gedenkplaats van

Harrie Horsten

11-12-194216-02-2011
   Je hebt gewone, doorsnee, Willem II - supporters en je hebt oer - Willem II - ers en supersupporters. Op woensdag 16 februari jl., ’s avonds rond half negen, blies Harrie Horsten zijn laatste adem uit. Harrie, jarenlang lid van de Supportersclub Willem II, was zo’n Willem II - er in hart en nieren! Iedereen die iets met Willem II van doen heeft, kent Harrie wel. Harrie, met z’n karakteristieke houding: de rug en het hoofd gebogen en met zijn hand pulkend aan het bovenste knoopje van z’n overhemd. Altijd en overal bezig met zijn Willem II.

   Harrie was in brede kring populair bij zijn mede supporters, van jong tot oud, fanatieke fans en rustige volgers. Harrie liet zich altijd zien als de Supportersclub iets organiseerde of hij nou zelf mee kon doen aan een activiteit of niet. Zo was hij in het afgelopen najaar nog present bij de jaarlijkse Bowlingavond, niet om mee te doen, maar gewoon om even te kijken: dat vond Harrie leuk en dat waardeerden andere supporters ook enorm. Ook in de bus van de Supportersclub was Harrie een graag geziene gast. Met zijn ontzettende schaterlach uithalen was hij populair en hij genoot van elke rit, ook op de terugweg, of we nu nipt gewonnen hadden of dik verloren. Harrie was een mensenmens: behalve van het voetbal genoot hij ook van het gezelschap.

   Ook de spelers, met name die uit de regio, kenden hem en waardeerden Harrie zeer. Dorpsgenoot en international Joris Mathijsen was Harrie’s grote idool en op dit moment was Arjan Swinkels zijn favoriete Willem II - er. Arjan verblijdde Harrie nog maar twee maanden terug met het aanbieden van een kerstpakket. Feitelijk was dit het laatste hoogtepunt uit Harrie’s turbulente, maar gezellige leventje. Vitesse thuis was de laatste wedstrijd die Harrie, toen al erg ziek, bezocht: is hij toch nog mooi geëindigd met een overwinning!

   Wat zou het mooi zijn als we a.s. zaterdag de eerste uitoverwinning kunnen opdragen aan Harrie…!

   Wij schrijven de naam Harrie Horsten in elk geval met gouden letters in de historie van de Supportersclub. Wij zullen hem nooit vergeten.

   Namens het bestuur van de Supportersclub Willem II,
   en ook namens de “vaste Supportersgroep uit bus 1 en 2”,

   Jan van den Dries, voorzitter

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Herinnering
    reactie 4   |   niet OK
    WOW, wat een bijzonder gebaar casu quo respect van supportersclub Willem II om de naam Harrie Horsten, met gouden letters levend te houden in de historie van de Supportersclub en tevens de herinnering aan Harrie, onvoorwaardelijk te herdenken met een gedenkplaats.
    __________________________________________________________________
    Kantschrift: Vriendschap en trouw vragen een overeenstemming van zielen als op aarde maar zelden wordt gevonden. De enige werkelijke en blijvende vriendschap is die tussen mensen van gelijke geaardheid.
    __________________________________________________________________
    Mijn persoonlijke herinnering aan Harrie strekt ver, namelijk: zijn vader was een achterneef van mijn vader.
    Beide vaders woonde in het buurtschap den Heikant in Tilburg, hedendaags Tilburg Noord.
    Harrie en ik, zijn in hetzelfde jaar geboren en hebben elkaar goed gekend.
    Na mijn huwelijk ben ik in Goirle gaan wonen en mede daardoor de fam. Horsten uit het oog verloren.
    Toen Harrie, met begeleid wonen in een woongroep in Goirle kwam wonen , hebben wij elkander regelmatig ontmoet en Harrie had altijd het laatste woord over 'zijn' Willem II.
    Harrie was een prachtige mens, met zijn eigen levensstijl.

    Frans Brants.


    Frans Brants - Goirle
    19 februari 2015

    Deel deze pagina:

   • Tini Vriens
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Tini Vriens - Tilburg
    18 februari 2015
    reactie 3
   • Jose van Kuik
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Jose van Kuik - Tilburg
    16 februari 2015
    reactie 2
   • 2015
    herrinnering
    reactie 1   |   niet OK
    Lieve Harry,
    Al weer 4 jaar geleden.......maar ik denk nog dikwijls aan je.We hebben met elkaar gezwommen bij de Fifty Fit eerst in de Drieburgt en daarna op Stappegoor.Altijd weer fijn dat je er was.Harry I never forget you!!!!
    Marianne de Beer

    Marianne de Beer-Ooms - Tilburg
    16 februari 2015

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie