gedenkplaats van

Hederik de Vries

17-01-198612-01-2019

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • From Africa with love! In memoriam Hederik de vries
    reactie 8   |   niet OK
    Nairobi, 14 september 2015. Warnyta: 'Pap, we wachten nog even op Hederik.' 'Op wie?' Op Hederik, hij is nog niet zo lang in Kenia en hij wil graag de stadswandeling met ons meelopen.'
    Zo maakte ik kennis met Hederik, in Nairobi, op bezoek bij mijn dochter. Daar leerden Warnyta en Hederik elkaar kennen. In de maanden daarna werd het Alie, Alexander en mij duidelijk dat zij het waren die elkaar gelukkig maakten. In het restaurant van Artis, ontmoetten Alie en Alexander Hederik ook, op een zonovergoten dag, vlak voordat beiden, Hederik en Warnyta, naar Zuid - Afrika zouden gaan. Hederik verbleef voor zijn studie in Singapore. Van daaruit gingen zij wederom samen op reis. Het reizen, veelal naar verre oorden, was een grote passie van hen.
    Hederik kwam bij ons thuis, in Goirle en Tilburg. Op een verjaardag, met Kerst. We genoten van een 'high tea' in Utrecht, van een lunch in Zeeland, tussen de beide Scheldes. We gingen ook op safari, in de Beekse Bergen, en aten na afloop Italiaans, in Hilvarenbeek. Hederik toonde zijn interesse, luisterde, stelde vragen en vertelde. Met ratio en gevoel! Over Italiaanse wijnen. Over zichzelf, over zijn werkzaamheden voor bijvoorbeeld het Centraal Boekenhuis en wat voor mogelijkheden hij daar zag. Hij vroeg welke plaatsen hij en zijn broer Tein het beste zouden kunnen - eigenlijk: zouden moeten - bezoeken tijdens hun fietstocht in 'la bella Italia.'
    Amsterdam, 21 januari. Hederik heeft zijn laatste reis gemaakt, naar een rustplaats aan zijn vertrouwde Amstel gelegen. Geen rustplaats op weg naar de vergetelheid, integendeel, een plaats om een stem te kunnen geven aan dromen van en bij hen die hem lief zijn. De dichter - schilder Willem Hussem schreef in 1974 over 'droom' en 'stem' het volgende gedicht:

    met hetzelfde gevoel
    als bij zijn leven
    luister ik naar zijn stem
    in de stilte van
    het wakker worden
    zetten gedachten
    de droom voort


    Tilburg / Goirle:
    Joost Minnaard
    Alie Stofberg
    Alexander Minnaard

    Joost - TILBURG
    22 januari 2019

    Deel deze pagina:

   • Gjalt Lindeboom
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Gjalt - Amsterdam
    21 januari 2019
    reactie 7
   • Oud-klagenoot
    reactie 6   |   niet OK
    Heel veel sterkte gewenst voor de familie en nabestaanden.
    Ik heb Hederik als klasgenoot gekend op het VWO en ik herinner mij hem als een ontzettende vrolijke en gezellige jongen. Ik kon helaas geen foto's meer terug vinden van ons klassen uitjes (met name het skiën), maar lol hadden we altijd.
    Nogmaals gecondoleerd!
    Liefs,
    Marike Blom Scholten

    Marike - Apeldoorn
    21 januari 2019

    Deel deze pagina:

   • Een van de vele goede herinneringen aan Hederik als avontuurlijke collega & vriend
    reactie 5   |   niet OK

    Harman - Amsterdam
    18 januari 2019

    Deel deze pagina:

   • Het Hartelaar rouwt om jou....
    reactie 4   |   niet OK

    Jan en Mieke - Twello
    18 januari 2019

    Deel deze pagina:

   • Ivo Spil
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Ivo - Amsterdam
    18 januari 2019
    reactie 3
   • Rianne Roggema
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Rianne - Yangon, Myanmar
    18 januari 2019
    reactie 2
   • Wat een verlies
    reactie 1   |   niet OK
    Ik herinner me Hederik als een positief-kritische leerling. De eerste keer dat hij zich in mijn wiskundeles beklaagde was wegens het feit dat mijn dochter, klasgenote van Hederik, mij "papa" mocht noemen en hij "meneer" moest zeggen. Van mijn toestemming ook "papa" te zeggen heeft hij nooit gebruik gemaakt.
    En ja, dat het slippen met de auto in de meest flauwe bocht die Apeldoorn kent niet het gevolg was van te hard rijden maar van "steentjes op de weg", geloofde niemand iets, inclusief, naar ik vermoed, Hederik zelf.
    Ik wens iedereen die Hederik kent heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies en ik zeg: "Blijf altijd aan hem denken."

    Nico - Apeldoorn
    17 januari 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie