en zijn toom loze inzet en veerkracht is voor iedereen een voorbeeld van hoe hij echt was. Niet alleen een mensen vriend maar ook een dierenvriend!
    Men zegt altijd er zijnde Miljoenen sterren
    Te midden van miljoenen sterren in het oneindige heelal
    Straalt nu ook een ster, zo glinsterend als helder kristal
    Die haar warme stralen naar moeder aarde zendt
    Hij leidt ons naar vrede en geluk en houdt trouw de wacht.
    Connie, Margret jullie kinderen, kleinkinderen maar ook broers en zusters van Gert en anderen die hem bij name hebben gekend, wij hopen dat die ster ook voor jullie zal stralen om de juiste weg naar de toekomst te bepalen.
    Ja het is onvermijdelijk, leven is komen en gaan. Zoals er een begin is, is er ook einde.
    Maar niet alles verdwijnt moet je weten, wat je deed uit liefde, blijft eindeloos van kracht.
    Voorgoed maakt het deel uit van de werkelijkheid.
    Goed, komen en gaan. Maar ook blijven.
    Daarom koester je herinneringen die je hebt ervaren, ze geven verlichting in het gemis.’ Dan is er naast al het verdriet en gemis ook heel veel warmte, want wij en jullie hebben zoveel mooie en goede herinneringen en laat dit een bemoediging zijn als je nog eens aan hem denkt.
    Gert
    En ja Gert langzaam maar zeker ontglipte je hun, enkel een glimlach en een traan uit ogen die keken al over een grens en toen moest je gaan. En even mochten zij nog in jouw vrede verblijven toen moesten zij terug, terug naar het leven van vandaag. Dicht bij jou hebben zij je uit liefde laten gaan. Je was voor hen een geweldig mens!
    Kinderen en klein kinderen, familie en schoonfamilie en allen die Gert Noordhoek bij name hebben gekend, wij wensen jullie allen veel sterkte en wijsheid toe de komende tijd.
    Tot Gert willen we zeggen
    Rust in vrede en niet vaarwel maar gewoon tot ziens!
    Piet en Marjan Weeda
    Datum 24-03-2020
    Hendrik Ido Ambacht

    Piet - Hendrik Ido Ambacht
    24 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie
    reactie 12   |   niet OK
    Lieve Familie,
    Gecondoleerd met dit grote verlies.
    Wij wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd.
    Liefs Wilma en Rinus van Gilst

    Marinus - Vlaardingen
    24 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen die blijven
    reactie 11   |   niet OK

    Iedereen gecondoleerd met dit grote verlies. Als de laatste van je twee ouders overleden is dan is dat extra zwaar. De bindende factor van het gezin is er niet meer. De spin in het web. Maar ook de ouderlijke woning. Eén van mijn eerste herinneringen is als kind met Gert naar de kermis en terug met een zuurstof in onze mond. Daarnaast het wekelijks biljarten op vrijdagavond, het eindeloos met zijn vieren petoeten met de bijzondere regels die opgesteld waren door Gert. Hij heeft mij het paarden virus bezorgd daar ben ik tot op de dag van vandaag erg blij mee. Hij heeft mij geleerd op de juiste manier naar een paard te kijken. Een echte paardenman met veel kijk op de bouw van een paard en hoe die moet bewegen.

    Op feesten zorgde hij vaak met zijn broer Aad voor een bijzondere noot. Denk aan die bijzondere mannetjes die op diverse feesten aanwezig waren.

    Fortuna Vlaardingen achter het doel en bij tegenvallende resultaten snel naar het puntje in de kantine. Zo zijn er nog heel veel dingen te vertellen, maar teveel om allemaal op te noemen..

    Wij zullen hem missen.


    Gert - MELISSANT
    24 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen
    reactie 10   |   niet OK
    Als ik aan oom Gert denk dan komen direct de volgende woorden naar boven: family man, paardenliefhebber en humor. Zijn huis stond altijd open: als kind logeerpartijtjes, verjaardagen in de tuin. Een warme man. We hebben ook veel gelachen op de wintersportvakantie. Het is een groot verlies, gelukkig blijven de herinneringen. Ik wens de familie veel sterkte.
    Ellie Ouwerkerk-Noordhoek

    Ellie En Sjaak - Vlaardingen
    24 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Gedicht
    reactie 9   |   niet OK
    Ogen spraken krachtig
    Handen gaven rust
    Woorden waren eerlijk
    Een hart vol levenslust
    Maar de allermooiste sterren
    Ook die moeten soms gaan
    Te groot voor dit leven
    Door naar een nieuw bestaan

    Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte in deze moeilijke periode!

    Liefs,

    Esmeralda & Nick

    Esmeralda - Leerdam
    23 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve familie,
    Wij wensen jullie heel veel sterkte tijdens deze moelijke periode.
    Wij hopen dat jullie kracht bij elkaar vinden.

    Sterkte,
    Namens John Kos en Jean Bijlhout
    (collega's van Margret)

    John & Jean - Rotterdam
    22 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Margret en Familie,
    reactie 7   |   niet OK
    Uit het leven gegrepen
    zomaar voorbij
    altijd in je leven
    Nu niet meer aan je zij
    Mooie herinneringen
    Verzachten de pijn
    Moge deze woorden
    Tot steun voor je zijn.
    Veel sterkte met het verlies ,
    Noël en Laura


    Laura - breda
    22 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Een fijne en meelevende neef
    reactie 6   |   niet OK
    Beste Familie,
    Langs deze weg willen wij jullie veel sterkte wensen.
    Gert was een fijne, gezellige en meelevende neef, hij heeft ons destijds in de periode dat wij zelf nog een eigen paard hadden goede adviezen gegeven en wij hebben altijd genoten van zijn aanwezigheid bij verjaardagen en feestjes.
    Ook wij zullen hem missen.
    Nogmaals heel veel sterkte voor de komende tijd

    Wim en Marga - Vlaardingen
    22 maart 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie