gedenkplaats van

Gina Gesina Christina van Houten

19-04-200328-03-2018
   Lieve Gina, schatje van me,

   Ik weet niet wat er de laatste tijd in je hoofd omging. Het spijt me dat ik dat deel van je nooit heb leren kennen. Ik vind het vooral heel erg voor jou dat ik je niet heb begrepen en dat ik je hierin niet heb kunnen bereiken. Je hebt me wel een keer verteld dat je soms de toekomst moeilijk tegemoet ziet, maar liet niet blijken hoe diep dat voor jou ging en hoe leeg je je van binnen voelde. Ik weet niet wanneer dat is begonnen, ik heb geen keerpunt gevoeld.

   Je was altijd een vrolijk en gezellig kind. Maar na de basisschool moest je wennen aan de nieuwe omgeving. Contact maken was lastig voor je, maar je vond al snel een leuke groep vriendinnen. Je vond het moeilijk om aan de sociale norm te voldoen. Je ging het laatste jaar ook niet meer graag naar feestjes. Je was meestal zo lief om wel te gaan, om mij een plezier te doen, maar was dan een stille toeschouwer.
   Op het strand wilde je ook niet graag naar buiten en vond je het fijn om gewoon met mij in het huisje te zijn. Je vond wel rust in de duinen, bij de wilde paarden. Je hield van dieren. Je wilde zo min mogelijk mensen om je heen, behalve een paar vaste vriendinnen. Jouw wereld werd je rode bankje met je laptop en je mobiel. Dat was jouw leefkuil.

   Voor mij ben je de allerliefste. Mijn hele leven draaide om jou. Ik weet dat je ook veel om mij gaf. We waren altijd samen, we praatten veel en in gezelschap vond je het prettig als ik het woord voor jou deed. Bij mij voelde je je veilig. Daarom vind ik het zo onbegrijpelijk dat ik niet heb kunnen zien dat de toekomst voor jou ineens zo zwart was.
   Ik kon je pijn niet wegnemen, want ik heb het niet herkend. En jij kon het niet met mij delen. Waarschijnlijk dacht je dat ik het niet zou begrijpen. En daar had je gelijk in. Ik sta hier met zóveel vragen…

   Wat ik wel kan zeggen, is dat ik dankbaar ben dat ik jou heb gekregen. We hebben zóveel mooie jaren gedeeld en ik heb zóveel van je genoten. Weet dat ik altijd van je blijf houden en je vreselijk zal missen.

   Mama

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Wat een vreselijk gemis...
    reactie 170   |   niet OK
    Lieve Gina,
    Ik ken je niet, of toch een beetje. Via je moeder, die ik nog maar kort ken, maar waar ik me heel verbonden voel. Natuurlijk door de pijn die we delen, maar ook omdat ze gewoon een tof wijf is. Maar dat weet jij natuurlijk al lang. Ook ik verloor mijn kind, die net zo jong was als jij, zijn verhaal lijkt wel wat op het jouwe. Je ziet er zo lief en vrolijk uit, zo'n mooie lach, van die prachtige ogen. Dat het zo spookte in je hoofd moet vreselijk zijn geweest. Het is verdrietig dat je niet hebt beseft hoe waardevol je bent. Sowieso als uniek mens, maar vooral ook voor de mensen om je heen die je zo lief hebben. Misschien leer je mijn zoon kennen ergens daar boven. Ik denk dat jullie wel zouden klikken, jullie hebben veel dezelfde interesses, zo blijkt uit de verhalen van je moeder. Ik ben niet gelovig of spiritueel, maar hoop ergens dat jullie ooit in een volgend leven een nieuwe kans krijgen op meer geluk. Dat de liefde die we voor jullie voelen ergens doorkomt en jullie sterkt voor een volgend leven.

    Lieve Christa,
    Ik ken je nog maar kort, maar het contact met jou is voor mij heel waardevol en fijn. Je hebt een prachtige gedenk-website voor je dochter gemaakt. Je zegt dat je niet zo goed kan schrijven, maar ik vind je brief aan haar prachtig en ontroerend en liefdevol. Een eerbetoon aan je mooie meisje.
    Lieve groeten,
    Marijke

    Marijke - Krommenie
    1 november 2019

    Deel deze pagina:

   • 19 April
    reactie 169   |   niet OK

    Lieve Gina, mijn lieve nichtje.
    Vandaag hebben we op je geproost, op jouw prachtige plekje aan het water.
    Hopelijk ben je nu ergens waar je alles kan zien, en waar je gelukkig bent.
    Tante Sylvia xx


    Sylvia - NEDERHORST DEN BERG
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Chris!
    reactie 168   |   niet OK
    Geen sweet sixteen vandaag maar wel sweet memories! Wij zijn samen bij jou op Gina haar geboortedag en zullen ook proosten op de mooie jaren dat ze bij ons is geweest! ❤️
    Liefs xxxx Rick en Karin

    Karin - Driehuis
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • De vlinders zullen jou onze 3 kusjes brengen !
    reactie 167   |   niet OK
    Lieve Gina, je mamma, pappa, oma, opa en alle lieve mensen waarmee je een band had.
    Vorige week nog een heleboel vlinders gezonden naar je familie om ze te steunen en te laten weten dat we 28 maart en 19 april kaarsjes bij ons thuis branden bij onze prachtige uit hout gesneden engel.
    Als je zoals wij zelf een rugzakje hebben, zijn de gevoelens en emoties zo goed te begrijpen.
    Op deze manier helpen we jouw lieve dierbaren te kunnen steunen.
    Op de vleugels van de vlinders zenden wij je een kusje van ons drie.
    Liefs Joop, Beppie en Lydia

    Joop , Beppie en Lydia - Amsterdam
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 166   |   niet OK
    Lieve Gina,
    16 kaarsjes branden voor jou vandaag en vanavond ga ik op je proosten.
    Heel veel liefs toegewenst, ook voor Christa en iedereen die van je houdt.

    Suzanne - Amsterdam
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Gina
    reactie 165   |   niet OK

    We missen je en vandaag is jouw verjaardag.
    Ik wou dat we vandaag samen konden zijn samen met Laura en Opa en Oma.

    Liefs Clara


    Maya - Beirut
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Cyprus 2014
    reactie 164   |   niet OK

    Dear Christa, thinking about you on this very important day. Remembering our special times with Gina and you during my wedding. This photo was taken in Cyprus when we went out for dinner and danced and had so much fun. At the end of the night Gina was so tired she fell asleep in the restaurant. I hope you will celebrate the day Gina was born because today should be a day to celebrate. Sending you lots of love to you and your family. From Maya and Wissam


    Maya - Beirut
    19 april 2019

    Deel deze pagina:

   • 19 april
    reactie 163   |   niet OK
    Lieve Christa, lieve Opa en Oma.
    19 April is en blijft altijd een hele bijzondere dag. Het is de dag dat Gina geboren is, Christa moeder werd en Opa en Oma een kleindochter kregen. Niks kan al die fijne jaren doen vergeten, zoveel foto's en herinneringen. Zoveel liefde.
    Gina leeft door in onze gedachten en verhalen. We hebben zoveel gedeeld samen, gelachen, gegeten, gefietst, gezwommen, gek gedaan, toeristjes gespeeld, foto's gemaakt, gekletst, gewinkeld, gebarbecued, en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
    Niemand van ons zal Gina ooit vergeten.
    Met veel verdriet schrijf ik dit berichtje.
    Lieve Christa, lieve Opa en Oma, heel veel sterkte deze periode.

    Joke, Laura and Clara - Beiroet
    17 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Filmpje van Gina
    reactie 162   |   niet OK

    Gina so many happy memories, we will never forget you.
    I will forever remember you as the funny, smiley girl, we were always so excited to see you every summer. Our summers will never be the same.

    Laura and Clara

    Laura and Clara - Beiroet
    17 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve Chris,
    reactie 161   |   niet OK
    Je hebt deze gedenkplaats voor Gina nog mooier gemaakt. Het is zo fijn om deze foto's te kunnen bekijken van jouw lieve, mooie Gina. Dit is een mooie plek geworden om de herinneringen aan haar weer helder voor je te zien. Ik zal Gina nooit vergeten.
    Veel liefs, Elles

    Elles - Hilversum
    15 april 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie