Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hans Pronker

27-04-196628-04-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 69
    Edwin

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Edwin - Akersloot

    28 mei 2020

   • reactie 68
    Lucas

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Lucas - Lelystad

    27 mei 2020

   • Rust zacht
    reactie 67   |   niet OK
    Lieve Ome Hans,

    Wat een enorme strijd heb je gestreden, wat is iedereen trots op hoe je dat gedaan hebt. Je hebt zelfs ook nog de Mont Ventoux gefietst, wat een prestatie! Ik bofde met jou als oom.
    Je stond altijd voor iedereen klaar. Zelfs tot het einde dacht je nog aan anderen, ondanks dat je het zelf zo zwaar had.
    Je was een goed en lief mens. Wat hebben we bovendien leuke familievakanties gehad.
    Bedankt voor alles.

    We gaan je missen.

    Rust zacht.

    Liefs Alie & Nick.

    Alie & Nick - Zandvoort
    24 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Het leven geleefd
    reactie 66   |   niet OK
    Lieve Petra,
    Ik heb Hans niet heel goed gekend. Maar ik weet nog wel hoe het begon daar op de kermis in Volendam. Wat waren jullie verliefd! Toen het verleden was afgesloten, werden jullie een onafscheidelijk en hecht stel in voor- en tegenspoed. Er werd hard gewerkt, maar ook genoten, BZN, Griekenland, lekker in de tuin. Ik herinner me Hans als een harde wekker, die ook een knokker bleek te zijn. Een rustige man, met humor en pretoogjes, die genoot van zijn uitbundige vrouw. Als ik aan jullie denk, denk ik aan heel veel positiviteit. Jullie hebben samen zoveel mogelijk uit het leven gehaald. Ik hoop dat de mooie herinneringen en jullie liefde je steun en kracht geven. "Als je iets niet meer zien kan, betekent dat niet dat dat er niet meer is" zingt Marco Borsato. Ik hoop dat je die warmte blijft voelen.
    Liefs, Betty

    Betty - Zuid-Scharwoude
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor Jou
    reactie 65   |   niet OK

    Betty - Zuid-Scharwoude
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 64   |   niet OK

    Lieve, lieve Hans
    We herinneren jou als een fijne, lieve, humoristische, zorgzame, ondernemende en hard werkende grote liefde van onze zus en schoonzus Petra. We zagen jou voor het eerst tijdens een etentje bij de Griek, toen nog in de kleine Kerkstraat in Leeuwarden. De klik was gelijk goed en het was reuze gezellig. In de jaren daarna volgden nog vele etentjes, met kerst, familie, verjaardagen of zomaar. De beruchte en heerlijke wintersportvakanties, samen met familie waren altijd om naar uit te kijken. Van te voren werd de route zorgvuldig bestudeerd en we reden achter elkaar aan naar de plaats van bestemming, soms in 1 keer, soms ook via een toeristische route. We deelden regelmatig appartementen waar het traditie werd om te gaan bbq-en op het balkon of buiten in de sneeuw. Het vlees werd zorgvuldig door de mannen uitgekozen en het hertenbiefstuk was het klapstuk van de avond, dat werd voor het laatst bewaard werd. Bijna iedereen was vol, toen uiteindelijk de biefstuk op de bbq werd gelegd. Jacob en jij hebben jullie je toen maar "opgeofferd" om het lekkerste stuk vlees op te eten, want ja; iemand moest dat toch doen hè.
    Overdag met z'n allen de mooiste routes skiën, die de avond tevoren op de kaarten bestudeerd waren, en onderweg langs de piste een gezellig tentje zoeken, waar we even wat te drinken of te eten namen. "s Avonds in het appartement spelletjes doen, vooral Thirza vond dat geweldig: proberen om van Hans Worst, zoals ze je noemt, te winnen.
    De après ski werd in het appartement of later in de jaren, op de hotelkamer gehouden. De hele dag hing de jägermeister aan het balkon op de schaduwzijde, zodat die goed koud was 's avonds. Uren gezellig kletsen en lolletjes maken. Maar ook 's morgens vroeg weer op om warme broodjes bij de bakker te halen.

    Onvoorstelbaar Hans, dat we je nooit meer in levende lijve gaan zien.
    Het ga je goed, waar je nu ook mag zijn


    Jacob, Sannie en Thirza - Gytsjerk
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 63   |   niet OK
    Lieve Hans,
    Zo,n 40 jaar geleden heb ik je leren kennen bij BZN.
    Soms zeiden mensen weleens :wat vind je eraan steeds weer naar dezelfde band!
    Jullie droegen er zeker aan bij dat we iedere week maar weer kwamen,wat hebben we een mooie tijd gehad en wat hebben we gelachen, als het dan weer pauze was konden we weer even kletsen!
    Wat vond ik het jammer dat jullie "vervangen?" werden!
    Wat vond ik het lief dat je de moeite nam om samen met Cor op onze bruiloft te verschijnen !
    Daarna hebben we elkaar een beetje uit het oog verloren maar dankzij Facebook zijn we weer vriendjes geworden! Wat heb je gestreden en ondanks je ziekte toch ook nog genoten van het leven mede dankzij je lieve vrouw Petra!    Lieve Petra, ik wens jou heel veel sterkte met dit grote verlies!
    Dikke knuffel Willy    Willy - Surhuisterveen
    13 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Ding dong...
    reactie 62   |   niet OK

    Zo begon menig bakkie koffie op nummer 4.
    Mogge Hans, he René, bakkie? Ja, lekker Hans!
    Als overbuurman even een "technische" vraag stellen, omgekeerd even kijken naar een computer die haperde. Even bijpraten over de buurt of even praten over niks. ook heel zinvol.
    Het duurde nooit lang maar het waren waardevolle momenten. Ik zal ze nooit vergeten.
    Gelukkig hebben we elkaar na onze verhuizing naar Apeldoorn nog een paar keer gezien. Jullie in Apeldoorn, wij bij jullie op de camping in Otterlo.
    Het zag er allemaal zo goed uit toen. Helaas het bleek anders...
    Hans, we gaan je missen!!


    René - Apeldoorn
    12 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Altijd vol plannen
    reactie 61   |   niet OK

    Ik ken Hans niet anders dan altijd positief en vol plannen. Wat wás het gezellig toen we een bakkie kwamen doen bij jullie in de vouwwagen vorig jaar en jullie bij ons in de caravan. Net alsof we opnieuw buren waren. Dát zouden we vaker doen. Het heeft niet zo mogen zijn en vol verbijstering leefden we op afstand met jullie mee toen de berichten steeds slechter werden.
    Hans, je was een tóp buurman!


    Rian - Apeldoorn
    12 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte met dit verlies
    reactie 60   |   niet OK
    Lieve Petra,
    Ik heb als oud collega van jou Hans nooit persoonlijk ontmoet maar door hoe jij over hem vertelde, wel een beed gekregen. Hans was jouw alles, samen stond je sterk en gingen jullie er voor! Ondanks dat zijn gezondheid een stevige douw kreeg maar de artsen in UMCG hem wel weer perspectief gaven. Jij vertelde altijd met zoveel blijdschap over Hans, jullie plek in de polder, de contacten die jullie samen hebben opgebouwd met het gezin uit Syrië. Ik hoop dat alle herinneringen met Hans je veel sterkte en kracht geven! Dikke knuffel van je oud collega Rene

    Rene - Heerhugowaard
    11 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.