Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Helny Buising

09-04-194521-03-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Herinneringen
    reactie 9   |   niet OK
    Kom toevallig op deze berichtgeving, Ken de hele familie Buising goed.Oom Wiebe, tante Leny en de 5 kinderen.Heb daar zelfs gelogeerd, samen met Helny , slapend op de zolder in Amsterdam.Lieve familie. Jammer, dat de contacten verwaterd zijn.Wens ze alle goeds toe. Vr.gr. Gerrie Aalderink


    Gerrie - HAARLEM
    25 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 8
    Fahri Kaplan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Fahri - Doetinchem

    26 december 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Ik heb Helny zo'n 25 jaar geleden leren kennen door gezamenlijke vergaderingen in Utrecht, waar arbeidsjuristen van de Nederlandse universiteiten met enige regelmaat bijeenkwamen. Zij was daar toen de eminence grise van het gezelschap en ik had groot respect voor haar deskundigheid.
    Sinds 2017 zit ik op haar voormalige kamer in het Maagdenhuis en hoop ik net zo gewaardeerd te worden als zij werd.

    Sytzke, Driebergen

    Sytzke - Driebergen
    8 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Helny!
    reactie 6   |   niet OK
    In het Maagdenhuis, afdeling PPW, werkten we nauw samen. Helny was onze raad en daad, maar ook een strenge, maar rechtvaardige beoordelaar van onze uitgaande post. Ze was de vraagbaak pur sang en had bovendien altijd een luisterend oor voor wie dan ook van de afdeling. Bovendien had ze een enorm gevoel voor humor.
    Een paar keer kwam ik haar na haar afscheid ergens tegen en dat was zonder uitzondering een opgewekt weerzien. Natuurlijk komt er nu ook spijt: ik zou altijd nog eens langsgaan bij haar thuis en dat komt er niet meer van...
    Ze gaat vast erg gemist worden door haar familie en die wens ik dan ook van harte sterkte met het verwerken van het verliezen van deze hartelijke en wijze vrouw.

    Petra - Breukelen
    7 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Helny was de juridische vraagbaak van de UvA, niet alleen van mij, maar van vele UvA-medewerkers die op het gebied - ik gebruik maar even de ouderwetse term - personeelszaken werkzaam waren. Ze heeft mij leren nadenken en redenen op juridisch gebied en ik heb veel van haar geleerd. "Als je het kunt opzoeken hoef je het niet te onthouden, dat is onnodige ballast" was haar motto. Naast vraagbaak was ze een hele hartelijke en fijne collega. Ik was geschokt toen ik hoorde dat ze was overleden en dat niemand dat wist in mijn omgeving. Ik wens haar familie veel sterkte. Tineke Nieuwenhuis

    Tineke - amsterdam
    5 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Helny was...
    reactie 4   |   niet OK
    een fantastische collega. Ze was een vakvrouw, een jurist in hart en nieren. Creatief en zorgvuldig. Betrokken met de broodnodige afstand. Ze was een lief en zorgzaam mens.
    Ik heb veel met haar gelachen en veel van haar geleerd.
    Alle sterkte voor haar familie en vrienden.
    Ria Leemreize, Amsterdam

    .

    Ria - Amsterdam
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Helny was uniek
    reactie 3   |   niet OK
    Helny was een fenomeen aan de UvA, gewaardeerd om haar scherpe verstand, en soms ook gevreesd. Ik heb vele jaren mogen profiteren van haar kennis, inzicht en humor. Zelfbewust en eigenzinnig was ze trouwens ook. In de persoonlijke omgang was ze hartelijk en buitengewoon zorgzaam. De gedachte dat ze er niet meer is is nog niet echt doorgedrongen bij mij. Ik haal nu maar de vrolijke momenten naar voren waarin we met het eetgroepje bijeen waren, periodiek in door Helny uitgezochte restaurants. Dat die gelegenheid zich niet meer voor zal doen is bitter.

    Willem - Laag Zuthem
    31 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Ongeveer 70 jaar geleden, Helny en Marjolein
    reactie 2   |   niet OK

    saskia - leeuwarden
    31 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel lieve Helny,
    reactie 1   |   niet OK
    Altijd stond je ons, je collega’s van de UvA, met raad en daad terzijde. Je had altijd een luisterend oor. Je jaren bij onze eetclub zijn ook niet ongemerkt voorbij gegaan: wij kookten de sterren van de hemel, jij was dat niet van plan toen je bij ons kwam. Jij liet ons kennismaken met geweldige restaurants…

    Lieve familie van Helny,
    Gecondoleerd en heel veel sterkte met dit grote verlies van jullie zus en tante.

    Maria van Thor

    Maria - Amsterdam
    31 maart 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.