Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Henk Everts

09-06-195115-10-2017
   Mijn maatje, mijn lief, hij is er niet meer.
   Wat zullen wij hem missen!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Een fijne collega
    reactie 41   |   niet OK

    Het Arsenaal met daarin het prachtige museum, de sculpturen van het project “Scherven van een Stad” over de roemrijke geschiedenis van Coevorden, ons mooie theater “Hofpoort” : zomaar een greep uit de vele projecten van de gemeente Coevorden, die op initiatief van Henk in gang zijn gezet en met veel succes zijn gerealiseerd. Bij de uitvoering van deze projecten heb ik, als financieel medewerker, Henk vaak terzijde mogen staan, want ik had, aldus Henk, toch veel meer verstand van die financiële zaken dan hij zelf. Ik ben nog steeds blij met dat onvoorwaardelijke vertrouwen, dat hij in mij stelde. Ik heb het als een voorrecht gevoeld om met Henk samen te mogen werken aan deze mooie projecten.


    frits - Coevorden
    10 juni 2018

    Deel deze pagina:

   • reactie 40
    Luc Jansen Schaapstreek 24

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Luc Jansen - Sleen

    28 november 2017

   • reactie 39
    henk oortmann

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    henk - SLEEN

    23 november 2017

   • Tsjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............................................
    reactie 38   |   niet OK

    Hai Finy, dag Henk,
    Ja, zo hebben we jullie altijd gekend: Finy en Henk en dat houden we maar zo.
    Onze oudste dochter Geeske zat in Odoorn bij juf Finy in de klas en juf d’r vriendje Henk (vreemd toch, die verleden tijd) werkte op het Woonwagenkamp in Emmen. Uiteraard (?) werd er getrouwd en kwamen jullie ook in Odoorn wonen, in de Liniekampen. Henk vernam al snel dat wij beiden uit het sociaal-cultureel werk kwamen (ambachtelijke jeugdleiders) en vroeg Selma of zij in het bestuur wilde komen van de Stichting Sociaal Kultureel Werk Woonwagenkamp Emmen (tuurlijk deed ze dat). Toen kwam de relatie Everts Roos in een stroomversnelling. Penningmeester werd Selma, vrijwilligerswerk. Eén keer per jaar was er een vrijwilligersavond en dat waren héle, maar dan ook hééééééle leuke, creatieve feesten. Cultuur ontbrak er nooit, daar zorgde Henk wel voor (er moest tenslotte ‘gevormd’ worden) en toen we gingen wonen in De Kiel (meer ruimte, grote vuren,….) werden dáár een paar vrijwilligersfeesten georganiseerd. Onvergetelijk was de avond/nacht met Willem de Ridder: “De Legende van Trijente”.
    Toen we trouwens verhuisden van Odoorn naar De Kiel, kregen we van het Kamp het boek: “Leven van het Land” van John Seymour, de rode draad voor ons groen/huis/land onderhoud. Die blijft eeuwig in de boekenkast, Henk, jij dus ook. En toen kwam het theater , Pépé Zet (Podium Produkties Zeno) en werd de 1e voorstelling gemaakt voor de Stichting Ondernemers Ondernemen (O2), waar Henk ‘dus’ ook de hand in had. En er zouden er meer volgen…… met als hoogtepunt de voorstelling rond het Vrijwilligerswerk in Schoonoord voor de UN Volunteer Conference in de RAI in Amsterdam. En dat in het Engels……
    Nou, zo kunnen we nog wel even door gaan.
    Henk, je had een slechte dag, toen we de laatste keer bij je waren, maar de herinneringen aan jou blijven heel fijn en zullen we regelmatig oppoetsen.
    En Finy…………………..hou je haaks en poets ook regelmatig al die herinneringen op, al die voorvallen, al dat culturele erfgoed…….
    Een hartelijke groet van Zeno en ook Selma.


    zeno - de kiel
    8 november 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 37
    Fer Schipper

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Fer - Sellingen

    8 november 2017

   • Een warme en betrokken collega
    reactie 36   |   niet OK
    Van 2003 tot aan zijn pensionering in 2016 was Henk mijn collega. Vanaf 2008 kwamen we steeds dichter bij elkaar, letterlijk door in hetzelfde team te zitten en belangrijker nog figuurlijk: door onze gesprekken, belevenissen, gezamenlijke avonturen.
    Gesprekken over het leven, wereldpolitiek, literatuur. Vrijuit filosoferen en fantaseren over een onderwerp. Kijken of ogenschijnlijk ‘niets’ van betekenis kon worden voor de gemeente Coevorden. Henk was het die mij meerdere malen vroeg om mee te gaan naar een of ander zaaltje waarin ik ineens met mensen van allerlei pluimage aan tafel zat. “Dit is leuk, ook voor jou.” “Jij kunt dat.” “Doe mee.”
    In 2014 ging ik met hem mee naar Wit-Rusland. Een knotsgekke en onvergetelijke reis van 4 dagen, met een mooie groep mensen. Ik heb daar gezien met welke energie en plezier hij zich vastbeet in de relatie tussen Brest en Coevorden en naar mogelijkheden bleef zoeken om die relatie te verstevigen.
    In 2015 trok Henk mij naar buiten toen mijn leven stil kwam te staan en werken niet meer lukte. Op de Vancouverbrug in het voorjaarszonnetje zei hij net datgene wat nodig was om me verder te helpen. “Als je met je poten in het bluswater moet gaan staan, doe dat dan.” “Jij kunt dit.”

    Zo zal en wil ik Henk blijven herinneren, een warme betrokken en creatieve collega, die bereid was om te helpen. Ik bid Finy en de kinderen, familie en vrienden veel kracht en sterkte toe voor de toekomst.

    John - Hoogeveen
    4 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan Henk
    reactie 35   |   niet OK
    Ik heb in de loop der jaren heel veel herinneringen aan Henk. Wat mij vooral is bijgebleven is dat je ook als familie nooit tevergeefs een beroep kon doen op Henk. Zo weet ik nog dat toen ik het moeilijk had op mijn werk ik heel goed op Henk kon rekenen. Hij schreef voor mij een brief en deze brief heeft terdege indruk gemaakt. Door deze brief en de adviezen die ik toen gekregen heb kon ik er tegen vechten. En het is mij toen gelukt. Henk bedankt!

    Adriana en Henk

    Adriana - Bornerbroek
    31 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 34
    Gré Boelen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gré - Sellingen

    30 oktober 2017

   • Glazen oeros
    reactie 33   |   niet OK
    Henk, jij was mijn steun bij de gemeente in de jaren dat ik voorzitter was van de Vriendenstichting van het Stedelijk Museum Drenthe’s Veste.
    Vooral tijdens de verbouw van het Arsenaal waren onze contacten heel intens.
    Zonder jouw inzet hadden we deze verbouwing nooit voor elkaar kunnen krijgen.
    Daarna heb jij je wat teruggetrokken en ik heb ook een stapje terug gedaan.
    Mijn leukste herinnering aan jou is de dag dat je met die foeilelijke glazen Tsjechische oeros aan kwam zetten. Helaas kon je niet de oranjekleurige bemachtigen, want die stond in het gemeentehuis, maar hiermee was ik toch heel blij, als waardering voor mijn inzet als vrijwilliger gedurende de verbouwing.
    Het zijn de kleine gebeurtenissen die ik me zal blijven herinneren aan je.
    Rust zacht Henk.

    Annemarie - Coevorden
    29 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 32
    Ineke den Hollander

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ineke - Zwinderen

    29 oktober 2017

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.