gedenkplaats van

Hans van Amerongen

14-10-193906-03-2015
   In het afgelopen weekend bereikte ons het treurige bericht dat op vrijdag 6 maart is overleden onze oud-voorzitter (Federatieband) Hans van Amerongen. Hans is 75 jaar geworden.

   Als ouder van twee JFB leden, Gerry en Bart, raakte hij al snel betrokken bij het wel en wee van de Jong Federatieband. Dit resulteerde er in dat hij daar al vrij snel bestuurslid werd, en daarnaast ook een verdienstelijk bastrompettist bij de Federatieband was. Hans stopte op een gegeven moment als spelend lid bij de FB, maar zijn kinderen stroomde wel door naar de FB.
   Wanneer er begin jaren 90 behoefte is aan bestuurlijke kracht bij de FB, heeft hij onder andere de functies van secretaris en penningmeester bekleed. Uiteindelijk zou Hans van 1992 t/m 1996 voorzitter worden van de op dat moment in een groeifase verkerende Federatieband. . Een nieuw uniform, de aanzet naar een modernere muziekstijl, die uiteindelijk resulteerde in het huidige corpsstyle marchingband karakter van de band, de oprichting van de toenmalige Federatie BigBand, er gebeurde veel met Hans aan het roer. Velen zullen zich hem herinneren als een ‘bijter’; wanneer het om de band ging was zijn tomeloze inzet om iets voor elkaar te krijgen bijna spreekwoordelijk.

   Nadat hij in 1996 vanwege gezondheidsproblemen een stap terug moest doen, is hij de vereniging altijd blijven volgen. Helaas is zijn steeds slechter wordende gezondheid hem nu fataal geworden. De FB Korpsen verliezen hiermee een markante man uit haar geschiedenis.

   Wij willen zijn vrouw Marleen, zijn kinderen Bart en Gerry en de kleinkinderen veel sterkte wensen in de komende moeilijke tijd.

   Hans ligt opgebaard in de Eikenkamer van uitvaartcentrum "Hoeve Ysendoorn" Kamperfoeliestraat 2a te Den Haag
   Crematieplechtigheid is op woensdag 11 maart om 13.15 uur op bovengenoemd adres

   wilt u persoonlijk afscheid nemen van Hans neem dan contact op met Marleen 06-51404648

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie