gedenkplaats van

Hanneke Geldhof

23-12-195718-08-2020
   Het bericht van je plotselinge overlijden heeft ons geschokt. Met je eigen stijl, kennis van zaken, motivatie en humor werkte je al vele jaren binnen GGzE en De Woenselse Poort. Je had de kwaliteit om zonder veel woorden de vinger op zere plekken te leggen en ons steeds de spiegel voor te houden waar we afwijken van onze eigen doelen; steeds met de motivatie dat de zorg voor onze cliënten zou verbeteren.

   Hanneke, we gaan je missen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Ongeloof
    reactie 66   |   niet OK
    Lieve Hanneke,

    Vroeger waren we vriendinnen en trokken veel met elkaar op, in Steenbergen en in Bergen op Zoom, onafscheidelijk waren we. We verloren elkaar uit het oog en jaren later, door een reünie van een café, waar je niet eens naar toe bent geweest omdat je het niet wist, stond er ineens een berichtje op schoolbank van jou. Zo kwamen we weer in contact, je kwam een weekendje naar Steenbergen, we hebben veel herinneringen opgehaald, gelachen en ons verwonderd hoe snel de tijd gaat en dat “de klik” tussen ons er nog steeds was. Daarna regelmatig mailcontact en door gezondheidsproblemen bij mij weer radiostilte. Ik was je telefoonnummer kwijt, je mailadres was veranderd en steeds vroeg ik me af hoe ik toch met je in contact kon komen. Deze avond tikte ik je naam in op mijn iPad en schrok me rot....nu kan ik nooit meer met je in contact komen....flauwe herinneringen ophalen en lachen om de rare capriolen die we vroeger uithaalden. Lieve Hanneke rust zacht, ik zal je nooit vergeten. Ook de familie wil ik veel sterkte wensen met dit grote verlies.

    Jannie Herselman- van Dijk
    Steenbergen

    Jannie - Steenbergen
    30 December 2020

    Deel deze pagina:

   • r veenstra
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    r - groningen
    1 November 2020
    reactie 65
   • Hanneke is nooit ver weg
    reactie 64   |   niet OK
    Hanneke is nooit ver weg. In februari 1998 stuur zij haar open sollicitatiebrieften behoeve van de functie van B-verpleegkundige naar de GGzE. Ze schrijft eigenlijk op zoek te zijn naar een functie in Limburg, maar vanuit Terheijden is Eindhoven klaarblijkelijk een acceptabel alternatief. We zijn blij dat dit geen tijdelijke tussenstap is gebleken, maar dat Hanneke een vanzelfsprekend lid van de organisatie is geworden. Al lezende wordt duidelijk dat Hanneke een vrouw was die klaarblijkelijk graag met clienten omging die het in het leven niet gemakkelijk hadden gehad en daardoor vaak ook niet gemakkelijk waren voor anderen. Zo wilde Hanneke graag naar de Kliniek Intensieve Behandeling of anders naar de Forensisch Psychiatrische Kliniek. Ook wordt in de brief haar affiniteit met organisatorische ontwikkelingen en projectmatige inzet duidelijk. Het lezen ervan was aldus een feest van herkenning; een persoon die wist waar ze goed in was en zo kenden wij haar ook.
    Hanneke is nooit ver weg. In het verleden bleek Hanneke ook aanpalende activiteiten leuk te vinden, zoals het geven van een fotografie- of zeefdrukcursus. Bij ons was zij vanzelfsprekend gekend en geroemd als sterke inhoudsgeorienteerde collega, maar ook als hoeder van de planten en leverancier van luchtjes en aanverwante artikelen. Als bewaker van de norm waar we als kliniek aan moeten willen voldoen, was zij onze steun en toeverlaat; soms met een scherpe blik of observatie, geen zachte heelmeester en dus precies wat wij in ons team nodig hadden. In de afgelopen weken is Hanneke nog vaak genoemd, vanwege de kennis die nu gemist wordt, vanwege haar hart en ziel. Hanneke is nooit ver weg; 'objects in the rear view mirror may appear closer than they are' zoals Meat Loaf al zong.
    Wat Hanneke in Limburg hoopte vinden gaan wij helaas nooit weten; dat gesprek is niet gevoerd. We kunnen alleen maar eindigen met veel dank en een warme Limburgse groet: Gluckauf!

    Alle sterkte aan de mensen die Hanneke moeten missen.

    Groet,
    Gertrude en Jeroen
    Directie De Woenselse Poort/GGzE

    Gertrude en Jeroen - Eindhoven
    1 October 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Hanneke
    reactie 63   |   niet OK
    Dag Hanneke,
    Ik zie vandaag dit bericht en ben verbaasd en aangeslagen.
    Je hebt een goud hart. Je wordt gemist.

    Familie en naasten veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

    Marjolein

    marjolein - waalre
    9 September 2020

    Deel deze pagina:

   • Stil
    reactie 62   |   niet OK
    Stil, dat is wat ik wordt van het bericht van jouw overlijden Hanneke. Ik kan me ons laatste gesprek nog voor de geest halen waarin je kritisch en meedenkend was. En niet te vergeten: met humor.
    Heel veel sterkte voor familie, vrienden, goede bekenden en collega's. Hanneke je gaat gemist worden!

    Femke - Rosmalen
    29 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Bas van Oosterhout
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Bas - Eindhoven
    29 August 2020
    reactie 61
   • In gedachte blijf je...
    reactie 60   |   niet OK
    Deze ochtend hoorde ik pas het schokkende bericht. Door het lezen van al de lieve woorden komt langzaam het besef dat het echt zo is. Ik wil graag familie, vrienden en collega's heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. Dag lieve Hanneke. We gaan je missen en in ons hart en onze gedachte houden we je bij ons...

    Karin - Kaatsheuvel
    27 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag....
    reactie 59   |   niet OK
    Zojuist heb ik het nieuws van jouw plotselinge overlijden gekregen.
    Wat was jij een gastvrij, lief mens met een hart voor de zaak en cliënten. Bedankt voor onze fijne samenwerking. Ik wens al jouw collega's enorm veel sterkte toe.
    Liefs, Savannah b(EFP)

    Savannah - Schiedam
    27 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Een stukje van onze ziel
    reactie 58   |   niet OK
    Wij hebben een stukje van “onze ziel” verloren door de dood van Hanneke.

    Na de schok van het plotse overlijdensbericht dringt er langzaam ook een besef door van het verlies voor “ons” als collega’s en clienten van de Woenselse Poort en GGzE. Ik ben zo vrij om wat er al gezegd is maar op die manier – mijn manier- te verwoorden. Van veel collega’s achter de schermen zie je niet en hoor je niet of vaak te weinig wat ze doen en bijdragen aan het geheel van de zorg. En dat terwijl het allemaal op de een of andere manier essentieel is voor die zorg. Veelal komt erkenning daarvoor pas bij een vertrek, pensionering of overlijden. Essentieel deed me denken aan de ziel. Wat de ziel precies is? Wie het weet mag het zeggen, maar zeker is dat het gaat over de essentie, over het wezen van iemand of van iets. En in dit geval over het wezen van de organisatie Woenselse Poort. Hanneke was daarvan een wezenlijk onderdeel en vertolkte die ziel ook. Als ik in mijn mailbox kijk, zijn er veel onderwerpen van Hanneke afkomstig en ze hebben bijna allemaal te maken met Kwaliteit van Zorg, met Groeien, met clientenraad, met ethiek, de kern van wat en waarom we doen wat we doen – en of dat goed is en zo goed is.
    Een van de mailtjes van Hanneke ging over een boek dat ik geleend zou hebben van haar. En niet terugbezorgd. Het boek ging over het forensisch leefklimaat. Ik wist nog dat ik het doorgegeven had aan een ander. En daarna weer terug bezorgd had. Ze kon het evenwel niet vinden. En daar werd ze niet blij van. Toen ik dus net een vervangend exemplaar had aangeschaft vertelde ze me dat ze het had opgeduikeld. Het is maar goed dat er weer eentje extra in de omloop is wist ze me nog mee te delen met een lach. “Er moet nog veel veranderen.” En dat is nou net een van die stukjes “ziel” en bezieling die we gaan missen.
    Het deed me denken aan een verhaal over twee harten, die zich met elkaar vergeleken. De mens met het jonge hart was aan het vertellen hoe goed het zijne functioneerde tot een ouder mens vertelde over het eigen hart (ziel zo je wilt). Mijn hart heeft littekens, gaten en rafels, is een lappendeken. Toch is het het mooiste hart dat er bestaat. En waarom? Elk litteken vertegenwoordigt iemand aan wie liefde is gegeven. Ik scheur een stukje uit mijn hart en ze geven me er iets voor terug om de lege plaats op te vullen, maar de stukjes zijn nooit passend. De rafels herinneren me eraan dat we wat hebben gedeeld. Soms geef ik wat weg maar heb ik niets terug gekregen. De lege gaten zijn de risico’s van het geven. En ook al doen ze pijn, ze blijven open. Het herinnert me aan de liefde die ik voelde voor die mensen en ik hoop dat ze ooit terugkeren en het gat zullen opvullen.
    Zo hoop ik dat zowel de leegte van het gemis als wel de volheid van het door Hanneke gedane werk ons blijven herinneren aan waar we voor staan. Daar doen we haar recht mee.
    Ja, ik had dit op een lapje moeten schrijven. En naast de andere verhalen moeten leggen.
    En in gedachten zag ik even één grote lappendeken met mooie verhalen over, met en van Hanneke gedrapeerd op een geel “Hanneke Geldhof bankje” in de Tuin. Gewoon voor die momenten dat je even een deken om je heen zou willen slaan.


    Berend Veldhorst Centrum voor beZINning

    Berend - Nijmegen
    26 August 2020

    Deel deze pagina:

   • Sansevieria masoniana/ Opium
    reactie 57   |   niet OK
    Hanneke, op mijn vensterbank binnen DWP staan jouw Sansevieria's mooi te gedijen. Zo is het voor mij onmogelijk on niet iedere dag een beetje aan je te denken. Ook de lekkere (dure) parfum voor een prikkie draag ik iedere dag. Dank voor beiden.

    Corry - Sint-Oedenrode
    26 August 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie