Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hans Onno van den Berg

25-08-194714-08-2019
   Do not go gentle into that good night,
   Rage, rage against the dying of the light.


   Onze Hans Onno, warm en hartelijk, vastberaden, nieuwsgierig, eigenzinnig en gedreven, is overleden. Hij was 71. Ondanks zijn ziekte, leefde hij zijn leven vol tot het einde. We herinneren hem als een liefhebbende en inspirerende vader en broer, the Perfect Boyfriend en als Hans-Opa.

   Our remarkable, open hearted, determined, curious and indomitable Hans Onno van den Berg has died. He was 71. He outmanoeuvred his cancer for 5 years, living life to the fullest until the end. We remember him as a loving and inspiring father and brother, the Perfect Boyfriend and as Hans-Opa.

   Jo Dufay
   jo_dufay on Skype
   +31 6 4616 2010 by phone or whatsapp

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Gecondoleerd
    reactie 41   |   niet OK
    Gecondoleerd

    Jack - Den Haag
    8 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • Warm en aandachtig
    reactie 40   |   niet OK
    Dear Jo, Lieve Dymme en Katelijn, Maike , broers, zussen, neven , nichten en vrienden.
    Wat een prachtig liefdevol en informatief afscheid van en over Hans Onno gisteren in de Duif in Amsterdam. Als zus van Jolet mocht ik hem altijd weer tegen komen bij haar thuis of op een feestlocatie. Er is al veel over hem gezegd waarin ik hem herken. Zijn warme persoonlijkheid zie ik ook terug in zijn kinderen.
    Verlost van zijn pijnlijke lichaam vibreert zijn energie nog door.
    Voor jullie nu een leegte en weer terugkeren naar het leven ....dat kost tijd... wens jullie heel veel kracht daarvoor.

    Saskia - Blaricum
    27 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Een heel markant en waardevol bestuurder en bovenal een heel prettig mens...
    reactie 39   |   niet OK
    Ik leerde Hans-Onno kennen als bestuurder van de Kamer van Koophandel Amsterdam. Iemand met hart voor de stad. Met Hans-Onno wist je zeker dat, hetgeen je agendeerde om het stadsbeleid te beinvloeden, altijd kon rekenen op een stevige maar goeie discussie en een aanvullende insteek. En alhoewel dat ook extra schrijfwerk betekende, leverde het een beter verhaal op, dat kon rekenen op het committent van Hans Onno om dat onvermoeibaar mede uit te dragen. Als directeur MKB Amsterdam wist ik dan ook niet hoe snel ik Hans Onno moest vragen vanuit het algemeen bestuur van MKB-Amsterdam toe te treden tot het kernbestuur. Om het geluid van MKB-Amsterdam te versterken. Met effect. Behalve aan onze energieke samenwerking, koester ik ook warme herinneringen aan onze gesprekken over relaties en familie, over het leven en de dood en over werken aan het begin, midden en eind van je loopbaan. Een gemis dat je er niet meer bent. Voor de stad maar vooral voor je dierbaren. Veel sterkte, Jo, kinderen en familie.

    Ellen - Amsterdam
    26 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • "Makker"
    reactie 38   |   niet OK
    Beste Hans Onno,
    Makker in de strijd voor een beter cultureel ondernemersklimaat.
    Je hebt veel gedaan en niet alleen voor de sector.
    Bijzonder veel dank voor alle mooie en leerzame momenten.
    Ik kan er met veel plezier op terugkijken.

    Ik wens de nabestaanden veel sterkte.
    Hans Ligtermoet

    Hans - Ermelo
    26 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Toch een grote schok
    reactie 37   |   niet OK
    Door ons vertrek naar Nieuw Zeeland werd ons kontakt verbroken, Maar ik herinner mij goed de tijd op Kruislaan 7 Bilthoven. Wat is dat nu lang geleden.. Hutten bouwen in het bos, zeilen op Loosdrecht en krachtige jongenstaal. Ik was toen student in Delft en wist dat je het goed zou doen. Daarom Hans Onno, je bent veel te vroeg gestorven, op een leeftijd die voor mijzelf de meest produktieve tijd was in mijn leven. Maar jij liet wat achter waarop anderen verder kunnen bouwen. En je hoeft de komende ellende niet mee te maken. Rust in vrede,
    Floor Anthoni, Nieuw Zeeland, Augustus 2019.

    Floor - Shannon, New Zealand 4821
    26 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Goodbye Hans Onno
    reactie 36   |   niet OK
    Mijn condoleances met het verliezen van jullie oudste broer.
    Van het verre New Zealand gaan mijn gedachten naar jullie uit.
    Maria Anthoni - ten Berge

    Maria - Shannon
    26 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Even gedenken
    reactie 35   |   niet OK
    Beste Onno,
    Dank voor het vele werk,door jou verricht als voorzitter van de commissie auteursrecht van VNO-NCW.
    Het was een eer om bij jou in de commissie te zitten.
    Waar je nu ook mag zijn, ik wens dat je het daar goed zult hebben,
    mr H.G.J.E. (Herman) Plagge

    H.G.J.E. - Rosmalen
    25 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • "Heb het goed daar HO !!" Het was eind 60, begin 70. Er waren voor mijn moeder twee gepermitteerde uitzonderingen voor mijn radio-verbod op zondag: kerkdiensten en klassieke muziek.En omdat er ’s middags geen kerkdiensten waren, vond ik op Hilversum 4 bij toeval
    reactie 34   |   niet OK
    "Heb het goed daar HO"
    Het was eind 60, begin 70. Er waren voor mijn moeder twee gepermitteerde uitzonderingen voor mijn radio-verbod op zondag: kerkdiensten en klassieke muziek.
    En omdat er ’s middags geen kerkdiensten waren, vond ik op Hilversum 4 bij toeval het programma "praten over muziek". Gepresenteerd door Bert Blanken en Hans Onno van den Berg ! De manier waarop Hans Onno zijn naam uitsprak staat diep in mijn geheugen gegrift. Wat een stem !! Ik heb het hem later nog vaak horen doen. Met een mengeling van zelfbewustzijn en nieuwsgierigheid naar wat er zou gaan komen.

    Mijn verrassing was groot toen ik bij mijn entree in de culturele sector Hans Onno opnieuw tegenkwam, dit maal op papier en in levende lijve. Hij bleek met Sytze Smit de opinie-leider te zijn achter het reduceren van het te grote aantal regio-orkesten. We vonden elkaar in “ oud voor nieuw” en het ”bestrijden” van de gevestigde orde. Hij in de podiumkunsten, ik in de beeldende kunsten, fotografie en vormgeving. Hij leerde me beleids-verhalen te maken en te lobbyen `(“Informatie doorgeven aan kamerleden, is gewoon lobbyen hoor Willem”)

    Ook na mijn overstap naar de commerciele design-wereld bleven we contact houden. Hoewel ‘ie daar wat onwennig over deed. We hebben een plan gemaakt om Heineken (financieel) te involveren met de jeugdcultuur en de Kunstbende, maar we liepen al snel tegen allerlei alcohol beperkingen op. Zijn hart lag ook meer bij kunstenaars `(incl. designers), vooral als er iets onterechts veranderd moest worden.

    Toen hij vertrok bij VSCD en ik bij Eden hebben we een poging gedaan m onze kwaliteiten te bundelen in een advieskantoortje voor kunstinstellingen, waarbij hij de organisatie-kant op zich nam en ik de branding en marketing. Ik zal nooit te weten komen of dat met volle overtuiging was, want Hans Onno’s geloof in marketing en merken was nooit erg groot geweest. Maar nood breekt wet zal ‘ie misschien gedacht hebben.
    Toch vond ‘ie het geloof ik jammer dat ik dat ik na onze vele gesprekken besloot de voorkeur te geven aan een nog uitdagender project van Buitenlandse Zaken: de promotie van Dutch Design in India. De grote fysieke afstand (Amsterdam - Mumbai) en omdat Hans Onno niet echt een wereld reiziger was (je kunt niet alles zijn en willen) bracht ons contact tot een minimum terug.
    Ik was in shock toen ik hoorde dat je ons verlaten hebt.
    Heb het goed daar, Hans Onno !
    Willem Woudenberg
    Panjim/Goa

    Willem - Panjim / Zutphen
    24 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • De Funencup is voor altijd voor Hans Onno
    reactie 33   |   niet OK

    Sophie - Amsterdam
    23 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • IM
    reactie 32   |   niet OK

    Het was een prins.


    Pauline - Utrecht
    23 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.