gedenkplaats van

Gina Gesina Christina van Houten

19-04-200328-03-2018
   Lieve Gina, schatje van me,

   Ik weet niet wat er de laatste tijd in je hoofd omging. Het spijt me dat ik dat deel van je nooit heb leren kennen. Ik vind het vooral heel erg voor jou dat ik je niet heb begrepen en dat ik je hierin niet heb kunnen bereiken. Je hebt me wel een keer verteld dat je soms de toekomst moeilijk tegemoet ziet, maar liet niet blijken hoe diep dat voor jou ging en hoe leeg je je van binnen voelde. Ik weet niet wanneer dat is begonnen, ik heb geen keerpunt gevoeld.

   Je was altijd een vrolijk en gezellig kind. Maar na de basisschool moest je wennen aan de nieuwe omgeving. Contact maken was lastig voor je, maar je vond al snel een leuke groep vriendinnen. Je vond het moeilijk om aan de sociale norm te voldoen. Je ging het laatste jaar ook niet meer graag naar feestjes. Je was meestal zo lief om wel te gaan, om mij een plezier te doen, maar was dan een stille toeschouwer.
   Op het strand wilde je ook niet graag naar buiten en vond je het fijn om gewoon met mij in het huisje te zijn. Je vond wel rust in de duinen, bij de wilde paarden. Je hield van dieren. Je wilde zo min mogelijk mensen om je heen, behalve een paar vaste vriendinnen. Jouw wereld werd je rode bankje met je laptop en je mobiel. Dat was jouw leefkuil.

   Voor mij ben je de allerliefste. Mijn hele leven draaide om jou. Ik weet dat je ook veel om mij gaf. We waren altijd samen, we praatten veel en in gezelschap vond je het prettig als ik het woord voor jou deed. Bij mij voelde je je veilig. Daarom vind ik het zo onbegrijpelijk dat ik niet heb kunnen zien dat de toekomst voor jou ineens zo zwart was.
   Ik kon je pijn niet wegnemen, want ik heb het niet herkend. En jij kon het niet met mij delen. Waarschijnlijk dacht je dat ik het niet zou begrijpen. En daar had je gelijk in. Ik sta hier met zóveel vragen…

   Wat ik wel kan zeggen, is dat ik dankbaar ben dat ik jou heb gekregen. We hebben zóveel mooie jaren gedeeld en ik heb zóveel van je genoten. Weet dat ik altijd van je blijf houden en je vreselijk zal missen.

   Mama

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • 19 April
    reactie 169   |   niet OK

    Lieve Gina, mijn lieve nichtje.
    Vandaag hebben we op je geproost, op jouw prachtige plekje aan het water.
    Hopelijk ben je nu ergens waar je alles kan zien, en waar je gelukkig bent.
    Tante Sylvia xx


    Sylvia - NEDERHORST DEN BERG
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Chris!
    reactie 168   |   niet OK
    Geen sweet sixteen vandaag maar wel sweet memories! Wij zijn samen bij jou op Gina haar geboortedag en zullen ook proosten op de mooie jaren dat ze bij ons is geweest! ❤️
    Liefs xxxx Rick en Karin

    Karin - Driehuis
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • De vlinders zullen jou onze 3 kusjes brengen !
    reactie 167   |   niet OK
    Lieve Gina, je mamma, pappa, oma, opa en alle lieve mensen waarmee je een band had.
    Vorige week nog een heleboel vlinders gezonden naar je familie om ze te steunen en te laten weten dat we 28 maart en 19 april kaarsjes bij ons thuis branden bij onze prachtige uit hout gesneden engel.
    Als je zoals wij zelf een rugzakje hebben, zijn de gevoelens en emoties zo goed te begrijpen.
    Op deze manier helpen we jouw lieve dierbaren te kunnen steunen.
    Op de vleugels van de vlinders zenden wij je een kusje van ons drie.
    Liefs Joop, Beppie en Lydia

    Joop , Beppie en Lydia - Amsterdam
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 166   |   niet OK
    Lieve Gina,
    16 kaarsjes branden voor jou vandaag en vanavond ga ik op je proosten.
    Heel veel liefs toegewenst, ook voor Christa en iedereen die van je houdt.

    Suzanne - Amsterdam
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Gina
    reactie 165   |   niet OK

    We missen je en vandaag is jouw verjaardag.
    Ik wou dat we vandaag samen konden zijn samen met Laura en Opa en Oma.

    Liefs Clara


    Maya - Beirut
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Cyprus 2014
    reactie 164   |   niet OK

    Dear Christa, thinking about you on this very important day. Remembering our special times with Gina and you during my wedding. This photo was taken in Cyprus when we went out for dinner and danced and had so much fun. At the end of the night Gina was so tired she fell asleep in the restaurant. I hope you will celebrate the day Gina was born because today should be a day to celebrate. Sending you lots of love to you and your family. From Maya and Wissam


    Maya - Beirut
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • 19 april
    reactie 163   |   niet OK
    Lieve Christa, lieve Opa en Oma.
    19 April is en blijft altijd een hele bijzondere dag. Het is de dag dat Gina geboren is, Christa moeder werd en Opa en Oma een kleindochter kregen. Niks kan al die fijne jaren doen vergeten, zoveel foto's en herinneringen. Zoveel liefde.
    Gina leeft door in onze gedachten en verhalen. We hebben zoveel gedeeld samen, gelachen, gegeten, gefietst, gezwommen, gek gedaan, toeristjes gespeeld, foto's gemaakt, gekletst, gewinkeld, gebarbecued, en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
    Niemand van ons zal Gina ooit vergeten.
    Met veel verdriet schrijf ik dit berichtje.
    Lieve Christa, lieve Opa en Oma, heel veel sterkte deze periode.

    Joke, Laura and Clara - Beiroet
    17 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Filmpje van Gina
    reactie 162   |   niet OK

    Gina so many happy memories, we will never forget you.
    I will forever remember you as the funny, smiley girl, we were always so excited to see you every summer. Our summers will never be the same.

    Laura and Clara

    Laura and Clara - Beiroet
    17 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Chris,
    reactie 161   |   niet OK
    Je hebt deze gedenkplaats voor Gina nog mooier gemaakt. Het is zo fijn om deze foto's te kunnen bekijken van jouw lieve, mooie Gina. Dit is een mooie plek geworden om de herinneringen aan haar weer helder voor je te zien. Ik zal Gina nooit vergeten.
    Veel liefs, Elles

    Elles - Hilversum
    15 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Toespraak van Amira op de uitvaart
    reactie 160   |   niet OK
    Lieve Christa, lieve opa en oma van Gina en lieve familie van Gina,
    Gina is mijn eerste en langste vriendinnetje. We kennen elkaar sinds groep 1 en waren soms bijna zusjes. De eerste paar jaar kwam Gina op dinsdag bij ons en ging ik op donderdag naar Gina. We kregen dan samen op onze kop, maakt niet uit bij wie we waren, als we weer iets deden wat niet mocht. Zoals bij mij toch al die beestjes mee naar binnen nemen, of bij Christa eindeloos rennen en springen over de bank.
    Soms speelden we bij opa en oma, en de enige tomatensoep die ik lustte, was die van opa.
    Al mijn jeugdherinneringen zijn eigenlijk met Gina. Of het nu bij jullie of bij ons was, in Sprookjeswonderland of in IJmuiden, of appels plukken van haar appelboom. Als ik aan vroeger denk, dan was zij erbij. Dat komt ook omdat we veel met zijn vieren deden. Mee naar het strandhuisje, bunkers beklimmen, verdwalen in de duinen, dezelfde dingen doen die Christa als kind deed. Ik denk nu steeds: oh, nu kunnen we nooit meer samen eten, nooit meer handstanden tegen de muur. Dan denk ik: als ik dat al heb, hoe moet dat voor jullie zijn. Nooit meer Gina’s gegiechel, nooit meer Gina stilletjes in een hoek.
    Gina was niet zo’n praatster, maar we begrepen elkaar. Ik zal altijd denken hoe zij over dingen dacht. Dat ik niet wist wat ze van plan was, vind ik heel erg voor haar. Ik had haar graag een minder-alleen-gevoel willen geven en er voor haar willen zijn.
    Gina hield erg van de natuur. Ze kon goed uitleggen hoe het zit met leven en dood, met de planeten en sterren, met hoe elk zandkorreltje, elk beestje een functie en doel heeft op aarde. Als ik aan Gina denk, denk ik aan beestjes. Kriebelbeestjes, lieveheersbeestjes, slakken in haar broekzak. Een bijna dode duif in het Vondelpark waar Gina heel hard om moest huilen. De cavia’s waar ze heel goed voor zorgde. Gino natuurlijk, die we samen hebben opgehaald. Gino, waar ze de laatste weken heel veel verdriet over had.
    Ik denk dat ze een goed plekje heeft bij al haar dieren. Ik hoop dat dat jullie troost geeft. Zoals zij voor de dieren zorgde, zorgen de dieren nu voor haar. Lieve Gina, rust zacht met Beeri-Beeri dicht bij je.

    Amira - Amsterdam
    13 april 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie